Košarka

Repeša: "Bolji protivnik odlazi u finale. Pokušali smo, ali nismo imali svoj dan"

Branimir Korać • petak, 20.09.2013.
Repeša: "Bolji protivnik odlazi u finale. Pokušali smo, ali nismo imali svoj dan"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspjela proći u finale Europskog prvenstva u Sloveniji. Litva je bila bolja i na kraju je zasluženo prošla u finale s čime se složio i izbornik Jasnim Repeša...

Niz hrvatskih pobjeda na Europskom prvenstvu u Sloveniji zaustavljen je u polufinalu gdje je uspješnija bila Litva s uvjerljivih 77:62. Prvo poluvrijeme bilo je još i solidno, ali u nastavku se Hrvatska ispuhala i otišla u poraz.

"Litavci su jednostavno bili bolji, svježiji i atletski i fizički jači protivnik. Dali smo sve od sebe, ali smo na kraju ostali bez snage. Bilo je jako teško, pokušavali smo promjenama obrane nešto napraviti i zona nam je čak i funkcionirala. Međutim, napad nam je bio loš, nismo mogli baš ništa pogoditi. Žao mi je, ali treba biti realan i priznati da je Litva bolji protivnik", rekao je izbornik Jasmin Repeša za HTV.

Na poluvremenu je Hrvatska zaostajala svega tri poena, međutim, vrlo brzo se Litva odvojila.

"Bilo je samo minus tri, ali imali smo napad, promašili zicer, a oni su nam odmah pogodili tricu. Nakon minus šest uslijedilo je minus devet, odmah smo probali nešto promijeniti, potrošili time-oute, ali danas jednostavno nije išlo."

Momčad se prilično istrošila protiv Ukrajine dan ranije, no Repeša ne sumnja da će biti spremni za nedjelju.

"Dobro će nam doći taj dan odmora jer nam je on neophodan. Bilo je jako teško igrati sinoć pa odmah danas, psihološki smo bili potpuno istrošeni. Nema dileme da ćemo u nedjelju ponovno dati sve od sebe na terenu i pokušati doći do medalje."

Igračima nema što zamjeriti.

"Borili smo se i nemam kome što zamjeriti, međutim imali smo loš dan. Protivnik je bio jak, fizički za nas prejak i bez obzira što nas je publika nosila, nismo mogli. Nitko nam ne može oduzeti pobjede, napravili smo veliku stvar, o košarci se ponovno priča i vratili smo se na svjetsko prvenstvo. Poraz boli, ali možemo biti ponosni. Pokušat ćemo dobrom analizom doći do medalje", završio je Repeša.

EP 2013., završnica

polufinale

Hrvatska62:77Litva
Španjolska72:75 *Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 23:06
    @Kiddjason2 ako je do trenera, tu nebi trebalo biti problema spahija u ciboni i repesa u cedeviti su jedan veliki plus a i drago mi je sto ce braca Bender i mladji Zizic igrat za nazora koji ima ogromni potenicijal, dok Hezonja vec kuca na vrata prve ekipe Barcelone, a sto se tice Sarica on je vec... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 13:56
    Tako je BM43 !! To nema nitko. Drugi da imaju samo Šarića i Mazalina pjevali bi od sreće. Mi imamo skoro 10-ak takvih talenata . Ali to su za sada samo talenti. To trebaju ozbiljni treneri istesati. I trebaju ozbiljni klupski projekti. A ne ovi od danas do sutra. Gledajući u prošlost naši treneri... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 11:31
    jasko mora ostati jos par godina, da zavrsi posao do kraja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 10:07
    Pa o lupa minuse na ovo !?? Možda stvarno ekipa koja se zainteresirala za košarku prije par dana ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 10:05
    Nadigrala nas je Litva. Svaka čast i zasluženo su u finalu. Naši su napravili fantastičan uspjeh i vratili nas na veliku scenu. Odlična su škvadra i ljudi su to prepoznali. Španjolci su sigurno potonuli i tu je naša šansa. Mala ali ipak šansa.
    Obrisan korisnik