Tenis

Murray: "Pavić je za 20-godišnjaka jako dobar igrač"

Iz Umaga:Tea Lokas • subota, 14.09.2013.
Murray: "Pavić je za 20-godišnjaka jako dobar igrač"

Ljepše dojmove nakon igre parova kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa imali su, očito, Britanci. Kombinacija Fleming/Murray urodila je plodom, točno kako je zamišljao izbornik Leon Smith. No, po mišljenu obje ekipe, Hrvati nisu igrali loše...

"Radi se o tome da smo mi odigrali odlično u prva dva seta, više nego što su oni odigrali loše", započeo je Colin Fleming, 17. igrač na ljestvici parova, te nadodao: "Mogli smo dobiti i treći set, no imao sam dvostruku pogrešku na set lopti i nekoliko nespretnih poena. No, bilo je važno održati nivo, kako nam je i trener rekao, i pobijediti u četiri seta."

Andy Murray imao je nekoliko komplimenata za Matu Pavića: "Za 20-godišnjaka jako je dobar igrač i ima potencijala postati odličan igrač u parovima, koji su različiti od pojedinačnih mečeva. S 20 godina možete osjećati da ste top igrač u singlu, no u parovima za to treba dosta iskustva, a on je već sada jako dobar."

Slika 1 od 1.

"Jučer smo znali da ću igrati parove, htio sam to i razgovor o tome bio je završen za minutu. Sutra je jako važan meč, a mi smo jaka ekipa i znam da se možemo plasirati u Svjetsku skupinu", optimističan je s razlogom bio treći igrač svijeta.

Što se nedjeljnog meča s Dodigom tiče, Murray je zamijetio neke bitne stvari u parovima koje bi mu mogle jako dobro doći.

"Mogao sam pročitati Dodigov servis, gdje voli udarati returnove i gdje se osjeća sigurnije, no danas sam ja igrao dobro i nadam se da ću i sutra. Ne vidite cijeli 'paket' kod nekog igrača u igri parova, ali vidite nekoliko stvari koje možete iskoristiti".

Smith, britanski izbornik, bio je kratak: "Danas smo pokazali zašto je ovaj par bio najbolji izbor, a sutra ćemo u zanimljivom meču preko Andyja pokušati ući u Svjetsku skupinu."

Slika 2 od 2.

S druge strane, izbornik naše Davis Cup reprezentacije bio je nešto rezerviraniji: "Da, ovo mijenja stvari i sutra će biti teže, ali još nije gotovo."

Kotač koje pokreće Hrvatsku i koje će sutra pokušati izjednačiti na 2-2 protiv Velike Britanije, Ivan Dodig, izjavio je: "Prije svega, za sutra se moram dobro odmoriti. Danas smo se mogli malo više fokusirati, no sutra je novi dan i moram dignuti svoju igru, odigrati vrhunski i nadati se da mogu pobijediti Andyja."

"Murray generalno ima odličan return, što će mi jako otežati, ali s druge strane, nisam ni ja primijetio da on servira kako može pa ako sutra ne promijeni nešto u odnosu na danas i prvi meč, mogao bih imati šansu. Što se podloge i nas dvojice tiče, vjerojatno bi meni odgovarala malo brža zemlja, ali vidjet ćemo", završio je prvi pick Krajana.

Mate Pavić za kraj je o svojoj izvedbi i komplimentu Murraya rekao: "U početku sam imao tremu, ali vremenom je ona prošla. U nekim trenucima su oni imali više sreće, a presudilo je to što su iskusniji od nas."

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!