Rukomet

Kielce i Wisla nastavili s uvjerljivim pobjedama u domaćem prvenstvu

Zvonka Keliš • srijeda, 25.09.2013.
Kielce i Wisla nastavili s uvjerljivim pobjedama u domaćem prvenstvu

Poljski rukometni prvak i viceprvak ponovno nisu imali problema u domaćem prvenstvu te su s novim sjajnim i uvjerljivim slavljima nastavili u odličnome ritmu. Kielce je tako upisalo pobjedu s 15 pogodaka razlike, dok je Wisla slavila sa sedam golova razlike.

Vive Targi Kielce - MKS Zaglesbie Lubin 41:26

Ni u četvrtome kolu PGNiG Superlige aktualni prvak Poljske nije imao nikakvih problem. Na svome je parketu uz podršku svoje vjerne publike, a bez najboljeg igrača prvoga kola Lige prvaka Manuela Štrleka te Julena Aguinagaldea, Karola Bieleckog i Grzegorza Tkaczyka, Kielce upisalo nadasve uvjerljivo slavlje s 15 pogodaka razlike.

Ponovno je treća momčad Europe dobro ušla u susret, povela 2:0 da bi vrlo brzo na hrvatski pogon, točnije, preko Čupića, Buntića i Muse uvećala svoje vodstvo na 7:5. Do završnice prvoga dijela gosti još pokušavaju sustići svog suparnika, no prednost domaćina potom raste na sjajnih 17:11, kao i 21:14, rezultat s kojim se odlazi na predah.

Dominacija Kielcea nastavila se i u drugome poluvremenu kada se domaća momčad odvaja na 28:20, a potom i na 34:22. Uspjela se tada gostujuća momčad probuditi na kratko kako bi se vratila na minus deset (27:37), no Kielce do samoga kraja novom serijom pogodaka postavlja konačnih 42:27.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Mateusz Jachlewski s 11 postignutih pogodaka, dok je njih osam dodao Peter Chrapkowski. Ivan Čupić dodao je četiri gola, Željko Musa tri, dok je Denis Buntić zabio dva. Najbolji kod Zaglebie Lubina bio je Nicholas Szymyslik sa šest golova.

Piotrkowianin Piotrków Trybunalski - Wisla Plock 28:35

Zanimljivo je bilo momčadi Wisle Plock u gostima kod Piotrkowianin Piotrkówa, naime, motiviran je domaćin bio na samome startu stoga je gostima trebalo vremena da se zagriju i povedu. Nakon desetak minuta igre momci Manola Cadenasa imali su minimalnih 7:6 da bi potom polako, ali sigurno gradili svoju prednost. Do odlaska na odmor osigurali su stoga i očuvali sigurnih +4 (20:16).

U nastavku susreta, pak, gostujuća momčad pokazuje što sve zna te tako odlazi na velikih 31:23 nakon čega samo čuva stečenu prednost sve do isteka 60. minute i končanog slavlja 35:28. Odličan je kod Wisle Plock bio Mariusz Jurkiewicz sa sedam postignutih pogodaka, dok su njih po šest dodali Valentin Ghionea i Muhamed Toromanović.

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!