Nogomet

Video: Rakitićeva Sevilla slavila u Estorilu, skromna predstava Betisa i Lyona

Igor Šestak • petak, 20.09.2013.
Video: Rakitićeva Sevilla slavila u Estorilu, skromna predstava Betisa i Lyona
Foto: EPA

U svom prvom nastupu u ovosezonskoj Europskoj ligi Betis i Lyon su se predstavili u vrlo skromnim izdanjima i odigrali utakmicu bez pogodaka. U skupini G minimalne su pobjede upisali Genk i Thun, dok je u skupini H na čelo već nakon prvog kola zasjela Sevilla...

Skupina I

Betis - Lyon 0:0

Nogometaši Rijeke visokim su porazom krenuli u grupnu fazu Europske lige, dok u drugoj utakmici Rijekine skupine nije bilo pogodaka. Betis je na svom stadionu ugostio Lyon, a u utakmici s vrlo malo prilika mreže su mirovale. Najbliže pogotku došao je Betisov nigerijski veznjak Nosa pogodivši vratnicu sredinom drugog poluvremena. Lavovi su imali nekoliko obećavajućih situacija, no u završnici nisu pokazali dovoljno koncentracije. Prilično opravdano, svakoj je momčadi pripao po bod. U drugom kolu natjecanja Betis će gostovati kod Rijeke, dok će Lyonu u goste stići Vitoria.

Skupina G

Dynamo Kijev - Genk 0:1 (Gorius 62')

U skupini G viđene su dvije minimalne pobjede. Prilično iznenađujuće do tri boda je na gostovanju u Kijevu stigao belgijski Genk. U sadržajnoj utakmici vratari su briljirali sve do 62. minute kad je Koval bio sasvim nemoćan prilikom preciznog udarca Goriusa s ruba kaznenog prostora. Dynamo je u završnici kreirao pravu opsadu Genkovog gola, no vratar Köteles je svaki put bio na visini zadatka. Kijevljani su utakmicu završili s 23 pokušaja prema vratima Genka, ali put do mreže nisu pronašli. Hrvatski reprezentativci Domagoj Vida i Ognjen Vukojević odigrali su svih 90 minuta, a Vida je zaradio i žuti karton.

Thun - Rapid Beč 1:0 (C. Schneuwly 35')

Pobjednički je u natjecanje skupine G krenuo i švicarski Thun. Na krilima raspoložene braće Marca i Christiana Schneuwlyja Švicarci su u prvom poluvremenu pritiskali Rapid, a za vodstvo se pobrinuo Christian u 35. minuti. Spremno je dočekao asistenciju Zuffija i matirao gostujućeg vratara Novotu. U samoj završnici utakmice Rapid je pritisnuo, ali se u Austriju ipak vratio praznih ruku.


Skupina H

Estoril - Sevilla 1:2 (Bruno Miguel 61' / Machin 59', Gameiro 77')

Nogometaši Seville, pobjednici Europske lige iz 2006. i 2007., pobjednički su krenuli u ovosezonsko natjecanje. Na gostovanju kod portugalskog Estorila, debitanta u natjecanju, slavili su 2:1. U prvih 45 minuta mreže se nisu tresle, a gosti su do pogotka stigli u 59. minuti preko Machina. Međutim, njihova radost nije dugo potrajala jer su domaćini uzvratili samo dvije minute kasnije golom Bruna Miguela. Sevillin trener Unai Emery reagirao je uvođenjem Rakitića i Gameira u 65. minuti, a potonji mu je donio pobjedu pogotkom u 77. minuti. Rakitić je blizu pogotka bio nešto ranije kad mu je domaći vratar Silva obranio pokušaj iz slobodnog udarca.

Freiburg - Liberec 2:2 (Schuster 23', Mehmedi 35' / Kalitvintsev 67', Rabušic 74')

Efikasna je bila i druga utakmica skupine H, igrana na stadionu u Freiburgu. Istoimeni domaćin ugostio je češki Liberec i nakon prvih 45 minuta imao veliku prednost. Vodstvo domaćinima osigurao je Schuster pogotkom iz kaznenog udarca u 23. minuti, a za 2:0 se pobrinuo Mehmedi silovitim udarcem 12 minuta kasnije. U nastavku se situacija okrenula i Česi su se vratili u utakmicu. U 67. minuti Kalitvintsev je smanjio na 2:1 zahvaljujući velikoj pogrešci domaćeg vratara Baumanna, da bi konačnih 2:2 postavio Rabušić u 74. minuti nakon neshvatljive pogreške Mehmedija. Renato Kelić odigrao je svih 90 minuta za Liberec i u 43. minuti zaradio žuti karton, dok je crveni pokazan Rybalki u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dynamo Kijev0:1Genk
Thun1:0Rapid Beč
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!