Tenis

Rani kraj za Vekić u Taškentu ove godine - Govorcova slavila u dva seta

Vedran Babić • srijeda, 11.09.2013.
Rani kraj za Vekić u Taškentu ove godine - Govorcova slavila u dva seta
Foto: EPA

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić neće ponoviti lanjski uspjeh na WTA turniru u Taškentu. Lani je ondje igrala finale, a ove godine zaustavljena je u drugom kolu. Bolja je od nje u dva seta bila Bjeloruskinja Olga Govorcova...

Donna Vekić od turnira u Taškentu imala je velika očekivanja, tim više što je prije godinu dana ondje zabljesnula i iz kvalifikacija dogurala do finala. Tada joj je to bio najbolji rezultat karijere.

No ove godine neće biti takvog scenarija. U ulozi četvrte nositeljice i 62. tenisačice svijeta Vekić je poražena od Olge Govorcove, 113. na svjetskoj ljestvici, 7:6 (4), 6:3.

U prvom setu obje su tenisačice po dvaput oduzimale i gubile servis, a u 13. je igri Bjeloruskinja bila bolja 7-4. U drugom setu Vekić je nadoknadila početni break zaostatka, no s tri uzastopna gema poslije 3:3 Govorcova je došla do pobjede.

Vekić se i u ovom susretu, baš kao u prvom kolu protiv Kičenok, mučila na svom servisu. Protiv Ukrajinke nije bila kažnjena, no protiv Govorcove jest. Ubacila je samo 49% prvog servisa te je napravila šest dvostrukih pogrešaka. Poslije prvog servisa osvojila je 60% poena, a poslije drugog 44%.

Ovim porazom Vekić će na najnovijoj WTA ljestvici pasti sa 62. na otprilike 78. mjesto s obzirom na veliku količinu lani osvojenih bodova u Taškentu koje nije uspjela obraniti.

WTA Taškent, 2. kolo:
Vekić (Hrvatska, 4) - Govorcova (Bjelorusija) 6:7 (4), 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter11.09.2013. u 18:16
    nije ni čudo obzirom da joj je postotak ubačaja prvog servisa 45%. Ozbiljan tenis ne trpi to. Konjuh je imala sličan postotak na US openu, al ona pogodi i par aseva što ju izvuče... Obje bi trebale poraditi na servisu, prvenstveno na sigurnosti ubačaja i rezultati će doći... Slično je i Lučić. Ona... [više na forumu]
    w.potter
  • Josippo11.09.2013. u 17:13
    Nazalost ne primjecujem nikakav pomak u igri u odnosu na lani. A Ako izemdu 16 i 17 nema znacajnog pomaka u igri kad ce biti? TOP talenti su sa 17 blizu Top 20-30, Donna nazalost nije ni blizu ni po poziciji ni po igri. Ali mislim da bi mogla biti TOP 30 igracica sa mnogo truda. Sto isto ne bi bilo... [više na forumu]
    Josippo