Nogomet

Mladen Bartulović s dva gola predvodio Karpaty i nanio drugi poraz Šahtaru

Branimir Korać • petak, 13.09.2013.
Mladen Bartulović s dva gola predvodio Karpaty i nanio drugi poraz Šahtaru
Foto: FaH

Prošle sezone Šahtar je apsolutno dominirao ukrajinskim nogometom, nitko mu se nije mogao niti približiti, međutim neke promjene u momčadi i odlasci nekih igrača dali su naslutiti kako ovo neće biti tako jednostavna sezona. Pokazuju to u konačnici i sami rezultati, Šahtar je u devetom kolu poražen kod Karpatyja što mu je već drugi ovosezonski poraz dok je u cijeloj prošloj sezoni imao samo jedan...

Deveto kolo ukrajinskog prvenstva Šahtaru je donijelo gostovanje u Lvivu kod Karpatyja i drugi prvenstveni poraz u ovoj sezoni. Karpaty je do ovog kola imao samo jednu pobjedu, međutim predvođen hrvatskim internacionalcem Mladenom Bartulovićem iznenadio je aktualnog prvaka.

Darijo Srna zbog isključenja u prošlom kolu nije kandidirao za nastup, a od prve minute u sastavu nije bilo niti Eduarda da Silve koji je ušao u igru u 66. minuti umjesto Coste. S druge strane Bartulović je odradio odličnih 87 minuta.

Već u osmoj minuti Šahtar je bio u minusu nakon što je Gladkiy uspješno dovršio odličan napad domaćina. Ipak, do odlaska na odmor Šahtar je uspio doći do poravnanja, a strijelac je bio iz slobodnog udarca Douglas Costa.

Nije dugo trebalo domaćinu da u drugom poluvremenu vrati prednost na svoju stranu. Straškeviča je u svom kaznenom prostoru srušio vratar gostiju Kanibolockiy, a odgovornost je na sebe preuzeo Bartulović koji rutinski zabija za novo vodstvo momčadi iz Lviva.

Već u 61. minuti Karpaty ima 3:1, a ponovno je put do mreže pronašao Bartulović. Iskoristio je lošu reakciju Šahtarove obrane i ponovno svladao vratara momčadi iz Donecka.

Šahtar je u 72. minuti smanjio preko Ismailyja, ponadali su se gosti da bi mogli do poravnanja, ali nakon čak sedam minuta sudačke nadoknade, Karpaty ipak zadržava prednost i bilježi veliku pobjedu.

Ukrajinsko prvenstvo, deveto kolo:
Karpaty - Šahtar 3:2

Poredak:
1. Metalist Harkiv 20 (-1)
2. Šahtar 19
3. Dnipro 17(-1)
4. Čornomorec 17 (-1) ...
10. Karpaty 10
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 10:25
    pa šahtarova taktika uspjeha je sve ove godine bila vrlo diskutabilna, odnosno dugoročno neodrživa. nešto kao i dinamova, kupnja uglavnom po j. americi, s tim da oni naravno imaju puno više love i dovodili su bolje igrače. međutim, takav sistem građenja momčadi je jako rizičan ako se jako dobro ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren14.09.2013. u 02:27
    ma kakav bartulović bog te pomogo. kaj bi sad svaki igrač koji zabije 2 gola u Ukrajini, Belgiji, Vražjoj Materi trebao imat šansu za repku? Da ziher.
    Zdren
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 23:51
    Ma obranit će Šahtar naslov,prejaki su za sve!Žao mi je Dnipra,to je klub koji je 2 puta bio prvak SSSR(Uz Dinamo i Zoryu jedini Ukrajinci koji su osvajali naslov prvaka SSSR),onda raspadom SSSR i Ukrajnskom ligom nisu više bili tako dobri,Dinamo je najveći i najpopularnij klub u Ukrajini a veliki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG13.09.2013. u 22:59
    Teško će Šahtar do naslova ove godine. Metalist i Dnipro gladni su uspjeha i žele napokon osvojit naslov, a i Dinamo želi prekinut svoju sramotu i bit ispred Šahtara nakon tri godine.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 22:15
    Zast Bartulovic ne dobiva sansu kod Stimca??
    Obrisan korisnik