Nogomet

Video: Eduardo ušao i zabio u povratku Šahtara, Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra

Ivor Krapac • subota, 28.09.2013.
Video: Eduardo ušao i zabio u povratku Šahtara, Kalinić strijelac u pobjedi Dnipra
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski napadači u subotu su bili efikasni u nastupima za svoje klubove u ukrajinskom prvenstvu. Eduardo da Silva pomogao je Šahtaru u dolasku do boda u ogledu s gradskim rivalom Metalurgom iz Donecka, dok je Nikola Kalinić zabio za Dnipro u domaćoj pobjedi nad Čornomorecom, Dinamovim suparnikom u Europskoj ligi...

Poslije pogotka sredinom tjedna u kupu, na putu do 3:0 protiv Iličiveca, Eduardo da Silva ponovno je zabio u dresu Šahtara iz Donecka. Hrvatski reprezentativni napadač se u 11. kolu ukrajinskog prvenstva pobrinuo za izjednačenje u gradskom ogledu s Metalurgom, koji je bio u ulozi domaćina, sa Šahtarovim povratkom do 2:2 nakon što je Metalurg vodio s 2:0.

Slabije rangirani klub iz Donecka poveo je u 25. minuti, uz pomoć suparnika. Strijelac je bio Šahtarov igrač, Jaroslav Rakyckyj, koji je poslao loptu u vlastitu mrežu. Metalurg je povisio prednost pogotkom Brazilca Juniora Moraesa u 51. minuti, ali Šahtar se nije predavao. Na 2:1 smanjio je Alex Teixeira (54'), a Eduardo je u 82. minuti postavio konačni rezultat susreta.

Hrvatski reprezentativni napadač nije dobio priliku od prve minute. Na početku drugog poluvremena zamijenio je Argentinca Facunda Ferreyru, dok je Darijo Srna odigrao cijelu utakmicu za Šahtar.

Poslije ovakvog ishoda gradskog derbija, Šahtar je na trećem mjestu ljestvice s 23 boda u dosadašnjih 11 kola, dok je Metalurg zasad prikupio 14 bodova i nalazi se na osmoj poziciji.

U subotu je odigran i ogled klubova iz gornjeg dijela ljestvice. Dnipro je pred svojim navijačima u Dnipropetrovsku s 2:0 bio bolji od Čornomoreca, suparnika zagrebačkog Dinama u skupini B Europske lige, a jedan od dvojice strijelaca za domaću momčad bio je Nikola Kalinić.

Hrvatski reprezentativac se pogotkom u 45. minuti pobrinuo za 1:0 za Dnipro, dok je za 2:0 zabio Jevhen Konopljanka (75'). Čornomorec je od 71. minute bio s igračem manje, poslije isključenja Oleksija Antonova.

Kalinić je započeo utakmicu i bio na terenu do 73. minute, kada ga je zamijenio Jevhen Seleznjov. Ivan Strinić odigrao je cijeli susret za Dnipro.

Momčad iz Dnipropetrovska sada se na vrhu ljestvice poravnala s Metalistom iz Harkiva, koji također ima 26 bodova, ali s utakmicom manje. Četvrtoplasirani Čornomorec dosad je prikupio 23 boda, koliko ima i Šahtar, ali klub iz Donecka je u prednosti zbog bolje gol-razlike.

Ukrajinsko prvenstvo, 11. kolo:
Metalurg - Šahtar 2:2, Dnipro - Čornomorec 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33329.09.2013. u 08:50
    Neznam sad jeli uz bok Mandžukiću, ali sigurno je trnutno na razini Eduarda, a u Hrvatskoj nije niti iz bliza cjenjen kao on.
    Hektor333
  • Lovro-ZG28.09.2013. u 23:54
    Glavno da je on uz bok Mandžukiću i Oliću zbog dvije-tri dobre tekme u zadnjih godinu dana...
    Lovro-ZG
  • Ronaldo928.09.2013. u 23:01
    nije to kale, to je penal boy
    Ronaldo9
  • JeremijaX28.09.2013. u 22:58
    Glavno da se po Kali uporno pljuje, a momak može stat uz bok i Mandžukiću i Oliću po formi kojoj prikazuje!
    JeremijaX
  • Hektor33328.09.2013. u 21:21
    To Kale care!!
    Hektor333