Košarka

Repeša: "Ne smijemo raditi greške i dati im mogućnost da se rastrče"

Ivor Krapac • petak, 04.10.2013.
Repeša: "Ne smijemo raditi greške i dati im mogućnost da se rastrče"
Foto: Bruno Karadža

Za razliku od Cibone i Zadra, Cedevita će svoj prvi ovosezonski izazov u ABA ligi imati na gostujućem terenu. Momčad Jasmina Repeše će u nedjelju tražiti pobjedu u Smederevu, kod Mega Vizure, novog srpskog člana regionalne lige, protiv kojega Cedevitin trener kani nametnuti ritam kakav odgovara njegovim igračima...

Dan kasnije nego preostali hrvatski predstavnici, Cedevita će svoj prvi ovosezonski nastup u ABA ligi imati u nedjelju. Momčad Jasmina Repeše bit će na gostovanju u Smederevu, gdje će ih u 19 sati dočekati Mega Vizura, novi srpski član regionalnog natjecanja.

"Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica", najavio je Cedevitin trener, a prenijela je službena klupska web-stranica: "Oni su nova momčad u ABA ligi i sigurno će biti stravično motivirani. Imaju skupinu najperspektivnijih srpskih igrača, s nekolicinom iskusnih, a tu prije svega mislim na Vardu. Međutim, Micić, Dangubić, Krstić i Jokić, sve su to već sada reprezentativci ili će u skoroj budućnosti biti."

"Moramo biti pažljivi i odigrati čvrstu i pametnu utakmicu, s pametnim napadom jer je to ekipa koja je mlađa od nas i koja je energetski izuzetno potentna", dodao je Repeša, priželjkujući da njegova momčad ne uđe u ritam koji bi odgovarao suparniku.

"To je ekipa koja sjajno trči kontru i polukontru. Ne smijemo raditi greške i dati im mogućnost da se rastrče. Moramo ih svesti na 'pet na pet', znati odgovoriti na njihovu zonsku obranu, a u 'pet na pet' ispoljiti agresivnost koju možemo, koju radimo na treninzima i koju smo pokazali dobrim dijelom protiv Cibone", opisao je Cedevitin trener čemu se nada u nedjelju.

"Ulazimo kao nekakvi favoriti. Međutim, to će biti izuzetno teška i zahtjevna utakmica iz razloga što su oni novajlije i izuzetno mladi i ambiciozni dečki", zaključio je Repeša, dodajući da u nedjelju neće moći računati na Marka Tomasa, koji se još oporavlja od ozljede. Tomislav Zubčić je pod upitnikom zbog pretrpljenog udarca u zube, a Jusuf Nurkić je tijekom tjedna izostao s treninga zbog bolesti.

Za razliku od nekoliko suigrača, Ivan Ramljak dočekat će utakmicu zdrav i spreman. Poslije dolaska iz Širokog, Ramljak će u nedjelju imati prvi nastup za svoju novu momčad u ABA ligi: "Najprije bih se zahvalio svima, od Uprave do navijača, koji su me primili na vrhunski način. Stvarno mi nitko nije prigovorio ni riječ i sve je za pet. Kad god sam nešto trebao, uvijek sam se svima mogao obratiti za pomoć. Što se tiče košarke, to je već neka druga tema i o tome će govoriti treneri, a na meni je da radim, da se dokazujem i zaslužim minute na parketu."

Ramljak je istaknuo da je uglavnom zadovoljan kako je njegova momčad prošle nedjelje izgledala u Kupu Dražena Petrovića protiv Cibone, s izuzetkom lošeg početka utakmice, dok je ogled u Smederevu najavio sa sličnim pristupom kao i Jasmin Repeša: "Trener je napomenuo da igraju s puno tranzicije i da više od 50 posto koševa postižu iz tranzicije. Mislim da imaju samo jednog igrača, a to je Ratko Varda, koji je stariji od 25 godina. Moramo se spremiti za mušku, fizičku i tešku utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 14:22
    Bio sam pre nedelju dana na Kopaoniku gde je bio Micic na zasluzenom oporavku, trenirao je u Grandu... Kakav je to igrac ljudi moji. Ne postoji rupa u njegovoj igri. Napad, odbrana, tranzicija, pozicioni, sut, prodor... Bice zanimljivo, ovi mladi igraci ce ostaviti srce na parketu. Nadam se pobedi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 09:05
    Znači igraju protv menađerske ekipe. Onda čekamo uvjerljivu pobjedu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 00:22
    Ramo, razbacaj se po terenu, donesi što više lopti u Zg!
    Obrisan korisnik