Zimski sportovi

French: "Nitko nije očekivao bodove, ali zadovoljan sam kako smo igrali"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.09.2013.
French: "Nitko nije očekivao bodove, ali zadovoljan sam kako smo igrali"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka ostavili su za sobom prvo gostovanje u svojoj prvoj sezoni u KHL-u. Medvjedi su u ponedjeljak igrali u Sankt Peterburgu, gdje ih je nadjačao domaći SKA, a bez obzira na poraz, trener Mark French bio je zadovoljan izdanjem svoje momčadi...

Medveščak nije uspio prirediti iznenađenje u svojoj prvoj gostujućoj utakmici u KHL-u. Od Medvjeda je u ponedjeljak u Sankt Peterburgu s 3:0 bio jači domaći SKA, koji je igrao bez svojeg glavnog aduta Ilje Kovaljčuka, a u osvrtu na utakmicu, trener Mark French nije imao puno toga lošeg za reći o nastupu gostiju iz Zagreba.

"Nitko zapravo nije očekivao bodove ovdje, ali zadovoljan sam kako smo igrali i izgledali na terenu", opisao je French izdanje svoje momčadi, a prenijela je Medveščakova službena internetska stranica: "Držali smo se našeg plana i igre, šteta što to nismo nagradili golom."

Saša Martinović, koji je u Sankt Peterburgu ubilježio svoje prve minute u KHL-u, istaknuo je snagu suparnika: "SKA je odličan klub, jedan od najboljih u KHL-u, i drago mi je što sam se mogao pokazati protiv najboljih. U utakmicu smo krenuli sporije, trebalo nam je nekih pet minuta da se prilagodimo, ali mislim da smo je, ako gledamo cjelokupnu utakmicu, odigrali odlično."

"Imali smo dosta prilika, ali nismo zabili. Da smo bar imali malo sreće da koji pak uđe u powerplayu... SKA-ov golman je odlično branio i nije nam dopustio da zabijemo. Ovdje je led veći, a SKA je momčad koja je tehnički jako dobra", dodao je Martinović, spominjući da je uvijek lijepo igrati u atmosferi kakvu je stvorilo 12.300 domaćih navijača u Sankt Peterburgu.

Poraz je komentirao i Barry Brust, koji je ovog puta bio na golu Medveščaka: "Vidio sam da nema Kovaljčuka tek na zagrijavanju, ali to mi nije bilo olakšanje jer uvijek želiš igrati protiv najboljih. Što se tiče naše igre, igrali smo dobro kao tim, radna etika je bila prisutna na ledu, ali nismo zabili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavier18.09.2013. u 11:14
    koliko ja znam vrijedi za sve klubove u ligi, a ne samo ruske
    xavier
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 09:38
    Ova odredba vrijedi samo za ruske klubove.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 12:03
    Vjerujem da u ovako gustom rasporedu (4 tekme u 8 dana) to ne bi trebao biti problem, ako i preskočiš koju tekmu još uvijek igraš 2-3 u 8-10 dana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 10:39
    Nije da nisi u pravu, ali golmanu da bi održao formu treba kontinuitet igranja. Sjeti se lani kako nam je MR sjebao Uzija i Lixa tim promjenama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 10:25
    Ne znam koliko ima smisla birati tko je prvi golman kad jedan smije braniti najviše 66% utakmica. Zapravo je odlično imati dva ovako dobra golmana različitog stila.
    Obrisan korisnik