Rukomet

Hrvati ponovno predvodili Kielce i Wislu do uvjerljivih slavlja

Zvonka Keliš • srijeda, 18.09.2013.
Hrvati ponovno predvodili Kielce i Wislu do uvjerljivih slavlja

Srijeda je u poljskog PGNiG Superligi donijela novo rukometno kolo u sklopu kojeg su apsolutni favoriti domaćeg prvenstva, pred svoje prve europske dvoboje ove sezone, upisali nove vjerne i uvjerljive pobjede u kojima su odličan posao ponovno odradili i hrvatski rukometaši.

Vive Targi Kielce - Azoty Pulawy 34:19

Poljski prvak i treća momčad Europe u sklopu trećeg je kola PGNiG Superlige ugostila rukometaše Azoty Pulawyja koji su također nadasve uvjerljivo svladani. Trener domaćina Bogdan Wenta na teren je od prve minute poslao tri Hrvata (Čupić, Štrlek, Musa), dok je među vratnice ovoga puta stao Slawomir Szmal nakon što je u prošlome kolu zasjao Venio Losert.

Na samome startu upravo su hrvatski reprezentativci bili ti koji su punili mreže gostiju, naime, nakon odličnog otvaranja Ivana Čupića pridružuje mu se i drugo krilo Manuel Štrlek i Kielce se odvaja na sigurnih 5:1, dok Bielecki ubrzo povisuje na 6:1. U desetoj se minuti u strijelce upisuje i Željko Musa (7:4), na drugoj se strani raspoloženim pokazuju Adam Babicz i Kus Mateusz koji vraćaju svoju ekipu na 5:7 i 7:1 da bi se na predah potom otišlo s domaćih +5 (14:9).

Nastavak susreta je, pak, u potpunosti pripao domaćoj momčadi koja je naprosto dominirala serijama pogodaka (20:12, 30:15). Do samoga kraja uspjela je još gostujuća momčad zatresti suparničku mrežu četiri puta, no Tkaczyk i Čupić također su odgovorili za konačnih 34:19.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Grzegorz Tkaczyk sa šest postignutih pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih pet, a Denis Buntić četiri. Manuel Štrlek zabio je tri gola, a Željko Musa dva. Najbolji kod Azoty Pulawyja bio je Adam Babicz s pet golova.

Wisla Plock - Gornik Zabrze 30:22

Zanimljivo je bilo u susretu trećega kola na terenu dvorane u Plocku u kojoj je domaćin snage odmjerio s ekipom Gornik Zabrzea koja se, pak, kući vratila s novim sigurnim porazom. Dvoboj otvara ovoljetno pojačanje Wisle Lijewski na što odmah odgovara Twardo nakon čega kreće igra pogodak za pogodak. Potrajala je ona, pak, do desete minute kada Ghionea i Nenadić odvode svoju momčad na 8:5 te do odlaska na odmor kako oni tako i njihovi suigrači, uključujući i raspoloženog hrvatskog vratara Marina Šegu, osiguravaju prednost od pet pogodaka (16:11).

U uvodnim minutama drugoga dijela domaćin čuva stečenu prednost te se sredinom poluvremena počinje odvajati na uvjerljivijih 24:15. Pokušali su se tada gosti lagano probuditi te smanjiti svoj zaostatak, no to im ne polazi previše za rukom budući da je obrana Wisle, kao i njen vratar na visini zadatka stoga susret biva okončan pobjedom domaće momčadi 30:22.

Odličan je u redovima Wisle Plock bio Valentin Marian Ghioena sa sedam pogodaka, a po njih šest dodali su Muhamed Toromanović i Mariusz Jurkiewicz. Hrvatski vratar Marin Šego sakupio je 15 obrana, a Adam Morawski njih četiri, dok su gostujući vratari Kornecki, Banisz i Suchowicz zajedno obranili ukupno 11 lopti. Kod Gornik Zabrzea istaknuo se Mariusz Jurasik s četiri gola.

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!