Rukomet

I slovensko Zagorje bolje od Samobora u Regionalnoj ligi

Jelena Bagarić • nedjelja, 08.09.2013.
I slovensko Zagorje bolje od Samobora u Regionalnoj ligi
Foto: FaH

Oslabljeni sastav Dubravka Bilića i dalje nakon dva kola u Regionalnoj ligi ne zna za pobjedu. U subotnjem okršaju na domaćem terenu izgubile su od viceprvakinja Slovenije, ekipe GEN - I Zagorja, rezultatom 23:29.

Samobor - GEN-I Zagorje 23:29 (10:13)

WRHL, 2. kolo

Samobor, ŠSD Bogumil Toni. Gledatelja: 100

Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin)

Samobor: Pandža (5+1), Radovanić (3+0); Čorković 7 (1), Božić, Pasarić, Balaško 4 (4), Makarun, Štrkalj 3, Knježević 3, Šilobod 2, Kozlovec, Džepina, Lovrić, Milanović-Litre.
Trener: Dubravko Bilić.

GEN - I Zagorje: Pikl (3+0), Marinček (16+4); Ugrin 7 (4), Ferfolja 2, Ljubas 10, Mitruševska 1, Gregorc, Mrmolja 4, Rebolj 3, Okleščen 1, Bratec, Golčar.
Trener: Bojan Voglar.

Sedmerci: Samobor 9 (5); GEN-I Zagorje 5 (4)

Isključenja: Samobor 10 minuta; GEN-I Zagorje 18 minuta

Rukometašice Samobora u svojoj su drugoj utakmici u Regionalnoj ligi ponovo doživjele poraz. Ovaj puta bolje su bile igračice slovenskog Zagorja koje su došle do svoje prve pobjede u, za njih prvoj, sezoni ženske Regionalne lige.

Dobro su utakmicu započele gošće koje su vrlo brzo povele sa 7:4, no samoborske Lavice vratile su se u susret izjednačile na 9:9 u posljednjih desetak minuta. Međutim, tada igračice Bojana Voglara preuzimaju "kormilo" nad utakmicom i s tri pogotka prednosti odlaze na odmor.

Probleme Samoborkama stvarala je Miša Marinček koja je odlično branila za Slovenke, dok je u polju u nastavku u seriju pogodaka ušla Ivana Ljubas koja je samo u drugom poluvremenu postigla sedam pogodaka. Lavice nisu mogle odgovoriti na takvu igru Zagorja te su sve više i više rezultatski zaostajale.

Kada su došle do rezultata 17:26, trener Zagorja na teren je poslao igračice s manjom minutažom pa su Samoborke do kraja susreta uspjele smanjiti prednost. Iako je Zagorje imalo čak 18 minuta isključenja, domaće igračice nisu to uspjele iskoristiti.

Miša Marinček do kraja je skupila 20 obrana od čega je obranila i četiri sedmerca. Ljubas je ukupno postigla deset pogodaka a još sedam dodala je Pia Ugrin. Kod Samobora istakla se Martina Čorković koja je postigla sedam pogodaka, dok je Matea Balaško postigla četiri pogotka iz sedmerca.

U idućem kolu Samobor gostuje kod Krima, dok Zagorje na domaćem terenu očekuje Lokomotivu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter08.09.2013. u 23:15
    Četiri gola postigla je i Iva Milanović Litre no to ne piše niti se golovi napisani zbrajaju u rezultat...
    w.potter