Nogomet

Video: Real Madrid "razbio" Galatasaray, Juventusu tek bod na gostovanju u Kopenhagenu

Maj Gašparac • utorak, 17.09.2013.
Video: Real Madrid "razbio" Galatasaray, Juventusu tek bod na gostovanju u Kopenhagenu
Foto: EPA

U utorak navečer odigrani su susreti prvog kola skupine B u Ligi prvaka. Real Madrid je uvjerljivo svladao Galatasaray, a za prvo ovosezonsko iznenađenje u Ligi prvaka zaslužni su nogometaši Kobenhavna koji su odigrali neodlučeno s Juventusom...

Galatasaray - Real Madrid 1:6 (0:1)

Real Madrid je vrlo uvjerljivo, pobjedom od 6:1, prošao gostovanje kod Galatasaraya. Španjolski klub, za kojeg je hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao 72 minute, je nakon prvog poluvremena imao je vodstvo od jednog zgoditka, a do kraja susreta potpuno je "napunio" mrežu domaćina.

Domaći nogometaši krenuli su vrlo motivirano od samog početka, a opasno su zaprijetili već u trećoj minuti kada je Felipe Melo pucao iz daljine, ali njegov udarac obranio je Iker Casillas, kojemu je trener Carlo Ancelotti odlučio dati povjerenje u Ligi prvaka, dok je planirao za Diega Lopeza da brani u prvenstvu. No, Casillas je odigrao tek 14 minuta susreta u Istanbulu, a tada se ozlijedio, a umjesto njega na vrata je stao Lopez. Nedugo kasnije španjolski vratar se istaknuo dobrom obranom, kada je zaustavio udarac Felipea Mela iz blizine.

Ubrzo nakon te prilike, Real Madrid je pri put imao ozbiljnu poruku, no udarac Angela di Marije otišao je iznad gola. Nakon pola sata igre još jednom se istaknuo Lopez, koji je zaustavio još jedan vrlo opasan udarac Mela.

No, nedugo nakon te neiskorištene prilike domaćina, poveli su gosti. Di Maria je dugom loptom pronašao Isca koji je preciznim udarcem svladao Musleru na golu Galatasaraya i doveo svoju momčad u rezultatsku prednost. Do kraja prvog poluvremena nogometaši turske ekipe nastojali su izjednačiti, no rezultat se nije mijenjao.

Na samom početku drugog poluvremena Real Madrid je mogao povećati vodstvo. U odličnoj prilici su se našli D Maria i Ronaldo, ali nisu bili uspješni. Tek nekoliko sekunda kasnije, opasno su zaprijetili i domaćini. Burak Yilmaz je neometan pucao glavnom iz izvrsne pozicije, ali nje bio precizan.

No, zato je precizan bio Karim Benzema u 54. minuti, koji je iskoristio novu asistenciju Di Marije, iskoristio slabiju reakciju braniča Galatasaraya, istrčao sam pred Musleru i mirno poentirao za 2:0.

Sam pred Muslerom bio je i Ronaldo par minuta kasnije, ali nije bio uspješan. No, Portugalac je zatresao mrežu u 63. minuti. Di Maria je ubacio u sredinu, a Isco asistirao Ronaldu, koji je pogodio iz blizine za 3:0. Taj rezultat nije dugo stajao na semaforu. Tek tri minute kasnije Gareth Bale je uputio centaršut iz slobodnog udarca s desne strane, Sergio Ramos pucao glavom, vratar domaćina obranio, a Ronaldo pospremio odbijenu loptu u mrežu.

Deset minuta prije kraja obrana Galatasaraya kapitulirala je i po peti put. Ronaldo je prošao po lijevoj strani i asistirao Benzemi koji iz velike blizine šalje loptu u mrežu.

Do kraja susreta domaćini su postigli počasni pogodak, strijelac je bio Umut Bulut u 84. minuti, a Ronaldo je postigao još jedan zgoditak, svoj treći, za konačnih 6:1.

Kobenhavn - Juventus 1:1 (1:0)

Nogometaši Juventusa odigrali su tek 1:1 na gostovanju kod Kobenhavna. Domaćini su poveli u prvom poluvremenu, Juventus izjednačio u nastavku, no nije uspio stići do preokreta. Taj susret je vodio hrvatski sudački tim, na čelu s Ivanom Bebekom.

Gostujući nogometaši prvi su opasnije zaprijetili na susretu, a u glavnoj ulozi bio je Carlos Tevez, koji je pucao nakon udarca iz kuta, ali nije bio precizan. No, talijanski prvaci nakon 15 minuta našli su se rezultatskom zaostatku. Strijelac za dansku ekipu bio je Nicolai Jorgensen, koji je spretno reagirao nakon slobodnog udarca i poentirao za 1:0.

Nakon što su primili taj pogodak, nogometaši Juventusa preuzeli su inicijativu na terenu i pokušali što prije izjednačiti. Uglavnom su prijetili preko Andree Pirla, Paula Pogbe i Teveza, ali rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena.

Juventus je krenuo vrlo motivirano i u drugo poluvrijeme. Talijanska ekipa nastavila je prijetiti preko Teveza i Artura Vidala, a do željenog pogotka stigla je u 54. minuti. Strijelac je bio Fabio Quagliarella.

U minutama koje su uslijedile nogometaši Juventusa nastavili su prijetiti, a blizu vodećeg zgoditka bili su u 64. minuti kada je Quagliarella pogodio vratnicu. Unatoč pritisku gostiju rezultat se nije mijenjao do kraja i danski klub je osvojio veliki bod.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Galatasaray1:6Real Madrid
København1:1Juventus
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4København 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 13:54
    koji golovi....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 12:56
    Sa zadovoljstvom sam gledao kako Real puni mrezu Turcima:) Ovaj Atytyrk-Telekom stadion mi je vec jedno vrijeme zaista drag :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 10:58
    naravno, teško je govoriti... real je moćan, daleko od toga da nije... ali bit će zanimljivo vidjet kako će igrati protiv neke bolje ekipe... uvijek imaju problema..pobjeđuju cska, apoel, lyon..sve ok.. i onda nalete na nekoga i izgube se... primjeri: Bayern, borussia, na sreću su se provukli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 10:04
    Dogodio im se i lani pa su bili ispred tog Chelsea... City nije ni prošao skupinu tako da - ima vremenaIzgubio je Juve bodove, ali ima još 5 kola, ne žuri s prosudbama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 01:05
    Počelo je! Kruha i igara.
    Obrisan korisnik