Nogomet

Video: Jesus Navas spasio Španjolsku od poraza, Čile vodio do 92. minute

Branimir Korać • utorak, 10.09.2013.
Video: Jesus Navas spasio Španjolsku od poraza, Čile vodio do 92. minute
Foto: EPA

Španjolska i Čile odradili su u Ženevi prijateljsku utakmicu u kojoj je Čile bio vrlo blizu pobjede. Još u 92. minuti Čileanci su bili u prednosti, a onda je Jesus Navas postigao pogodak za konačnih 2:2...

U dobroj utakmici u Ženevi Čile i Španjolska odigrali su bez pobjednika. Cijelo drugo poluvrijeme Čile je bio u prednosti, a onda je primio pogodak koji mu je odnio pobjedu.

Španjolska je pomalo olako ušla u utakmicu i za to je kažnjena već u petoj minuti. Mauricio Isla je proigrao Eduarda Vargasa, a ovaj je iskoristio mlaku reakciju španjolske obrane i pogodio za 1:0.

Čileanci su igrali vrlo dobro i stavljali na muke nesigurnu španjolsku obranu, ali u 37. minuti Španjolska je ipak poravnala. U jednom od rijetkih opasnih napada Španjolske do tada, Pedro je ubacio, a Roberto Soldado glavom je zakucao loptu u Brava od kojeg odlazi u mrežu.

U 41. minuti Španjolska je umalo povela kada je Fabregas dobro pucao, ali samo pogodio vratnicu da bi tri minute kasnije Čile ponovno stigao do prednosti. Do svog drugog gola došao je Vargas te je Čile potpuno zasluženo otišao na odmor s prednosti.

U nastavku susreta Španjolska je krenula po poravnanje, ali su prije njega Čileanci propustili nekoliko sjajnih prilika. Ipak, u samom finišu susreta Španjolska je pritisnula i to joj se isplatilo u 92. minuti kada je lijepu akciju pogotkom iz blizine završio Jesus Navas.

Dinamov Čileanac Junior Fernandes ušao je u igru nakon poravnanja Španjolaca u sudačkoj nadoknadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 08:58
    Ni Španjolci nisu više što su nekad bili...
    Obrisan korisnik