Košarka

Simon: "Kada protivnik kao Litva otiđe na 20 razlike, onda više nema povratka"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski, Simon Maljevac • petak, 20.09.2013.
Simon: "Kada protivnik kao Litva otiđe na 20 razlike, onda više nema povratka"
Foto: EPA

Dosta truda uložili su i Kruno Simon i Luka Žorić, ali niti njih nije išlo. Hrvatska nije bila raspoložena kao Litva i nije bilo igrača kao u litavskim redovima koji bi "poludio" i odveo Hrvatsku do pobjede...

Iza Luke Žorića je susret u kojem je utrošio puno energije u borbi s odličnom i fizički vrlo jakom visokom linijom Litve. Važnu ulogu odigrao je litavski napad koji je u ključnim trenucima bio na visini zadatka.

"Oni su se skupili unutra i nije bilo lako. To se vidi i na rezultatu i svaka im čast. Nisu nas iznenadili, osim što im do sada šut za tri nije bila jaka karika, a danas su pogodili i sve poluotvorene i otvorene šuteve. Pogađali su čitavu utakmicu sve i sasvim zasluženo pobijedili.

Žorić ističe kako Hrvatska i dalje igra za veliki ulog te se zahvaljuje navijačima na fantastičnoj podršci.

"Svjesno smo igrali zonu, željeli smo igrati na taj način, a sada nam ostaje skupiti se kao nakon Španjolske. Mi se sada moramo okrenuti utakmici za treće mjesto. Hvala publici i mislim da oni prepoznaju da smo mi danas dali sve od sebe, dosta od nas nije najzdravije, možemo raditi i greške, ali ono što imamo u tom trenutku to ostavimo na terenu. Čini mi se da navijači to i osjete. Ulog je i dalje velik, nama medalja znači puno i moramo je uzeti."

Kruno Simon je bio hrvatski junak protiv Ukrajine, ali protiv Litve niti njega šut nije služio kao u susretu ranije.

"Kada se razigra par igrača onda nikako ne može biti lako zakrpati, obraniti se i eto, u toj su nas trećoj četvrtini uništili. I to je to. Kada igraš protiv ovakve momčadi, kada ona ode na 20 razlike, onda je to kraj. Dali smo sve od sebe da se vratimo, da preokrenemo, ali nije išlo.

U nedjelju Hrvatska igra svoje "finale" i Simon obećaje borbu do posljednjeg atoma snage.

"Prije svega bih se zahvalio navijačima što nas od prve utakmice prate u ovakvom broju. Bio je gušt zbog njih, a sada mi je zbog njih i najviše žao što danas nije išlo. Zahvalio bih im se i na ovoj reakciji na kraju i mogu im samo obećati da ćemo u zadnjoj utakmici dati sve od sebe da se kući vratimo s medaljom. Siguran sam da ćemo ući čistih glava, imamo dan odmora, svi smo profesionalci i treba u tu utakmicu ući kao da je finale."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 14:47
    Dečko pa kako si ti to sebe nazvao !!!?? Miči to!! Odma. Nemoj da te neko upoznaje sa Simonom. Neće ti to bit nešto super.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 14:00
    uvijek treba pamtiti da je kriterij za ovu repku bio uzasno nizak - nisu oni nastavljaci tradicije medalja nego neuspjeha!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 00:28
    SVe je to ok..al nikako se otet dojmu da je sve ošlo kvragu nakon promašene ZICERČINE Švedje...momče pa ako imaš dobrano preko 2 metra PA ZAKUCAJ brate! Za Tomića vrijedi isto..prenježan je..ne sjećam se da je rezolutno zakucao na cijelom EP...to se može i mora popravit do SP-a... Spain here we come
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 00:16
    Bronca ili ne ovo je vec uspijeh, nejasno mi od kud nekima pravo da kritiziraju ikoga u ovoj ekipi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 23:04
    Vrlo mudro zboriš Krunoslave, revolucionarno dapače.
    Obrisan korisnik