Nogomet

Čačić u Mariboru ostao bez posla nakon loših rezultata

Ivana Strahija • nedjelja, 29.09.2013.
Čačić u Mariboru ostao bez posla nakon loših rezultata
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski nogometni stručnjak Ante Čačić, nekoć trener Dinama, ostao je bez posla u Mariboru, nakon što je s momčadi doživio poraz u Kopru u 12. kolu slovenskog prvenstva...

Kako javljaju službene internetske stranice NK Maribora, bez posla je ostao trener Ante Čačić, koji je na posao u Sloveniji stupio 5. lipnja.

Negdašnjem treneru Dinama presudile su loše role njegovih nogometaša u domaćem prvenstvu i Europskoj ligi. Iako je na tablici slovenskog prvenstva Maribor prvi, s 23 boda i utakmicom manje od Zavrča koji ga slijedi u stopu, u posljednjih je četiri kola Maribor upisao samo jednu pobjedu i jedan remi, a valja se sjetiti i teškog domaćeg poraza od Rubina (2:5). Posljednja je utakmica, koja je prelila čašu strpljenja uprave Maribora, bio poraz u Kopru od 1:2.

Na svojoj su internetskoj stranici iz Uprave Viola zahvalili Čačiću na poslu kojeg je odradio te naglasili kako je raskid ugovora bio sporazuman: "Zahvatila nas je rezultatska kriza, na koju smo morali odgovoriti. Trebamo novi poticaj i novu energiju pred nastavak sezone", stoji u priopćenju iz kluba.

Svoju je izjavu dao i Čačić: "Noć iza mene je neprospavana, jednostavno se ne mogu zatvarati oči pred rezultatskom krizom u koju je momčad upala. Zajednička je odluka da se razvrgne moj trenerski ugovor i ja se nadam da će se, uz novu osobu na klupi, Maribor vratiti na pobjedničku stazu. Taj je klub uvijek stremio boljem, ja mu želim sve najbolje i gorčine nema."

Tome je dodao: "Zahvaljujem svim igračima na korektnoj suradnji, svima ostalima na ugodnoj atmosferi i profesionalnom odnosu. Nakon što sam upoznao Maribor i Mariborčane mogu kazati da me ne čudi da je sredina tako uspješna. Nikad neću zaboraviti navijače, koji su uvijek bili uz Klub."

O svome skoro četevromjesečnom mandatu na klupi Ljubičica je Čačić kazao: "Uspjeli smo se plasirati u skupinu Europske lige, osvojili smo Superkup, a momčad je na prvom mjestu tablice. Stoga se moramo pitati koliko je tko osobno kriv za rezultatsku krizu. Promjena trenera je potez za boljitak kluba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • redscro30.09.2013. u 06:10
    Slovenski Balkanci. Prvi su u prvenstvu, igraju EL (što je daleko iznad njjihovih realnih mogućnosti), neš ti krize od 4 utakmice. Na stranu Čačićeva stručnost, al tako se otkazi dijele samo kod nas.
    redscro
  • Mithrandir29.09.2013. u 16:49
    I tako je završio ovaj avanturizam Maribora. Inače činjenica je da su osvojili superkup, ušli u EL i da su vodeći u prvenstvu. Više od toga zapravo niti nemogu.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 16:28
    Mogao bi se vratiti na klupu Dinama,najkasnije u petak nakon utakmice sa Ludogorecom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 15:47
    Jesu ga ovo smjenili zato što je obiteljski čovjek ili zato što živi predaleko od stadiona?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 14:51
    Šok za mene, veliki kiks za Maribor, otpustiti takvog stručnjaka
    Obrisan korisnik