Nogomet

Video: Lakić zabio u uvjerljivoj pobjedi Eintrachta, Bordeaux izgubio od Maccabija

Matej Milanović • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Lakić zabio u uvjerljivoj pobjedi Eintrachta, Bordeaux izgubio od Maccabija
Foto: EPA

U drugom kolu skupina D, E i F Europske lige najveće je iznenađenje domaći poraz Bordeauxa od Maccabi Tel Aviva. Pobjede su, pak, upisali Wigan, Rubin, Fiorentina i Eintracht Frankfurt, za kojeg je gol postigao i Srđan Lakić.

Skupina D: Uvjerljivi Rubin, prva pobjeda Wigana

Wigan - Maribor 3:1 (22. i 91. Powell, 34. Watson/60. Tavares)

Wigan je, nakon remija u prvom kolu, pred domaćom publikom stigao do prve pobjede u skupini. U 22. minuti je vratar Maribora, Handanovič, slabo intervenirao i Powell je glavom ubacio loptu u praktički prazan gol za 1:0 Wigana. U 34. minuti domaći su i povećali prednost. Beausejour je ubacio s lijeva, a Watson glavom pogodio za 2:0.

Maribor je vratio nadu u pozitivan rezultat u 60. minuti, kada je, na asist Mendyja, Tavares zabio gol za smanjenje na 2:1. No, do kraja Slovenci nisu uspjeli stići do drugog pogotka i na koncu je primio i treći pogodak. U 91. je Powell zabio po drugi put na utakmici za konačnih 3:1 Wigana.

Rubin - Zulte Waregem 4:0 (60. Duplus-autogol, 73. Eremenko, 81. Rjazancev, 89. Natcho)

Rubin je u prvom kolu s visokih 5:2 porazio Maribor, a u drugom je s 4:0 razbio Zulte Waregem. Ipak, Rusi su na prvi gol čekali do 60. minute, kada je gostujući igrač Duplus loše intervenirao nakon kornera i svladao vlastitog vratara. U 73. minuti Eremenko je povisio rezultat na 2:0, a da će bodovi ostati u Rusiji bilo je posve jasno već u 81. minuti kada je Rjazancev povisio na 3:0.

Do kraja utakmice bilo je vremena da se na listu strijelaca upiše i odlični Natcho, koji je sudjelovao u par akcija kod prethodnih golova. Tako je u 89. minuti postavljeno konačnih 4:0. U idućem kolu Rubin ide u goste WIiganu, dok će Zulte Waregem ugostiti Maribor.

Skupina E: Ambrosini donio Fiorentini pobjedu na teškom gostovanju

Dnipro - Fiorentina 1:2 (57. Seleznjov-11m/ 53. Gonzalo Rodriguez-11m, 73. Ambrosini)

Fiorentina je odlično otvorila natjecanje u skupini E i nakon dva kola ima dvije pobjede. U drugom kolu stiglo je slavlje na teškom gostovanju kod Dnipra. Talijani su poveli u 53. minuti s jedanaesterca. Najstrožu kaznu je skrivio Rotan prekršajem nad Ryder Matosom, a realizirao ju je Gonzalo Rodriguez.

Slavlje gostiju bilo je kratkotrajno. Samo četiri minute kasnije je penal skrivio kapetan Fiorentine, Pizarro, igrajući rukom u šesnaestercu. S bijele točke precizan je bio Seleznjov za 1:1. Ipak, gosti su ponovno poveli i stigli do pobjede golom Ambrosinija u 73. minuti. Loptu je ubacio Borja Valero, a u gol ju je poslao Ambrosini glavom za konačnih 2:1.

Pacos Ferreira - Pandurii 1:1 (49. Rui Miguel/5. Momčilović)

Pacos Ferreira i Pandurii u međusobnom su okršaju tražili prve bodove u skupini, nakon što su oboje izgubili u prvom kolu, i na koncu su i jedni i drugi došli do boda. Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su poveli već u petoj minuti. Nakon serije odbijanaca lopta je došla na noge Momčiloviću, koji je sigurno pogodio za 1:0 Rumunja.

Drugo poluvrijeme je, pak, bolje otvorio domaćin, koji je u 49. minuti našao izjednačujući pogodak. Seri i Rui Miguel su izmijenili par dodavanja i na koncu je Rui Miguel zabio za 1:1. U idućem kolu Portugalci igraju doma s Dniprom, a Pandurii ide na gostovanje kod Fiorentine.

Skupina F: Katastrofa Bordeauxa, siguran Eintracht

Bordeaux - Maccabi Tel Aviv 1:2 (48. Jussie/ 71. Itzhaki, 80. Mikha)

Bordeaux je loše otvorio natjecanje, izgubivši u prvom kolu kod Eintrachta s čak 3:0, no teško je mogao očekivati da će biti poražen i u domaćem susretu s Maccabijem iz Tel Aviva. Tim više što je u 48. minuti Bordeaux uspio i povesti. Jussie je donio domaćima 1:0.

No, Maccabi se nije predao i prvo je izjednačio u 71. minuti preko Itzhakija, da bi potom došao i do punog plijena golom Mikhe devet minuta kasnije.

Apoel - Eintracht Frankfurt 0:3 (27. Alexandrou-autogol, 59. Lakić, 66. Jung)

Eintracht je nakon 3:0 u prvom kolu s Bordeauxom ponovio rezultat i na Cipru protiv Apoela. Nakon slabog početka utakmice, u kojem ni jedni ni drugi nisu briljirali, Eintracht je u 27. minuti došao do prednosti autogolom Alexandroua. Drugi gol gostiju stigao je u 59. minuti, a zabio ga je Srđan Lakić, koji je odigrao dupli pas s Kadlecom i potom poslao loptu kroz noge domaćeg vratara.

Samo sedam minuta kasnije Jung je povisio na konačnih 3:0. U trećem kolu Eintracht će igrati doma s Maccabijem, dok Apoel ide u goste Bordeauxu, koji će imati imperativ pobjede ukoliko želi zadržati nadu u prolaz kruga.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rubin Kazan4:0Zulte Waregem
Wigan3:1Maribor
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren04.10.2013. u 13:53
    Ovaj Bordeaux me ujebo na listiću. čudo da su tako loši
    Zdren
  • cameosis04.10.2013. u 10:22
    eintraaaaaacht, eintraaaaaacht, eintraaaaaacht, eintraaaaaacht!!!! NUR DIE SGE!!!!
    cameosis