Nogomet

Video: Chelsea inspiriran u Bukureštu, "bomba" Draxlera lansirala Schalke na vrh skupine E

Igor Šestak • utorak, 01.10.2013.
Video: Chelsea inspiriran u Bukureštu, "bomba" Draxlera lansirala Schalke na vrh skupine E
Foto: EPA

Drugo kolo u skupini E nogometne Lige prvaka proteklo je u znaku gostiju. Schalke je zahvaljujući sjajnom udarcu Juliana Draxlera stigao do tri boda u Baselu, dok je Chelsea odigrao inspiriranu utakmicu u Bukureštu i svladao domaću Steauu s glatkih 4:0. Dva je pogotka pritom postigao Ramires, jedan Lampard, a jedan je bio djelo domaćeg braniča Georgievskog.

Steaua - Chelsea 0:4 (0:2)

Nakon domaćeg poraza od Basela i razočaravajućeg starta u ovogodišnju Ligu prvaka, družina Josea Mourinha se u drugom kolu vratila na pravi put. Iskupila se svojim navijačima sigurnom pobjedom na gostovanju kod Steaue u Bukureštu. Na putu do 4:0 veliki je dio posla odradio dvostruki strijelac, Brazilac Ramires, autogol je u završnici prvog poluvremena postigao Georgievski, a "točku na i" stavio Lampard.

Ovi su se klubovi već susreli ove godine, u šesnaestini finala Europske lige, a Londončani su tom prilikom prošli s ukupnih 3:2, iako su u Bukureštu poraženi 1:0. Važna utakmica klubova koji su drugo kolo dočekali s nulom na bodovnom kontu loše je počela za goste jer se već u prvih deset minuta ozlijedio Torres pa je Mourinho morao posegnuti za Eto'om.

Pravih prilika u prvih 20 minuta nije bilo, a onda je Chelsea poveo golom Ramiresa. U akciji su sudjelovali Schürrle i Eto'o, a Brazilac je domaćeg vratara Tatarusanua svladao udarcem sa samo pet metara od gol-linije. Rumunji odgovor na taj pogodak nisu imali, već je njihov vratar bivao sve zaposleniji. Put do mreže nisu pronašli pokušaji Lamparda, Mate i Schürrlea, ali su gosti do odmora upisali još jedan pogodak. Bio je to autogol Georgievskog u 44. minuti nakon što je Tatarusanu obranio udarac Eto'oa.

Domaćini su u nastavak krenuli s dvije izmjene. Ušli su Leandro Tatu i Kapetanos, ali prva je prilika ponovno pripala gostima. Dobru situaciju uprskao je Eto'o slabim udarcem iz daljine. Međutim, treći pogodak Chelsea nije trebalo dugo čekati. Raspoloženi Schürrle ponovno je probio stranu, dodao Oscaru, a on proslijedio svom sunarodnjaku Ramiresu koji se drugi put na utakmici upisao u listu strijelca.

Niti treći pogodak nije primirio Engleze, već su Tatarusanuu nastavili prijetiti Schürrle, Mata i Oscar. Uz malo više prisebnosti u završnici mogli su napuniti mrežu Steaue, dok su domaćini odličnu priliku imali preko Stanciua u 73. minuti. Tatarusanu je tri minute kasnije odlično obranio udarac Eto'oa, a što zna pokazao je i Čech prilikom pokušaja Tanasea i Filipa. Konačnih 4:0 postavio je Lampard u 89. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora, a nakon dobre povratne lopte Williana.

Basel - Schalke 0:1 (0:0)

U drugoj utakmici skupine E sastali su se Basel i Schalke, klubovi koji su u prvom kolu ugrabili maksimalni plijen. Schalke je na posljednjih 11 europskih gostovanja doživio tek jedan poraz, a niz uspjeha nastavio je i u Švicarskoj. Minimalna pobjeda rezultatom 1:0 postavila ga je na vrh tablice pa se u miru može pripremati za treće kolo i sraz s Chelseajem.

Prvih 45 minuta proteklo je u ne odveć kvalitetnoj igri. Basel je još jednom pokazao svoje mogućnosti solidnom predstavom, a žaliti može za prilikom Strellera iz završnice poluvremena, kad je lopta nakon dobrog udarca glavom odsjela na gredi. Schalke je imao nekoliko prigoda u prvoj polovici poluvremena, a promašajima su se istaknuli Boateng i Draxler. Loša vijest za momčad iz Gelsenkirchena bila je ozljeda Farfana, kojeg je u 45. minuti zamijenio Szalai.

Nastavak je donio pomak u igri i vodstvo Schalkea nakon samo devet minuta. U 52. minuti Neustädter je pogodio gredu silovitim volejem, a samo dvije minute kasnije ponovio se scenarij, ali sa sretnim završetkom za Nijemce. Nakon kornera Aogoa domaćini nisu dobro očistili situaciju pred svojim vratima. Lopta je došla do Draxlera koji je silovito potegnuo s dvadesetak metara i svladao nemoćnog Sommera.

Basel je odgovorio pokušajima Safarija i Schära koji nisu bili precizni, dok se Schalke postepeno okretao kontranapadima i sve više razmišljao o čuvanju vlastitih vrata. U 76. minuti dlanove Hildebranda je zagrijao Sio, a kako se bližio kraj utakmice, domaćini su sve više pritiskali u potrazi za izjednačenjem. Međutim, put do mreže nisu pronašli i bodovi su otputovali u Gelsenkirchen.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel0:1Schalke 04
FCSB0:4Chelsea
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido02.10.2013. u 08:39
    Basel ce nastradati i od uefe, kao organizator tekme, grinpisovci su dirnuli u jakog sponzora, to ce razljutiti foteljase...
    nido
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 22:53
    napokon dobra igra kakvu chelsea mora igrati,ruku na srce protivnik i nije bio nešto,ali ipak je ovo indikator nekog poboljšanja u igri ekipe,schurle igračina,još samo da poboljša završnicu i to je to
    Obrisan korisnik