Nogomet

Makedonci ostali bez izbornika, Janevski preuzeo belgijskog prvoligaša

Branimir Korać • subota, 28.09.2013.
Makedonci ostali bez izbornika, Janevski preuzeo belgijskog prvoligaša
Foto: Safet Ademi

Makedonski stručnjak Čedomir Janevski napustio je kormilo reprezentacije Makedonije. Janevski je podnio ostavku na mjesto izbornika i preuzeo je momčad belgijskog Monsa...

I prije isteka ugovora koji je trajao do završetka kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Čedomir Janevski napustio je klupu makedonske reprezentacije.

Janevski je dogovorno sa Savezom raskinuo ugovor nakon što je dobio ponudu iz Belgije za preuzimanje posljednjeplasirane momčadi belgijskog prvenstva Monsa.

Kako Makedonija nema nikakvih šansi za odlazak u Brazil i do kraja će igrati samo za prestiž, u Savezu su mu izašli u susret i dozvolili napuštanje klupe te odlazak u Belgiju.

"Janevski je dao veliki doprinos u napretku naše reprezentacije. Prihvatio je novi profesionalni izazov i samo mu se možemo zahvaliti na svemu i poželjeti mu sreću u njegovom radu", rekao je predsjednik Makedonskog nogometnog saveza Petar Miloševski.

Janevski je već u Belgiji bio duže vrijeme i to kao igrač u Club Bruggeu, Charleroiju i Lokerenu te je Club Brugge vodio i kao trener. U Monsu neće imati lagan posao, momčad je na dnu ljestvice i imat će težak posao kako bi ostao u ligi.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!