Košarka

Slovenija nadigrala Grčku i značajno joj smanjila šanse za četvrtfinale

Branimir Korać • subota, 14.09.2013.
Slovenija nadigrala Grčku i značajno joj smanjila šanse za četvrtfinale
Foto: EPA

Grčka je nakon loše odrađene prve faze natjecanja na Europskom prvenstvu imala imperativ pobjede baš u svakom susretu. Prvi u drugoj fazi odradila je uspješno, svladala je favoriziranu Španjolsku, ali na drugoj prepreci je pokleknula i šanse za četvrtfinale su joj male...

Grci više ne ovise samo o sebi i trebat će pomoć Talijana da bi se plasirali u četvrtfinale Europskog prvenstva. Nakon poraza od Slovenije 73:65, Grčka će sada morati prvo svladati zahuktalu u punu samopouzdanja Hrvatsku, a zatim se nadati da će Talijani iznenaditi Španjolce i tako ih izbaciti iz četvrtfinala, a oni se provući na "mala vrata".

Obzirom da će to i Španjolcima biti utakmica životne važnosti, Talijani će imati vrlo tešku zadaću, a samim time su i grčke šanse značajno smanjene. Uostalom, Grčka će morati svladati i Hrvatsku, a to će biti jednako teško.

Protiv Slovenije su se Grci prerano raspali, onda su pokušavali spasiti stvar, ali kasno su se probudili. Slovenija je na vrijeme izašla iz grča i na kraju je izborila pobjedu.

Grčka je vrlo loše ušla u utakmicu i Slovenija je već na početku druge četvrtine imala vrlo visokih 29:13 i to nakon što je Goran Dragić ubacio prvih 11 slovenskih poena, a kasnije mu se priključio i Jaka Lakovič.

Do kraja prvog poluvremena situacija se nije promijenila nabolje za Grčku, Slovenija je apsolutno dominirala i bez ikakvih problema čuvala prednost te na odmor otišla s vodstvom 43:27.

Najveću prednost Slovenci su imali 14 minuta prije kraja susreta kada su vodili s čak 60:34 i tu su napravili veliku pogrešku pomislivši da je utakmica završena.

Uporni Grci predvođeni Spanoulisom već na šest minuta do kraja stigli su na jednoznamenkast zaostatak smanjivši na 64:56, ali nikako se nisu mogli u potpunosti približiti. Dvije minute prije kraja došli su na najbližih 68:62, imali su još jedan napad za dodatno približavanje, ali Kaimakoglou je promašio tricu nakon čega Dragić polaže i završava priču.

Goran Dragić je utakmicu završio s 28 poena i pet skokova, a Zoran Dragić je dodao 11 poena i pet skokova. Kod Grčke Vasilis Spanoulis je upisao 21 poen i osam skokova, a Nikos Zisis 13 poena.

EP 2013, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska76:68Italija
Španjolska82:56Finska
Slovenija73:65Grčka
1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz15.09.2013. u 11:14
    Nama svakako odgovara da Španjolci prođu, a Grci ispadnu, zbog plasmana na SP. Tada "samo" moramo dobiti Ukrajinu ili Latviju (makar i u borbi za 7. mjesto) da bismo to ostvarili.
    sportoz
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 11:11
    Idemo dobiti grke i ići na 4. iz one skupine!
    Obrisan korisnik
  • litleben15.09.2013. u 10:59
    Prema našoj dosadašnjoj igri, ne pašu nam ekipe s jačim centrima, dok s ovim šuterskim ekipama nismo imali problema. Dakle, bolje Litva ili Latvija, nego Srbija ili Francuska.
    litleben
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 02:05
    Ne potcjenjujem ja nikoga,mi u eventualnom meču sa Latvijom držimo sve u svojim rukama,i ne postoji bolji,prolaznij i lakši četvrtfinalni suparnik od Latvije! Za razliku od mogućih utakmica sa Litvancima ili Francuzima gdje nam ne bi bile velike šanse!Ja sam rekao,sve što želim je plasman na Sp,a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • hanson15.09.2013. u 01:57
    gleda se na kraju, u trenutnim tablicama se uvijek stavlja ispred onaj koji ima bolju koš (gol) razliku. To je zato ako ima više momčadiu krugu a nisu sve odigrale međusobno. Evo pravi primjer je ova druga grupa di litva, francuska i srbija imaju 3-1, a srbi i francuzi nisu još igrali međusobno pa... [više na forumu]
    hanson