Rukomet

Saračević: "Dvoboj s Borcem bit će nam priprema za utakmicu s Celjem"

Danijela Lemaić • petak, 13.09.2013.
Saračević: "Dvoboj s Borcem bit će nam priprema za utakmicu s Celjem"

Nakon što je u prvom kolu Regionalne lige uvjerljivo svladala ekipu Nexea, momčad Croatia osiguranja Zagreb ovu subotu očekuje drugi susret u Regionalnoj ligi kada joj u goste dolazi banjalučki Borac. Na nadolazeći susret osvrnuli su se pomoćni trener Zlatko Saračević i desno krilo Zagreba Jerko Matulić.

Na teren dvorane Sutinska vrela u sklopu drugog kola SEHA lige stiže ekipa Borca koja će Zagrebašima poslužiti kao posljednji test pred prvu utakmicu Lige prvaka kada u zagrebačku Arenu u goste dolazi slovensko Celje. To će biti prilika za popraviti pogreške, prvenstveno one u obrani, koje su se pojavljivale u prvom ovosezonskom susretu protiv Našičana.

Vraćaju se Šandrk i Kovačević

U prvom kolu Regionalne lige ozlijedio se Sandro Obranović čija će ozljeda utjecati na sastav ekipe u nadolazećim utakmicama: ''Nažalost, Obranovića smo izgubili na duže vrijeme. Bio je na operaciji koja je dobro prošla, a dobra stvar je to što je povrijeđena lijeva ruka, a ne ona šuterska pa će samim time i oporavak biti nešto brži.''

''Dobra stvar je što se vraća Šandrk koji nam je na raspolaganju i kojeg polako vraćamo u igru. Osim njega, imamo i Kovačevića koji je sto posto spreman. Imamo širu kombinaciju i pred nama je još jedan trening na kojem ćemo odrediti 16 igrača za utakmicu s Borcem", otkrio je Saračević.

Pomoćni trener Zlatko Saračević za početak je kazao: ''Nema se što puno reći, u drugoj utakmici SEHA lige dolazi nam Borac koji nas, da budemo iskreni, ne zanima previše. Ne pripremamo ništa specijalno. Gledali smo ga u Novom Sadu i moram reći da to nije ona ekipa od prošle godine koja je bila prvak i koja je osvojila duplu krunu.''

''Nama je najvažnije kako mi igramo. U utakmici protiv Nexea bilo je dobrih stvari, ali i onih manje dobrih koje moramo popraviti. U napadu smo imali realizaciju 79% i to je ono čime možemo biti zadovoljni, no problema je bilo u obrani. Nismo bili dovoljno agresivni i to je ono na čemu moramo raditi. Međutim, moramo biti svjesni da u susretu u kojem vodiš sedam, osam golova razlike i sigurno ćeš pobijediti, ne može biti prevelike agresive. Za agresivniju obranu potreban je i jači protivnik'', osvrnuo se Saračević na dvoboj s Nexeom.

Dodao je potom pomoćni trener Zagreba kako cijela momčad trenutno razmišlja o susretu s Celjem te kako su prve dvije utakmice SEHA lige dobar trening i priprema za prvi dvoboj u najelitnijem europskom klupskom natjecanju: ''Svi smo već glavama u Areni. To je utakmica na koju se svi ložimo, tu je motivacija iznad svega. Stoga dvoboji s Nexeom i Borcem, koliko god ih poštujemo, dolaze nam kao priprema za ono što nas čeka u Ligi prvaka.''

"Prije se igrala Regionalna liga i Prvenstvo Hrvatske, no sada više nije tako. U SEHA ligi imamo četiri ili pet momčadi koje nam doma moga uzeti bodove, a kod kojih se u gostima moramo pomučiti za pobjedu. Bit će poraza sigurno i nitko ne može očekivati da imamo sve pobjede kao što je bio slučaj u hrvatskoj ligi", pojasnio je Matulić.

''Deči stvarno rade fenomenalno i s njima je užitak raditi i trenirati, naime, kao što trener Dvoršek kaže stvorena je dobra kemija između nas. Ova ekipa mora igrati sto posto, a oni to daju već na treningu, u trci, zalaganju i borbenosti", prokomentirao je momčad hrvatskog prvaka Saračević.

Na novi mladi Zagreb i atmosferu u svlačionici osvrnulo se i Zagrebovo desno krilo Jerko Matulić: ''Novi momci zapravo nisu novi jer se svi znamo otprije iz mlađih uzrasta, a neki od njih zajedno su igrali i u prošlim klubovima tako da su se sjajno uklopili. Atmosfera u ekipi je odlična od početka priprema, ovo je zapravo najbolja atmosfera od kako sam ja u klubu. Svi su zadovoljni jer postoji dogovor s trenerom, svi smo odmorni i svježi, pogotovo stariji igrači i svima je gušt dolaziti na trening što je velika razlika naspram zadnje dvije sezone."

''Što se tiče Borca nismo se previše pripremali niti trenirali. Trenutno se sve svodi na taj 21. rujan i Celje, no ne smijemo podcjenjivati nikoga, moramo pobijediti i uigrati se za Celje gdje se cijela momčad mora pokazati u dobrom svjetlu i gdje moramo uzeti dva boda, nemamo pravo na kiks", riječi su Matulića ususret subotnjem susretu.

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!