Nogomet

Ivković: "Dragovoljac nam je u ovom trenutku najteži mogući suparnik"

Iz Avenue Malla:Damir Žbulj • petak, 20.09.2013.
Ivković: "Dragovoljac nam je u ovom trenutku najteži mogući suparnik"

Baš kako to i priliči novozagrebačkim susjedima s Kajzerice i Sigeta, u dobrom i prijateljskom raspoloženju najavljen je međusobni susret Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca u desetom kolu MAXtv Prve lige, koji je na rasporedu u petak od 18 sati - na Maksimiru...

Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac započet će drugu četvrtinu MAXtv Prve lige, a nakon što su u prvom kolu Lokosi stigli do pobjede u Sigetu, novozagrebački rivali iz Hrvatskog dragovoljca najavili su kako će pokušati uzvratiti istom mjerom.

Slika 1 od 1.

"Jasno nam je protiv koga igramo, oni su prošle sezone bili drugi, finalisti su Kupa, čestitam im na tim uspjesima, a u novoj sezoni opet su tu, pri vrhu. Vidi se kontinuitet u vođenju ekipe, a mi smo relativno spremni i za takvog suparnika," izjavio je trener Davor Mladina, koji je u dva kola od kada je na kormilu Crnih upisao uvodni poraz od Splita, no, u prošlom kolu stigli su Dragovoljci i do prve prvenstvene pobjede protiv Osijeka.

"Zadovoljan sam kako smo odradili ovih posljednjih nekoliko tjedana od kada sam stigao i mislim kako će rezultati biti sve bolji," pridodao je Mladina, koji je istaknuo i kako njegova ekipa još uvijek ima problema s realizacijom: "U ove dvije utakmice imali smo 20 udaraca prema suparničkim vratima i tom statistikom mogu biti zadovoljan. Organizacija igre bila je dosta dobra, ali moramo realizaciju postaviti na veću razinu. Šanse koje stvorimo moramo poentirati."

Trener domaćih Tomo Ivković poslušao je razmišljanja gostiju pa je pohvalio ovu inicijativu klubova u stvaranju pozitivne atmosfere oko domaćeg prvenstva: "Susjedi smo i moramo se ponašati u skladu s tim, normalno te da možemo uživati u onome što radimo."

Nije Ivković bez rezervi prihvatio pohvale svog kolege te je istaknuo kako njegova ekipa još uvijek nije na razini prošlosezonske: "Nadam se kako ove pohvale neće stići i do mojih igrača, je nisu u potpunosti iskrene. Ne igramo mi niti blizu kao što bismo trebali. Čekam da mi se probude vezni igrači, da pokažu kvalitetu."

Čović: "Podcjenjivanje kao motiv više"

Trener Ivković nije se dao navući 'na tanak led', pitanjima o jednostavnosti utakmice koja ga očekuje: "Nema podcjenjivanja. Hrvatski dragovoljac u ovom trenutku nam je najteži mogući suparnik.", međutim, nije ova tema ostala niti bez odgovora kapetana Crnih Ivana Čovića: "Takve pretpostavke nas samo dodatno motiviraju. Puno nas je ljudi već otpisalo, a mi smo pokazali kako možemo svima parirati, uzeli smo Dinamu bod i svima želimo pokazati kako nismo za dno ljestvice:"

"Dvoboj s Dragovoljcem bit će okršaj ekipa koje teže igri i mislim kako će svi koji stignu na utakmicu biti zadovoljni te kako će uživati u dobrom nogometu," zaključio je za kraj.

Vratar Hrvatskog dragovoljca Ivan Čović u početnom dijelu prvenstva iskazao se odličnim intervencijama, no, dobro zna kako je to izgubiti od Lokomotive: "U prvom kolu smo poraženi od njih i pokazali su kako su dobro posloženi. Mi ne mislimo bježati i odstupati od svoje igre i mislim kako smo prezentirali kako se sa svima možemo nositi. Vjerujem kako ćemo u ovoj utakmici iskoristiti svoje šanse."

Pozvao je kapetan Crnih da što više nogometnih zaljubljenika navrati do Maksimira: "Siguran sam kako nećemo razočarati i idemo na pobjedu i tri boda."

Novozagrebački susjedski derbi Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca na rasporedu je od 18 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!