Tenis

Borna Ćorić i Andy Murray otvaraju hrvatsko-britanski dvoboj u Umagu

Ivor Krapac • četvrtak, 12.09.2013.
Borna Ćorić i Andy Murray otvaraju hrvatsko-britanski dvoboj u Umagu

Poznat je raspored odigravanja mečeva u susretu Hrvatske i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Početak ogleda zakazan je za petak u 11 sati, a za Hrvatsku će tada na zemljani teren Umaga istrčati Borna Ćorić, koji je prošlog tjedna osvojio turnir juniora na US Openu. Ćorić će se sudariti s Andyjem Murrayem, trećim na svijetu, dok će se, nakon završetka tog meča, prvog dana sresti i Ivan Dodig i drugi britanski reket Daniel Evans...

Nepunih tjedan dana nakon što je osvojio juniorski US Open, Borna Ćorić će prvi put zaigrati za Hrvatsku u Davis Cupu, a poslije odluke izbornika Željka Krajana da ga pošalje na teren, znalo se da će za početak imati vrlo velik izazov. U svojem prvom nastupu za reprezentaciju, 16-godišnji Ćorić srest će se s Andyjem Murrayem, trećim tenisačem svijeta, na početku ogleda Hrvatske i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, na zemljanoj podlozi Umaga.

Slika 2 od 2.

Prvi meč na stadionu u kompleksu Stella Maris započet će u petak u 11 sati, a poslije Ćorića i Murraya, na red će doći Ivan Dodig i drugi britanski reket Daniel Evans. Kako nema Marina Čilića, Dodig će tijekom vikenda biti glavni hrvatski adut u singlu, a dakako, i u paru, dok će se Evans nadati da će na zemlji Umaga biti jednako dobar kao na ovoljetnoj sjevernoameričkoj turneji na tvrdoj podlozi.

Tijekom ljeta, 23-godišnji britanski tenisač bio je finalist dva Challengera, u Vancouveru i američkom Aptosu, u Kaliforniji, dok je na US Openu prošao kvalifikacije i potom došao do trećeg kola glavnog turnira. U prva dva kola nadjačao je Keija Nishikorija i Bernarda Tomica, da bi ga na trećoj prepreci zaustavio Tommy Robredo. Evans je trenutno 149. na svijetu.

Slika 1 od 1.

Meč parova započet će u subotu u 14 sati. Željko Krajan nominirao je Ivana Dodiga i Matu Pavića, a britanski izbornik Leon Smith odlučio se za Andyja Murraya i Colina Fleminga.

Prvi nedjeljni meč na rasporedu je u 11 sati, a poslije objavljenih nominacija, na ždrijebu se nije imalo što bitno odlučiti. Posljednjeg dana uvijek su prvi na redu vodeći igrači reprezentacija, u ovom slučaju Dodig i Murray, a potom na red dolazi ogled drugih reketa obje momčadi, Ćorića i Evansa.

Hrvatska - Velika Britanija, ždrijeb:
Borna Ćorić - Andy Murray (petak, 11 sati)
Ivan Dodig - Daniel Evans (u nastavku)
Ivan Dodig/Mate Pavić - Andy Murray/Colin Fleming (subota, 14 sati)
Ivan Dodig - Andy Murray (nedjelja, 11 sati)
Borna Ćorić - Daniel Evans (u nastavku)

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zokyray12.09.2013. u 18:53
    Cilic je suspendiran mislim na 3 mjeseca mada nisam siguran jel 3 ili 6
    Zokyray
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 16:52
    Dodo i Pavić će razvaliti u parovima, u to sam siguran, sve će ovisiti o 5. meču.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 16:39
    ovo nije baš ok, kao da se boksaju različite kategorije... nije to način za skupljati iskustvo
    Obrisan korisnik
  • Josippo12.09.2013. u 14:20
    Nece Borna igrati u nedjelju, to je fora. Hoce da Borna dobije iskustvo i da Andy ne izuci mane od Vejica, koji ce u nedjelju imati realne shanse protiv Evansa. Na kraju ce sve ovisiti o parovima, u kojima su oni nazalost veliki favoriti! Steta sto nema Karlovica.
    Josippo
  • rios12.09.2013. u 13:45
    A od Čorića očekujem da ozbiljno ugrozi Murraya, jer inače kako misle dobit Englesku? A o Čiliću se šuti, ko da je dobio zatvorsku kaznu, a ne da se radi o dopingu.
    rios