Nogomet

Mourinho: "Puno radimo na obrani, a onda primimo takav pogodak"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.09.2013.
Mourinho: "Puno radimo na obrani, a onda primimo takav pogodak"
Foto: EPA

Chelsea je razočarao na otvaranju Lige prvaka domaćim porazom od Basela 2:1. Jose Mourinho bio je vrlo nezadovoljan reakcijom svojih igrača, posebno posljednje linije kod drugog gola Švicaraca...

Cijelo prvo poluvrijeme Chelsea je pokušavao slomiti Švicarce, a kada je Oscar u posljednjim trenucima poluvremena doveo svoju momčad u vodstvo 1:0, činilo se da će Mourinhov sastav u tome i uspjeti.

Međutim, pogreške u drugom poluvremenu ipak su odnijele Chelseaju bodove i Basel neočekivano bilježi sva tri boda.

"Drugi gol gostiju je posebno neprihvatljiv. Puno radimo na postavljanju obrane i pogodak glavom iz takve situacije kada smo imali dvojicu igrača u obrani zone i jednog na Strelleru je neprihvatljiv. Trojica igrača su pogriješila i zbog toga smo kažnjeni. Ja sam odgovoran za poraz i ne želim govoriti o pogreškama pojedinaca", rekao je Mourinho.

Portugalac tvrdi kako njegova momčad sada ima imperativ osvajanja tri boda u domaćem prvenstvu protiv Fulhama. "Pokušavamo vjerovati jedni drugima, biti kritični unutar momčadi i pokušat ćemo već protiv Fulhama doći do pobjede, a zatim bolje nastaviti i u Ligi prvaka", najavio je Mourinho.

Baselov trener Murat Yakin nije krio zadovoljstvo ovakvim raspletom.

"U nekim trenucima smo prelako gubili posjed lopte i nismo je mogli zadržati, nedostajalo je mirnoće u našoj igri. Chelsea je puno vremena proveo na našoj polovici, ali je naša obrana bila vrlo organizirana bez obzira što smo protivniku dopustili stvarno puno prilika. Stabilnost nam je donijela zamjena Matiasa Delgada i mogu samo čestitati svojim igračima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 15:34
    ovo jučer je bila utakmica koja se više ne smije ponoviti,svi jokeri su ispucani (eveton,basel)...kadar je tu,rezultati će doći
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 11:26
    Dali je moguće da Mourinho preuzima odgovornost za poraz, a ne da svaljuje krivnju za poraz na nekog suca, kao obično u takvim situacijama. Ovo je za mene definitivno još jedno iznenađenje večeri u Ligi prvaka, puno veće nego rezultat utakmice.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 10:55
    šta ima radit na obrani benitez mu je ostavio gotovu obranu... ivanović, terry, cahill, cole i luiz po potrebi...šta bi on...nemože basel pobjedit..klasično preseravanje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 10:13
    Basel je očito otrovan za engleske ekipe, prvo ManU sad i Chelsea. Svaka im čast.
    Obrisan korisnik