Košarka

Bojan Bogdanović Durantu i društvu ukrcao 19, Oklahoma prelomila u drugom poluvremenu

Kristijan Musa • subota, 05.10.2013.
Bojan Bogdanović Durantu i društvu ukrcao 19, Oklahoma prelomila u drugom poluvremenu
Foto: EPA

Odigrana je prva od ukupno dvije utakmice u sklopu novog izdanja NBA Europe Live Toura, ove godine preimenovanog u NBA Global Games 2013. U Istanbulu je Fenerbahče, za kojeg su nastupili Bojan Bogdanović i Luka Žorić, ugostio finaliste NBA lige iz sezone 2011/12. Oklahoma City Thunder. Kevin Durant i društvo su prema očekivanjima upisali pobjedu 95:82, ali domaći su ponudili vrlo dobar otpor, dok je Bojan Bogdanović odigrao dobru utakmicu u dresu istanbulskog kluba...

U Ülker areni u Istanbulu novi američko-europski košarkaški okršaj odigrali su Fenerbahče i Oklahoma City Thunder. I jednima i drugima je ova utakmica poslužila kao odlična priprema za predstojeću sezonu. Domaći su bolje otvorili utakmicu i njome dominirali gotovo cijelim tijekom prvog poluvremena. Onda su na scenu stupili gosti iz NBA i rutinski završili susret.

Fenerbahče je jednostavno imao više od igre u prvom dijelu te su bili konstantno u vodstvu. U jednom trenutku su vodili 37:28, da bi Thunderi napravili seriju 20:5 do kraja poluvremena te na odmor otišli s prednošću od šest poena razlike. Bojan Bogdanović odigrao je izvrsnu prvu četvrtinu, da bi poluvrijeme završio sa devet poena. U drugome dijelu Thunderi su suvereno čuvali vodstvo, koje je velikom većinom bilo dvoznamenkasto.

Bogdanović je odigrao jako dobru treću dionicu, u kojoj je zabilježio još 10 poena, za svojih ukupnih 19 (0/2 za dva, 4/8 za tri, 7/8 slobodna). S druge strane Kevin Durant je odigrao nešto manje od 30 minuta te zabilježio učinak od 24 poena i osam skokova. Posebno dojmljivo je bilo njegovo zakucavanjem sredinom treće četvrtine, nakon kojega je napustio parket do kraja utakmice.

Bogdanović je ujedno bio i najbolji strijelac turske momčadi, a pratili su ga Bo McCalebb s 13 te Emir Preldžić i Linas Kleiza sa po devet poena. U pobjedničkoj momčadi pored Duranta zapaženu ulogu odigrao je i Serge Ibaka, koji je postigao 15 poena. Reggie Jackson i Jeremy Lamb dodali su po devet.

I Željko Obradović i Scott Brooks dosta su rotirali u svojim momčadima, da bi detaljno odmjerili snage svakog pojedinog igrača u svojim postavama. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima Fenerbahčea, Luka Žorić proveo je pak 17 minuta na terenu te u tom vremenu uspio zabiti četiri poena (2/4 za dva), ali i skupiti pet osobnih pogrešaka.

Drugu utakmicu u okviru NBA Global Games 2013 odigrat će španjolski Bilbao te Philadelphia 76ers.

NBA Global Games 2013.:
Oklahoma City Thunder – Fenerbahče Ülker 95:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10806.10.2013. u 12:13
    a konačno i komentatorski dvojac koji šta valja. Novinar sa ESPN-a jednostavno preostavio Mike Fratellu da odgovori na sva njegova pitanja o evropskoj i NBA košarci, o igračima, o taktici na tekmi, o klubovima, o reprezentacijama, i onda si imao svašta da čuješ i da naučiš.
    narada108
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 20:03
    Durant je moj favorite igrač u N.b.a pantera sa stilom...kakav dunk je lik izveo skoro sa vrha reketa
    Obrisan korisnik
  • narada10805.10.2013. u 19:10
    atraktivna košarka, puno finih poteza turske ekipe, uključivši našeg Bojana, a i Preldžić (ili Preldziç??) je bio raspoložen. Naravno KD je ekstra igrač pa on može letiti preko pola terena prema košu.
    narada108
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 18:54
    lik zakucao i skocio 3 i po metra impresivno je preslab izraz, strasno jezivo cudovisno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2013. u 18:09
    Bojan moze imat 15 ppg u Netsima ako Pierce se umirovi
    Obrisan korisnik