Nogomet

Bartulović i Eduardo strijelci u uvjerljivim pobjedama Karpatyja i Šahtara

Branimir Korać • subota, 05.10.2013.
Bartulović i Eduardo strijelci u uvjerljivim pobjedama Karpatyja i Šahtara
Foto: FaH

U susretima 12. kola ukrajinskog prvenstva pobjede su upisali Karpaty i Šahtar i to u dobar učinak i hrvatskih igrača. Karpaty je bio bolji od Metalurga iz Zaporožja dok je Šahtar pregazio kijevski Arsenal...

12. kolo ukrajinskog prvenstva donijelo je očekivane pobjede za Karpaty i Šahtar protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Karpaty je nadigrao u Zaporožju domaći Metalurg dok je Šahtar postigao čak sedam golova protiv kijevskog Arsenala.

Karpaty je do pobjede stigao zahvaljujući odličnom otvaranju drugog poluvremena kada je golovima Zenjova i hrvatskog internacionalca Mladena Bartulovića poveo s 2:0. Kada je Zenjov u 77. minuti zabio i treći gol, priči je bio kraj, domaćin je uspio u završnici preko Ševčuka te smanjiti na konačnih 3:1.

Bartulović je odradio svih 90 minuta, a Karpaty je s ovom pobjedom skočio na osmu poziciju dok je Metalurg ostao na 15.

Visoku pobjedu upisao je Šahtar na svojem stadionu u susretu protiv kijevskog Arsenala. Šahtar je u svom najuvjerljivijem ovosezonskom nastupu slavio s čak 7:0.

Ukrajinski prvak je s Eduardom i Srnom od prve minute na travnjaku zagospodario terenom i već nakon prvom poluvremena je vodio 3:0 uz dva gola Alexa Teixeire i Ferreyre. U prvih 17 minuta drugog dijela gosti su potpuno potopljeni, Ferreyra je dodao još dva gola, a po jednom su strijelci bili Eduardo i Ismaily.

U sastavu domaćina Eduardo je igrao svih 90 minuta dok je Srna iz igre izašao u 59. minuti kada ga je zamijenio Čigrinskij.

Ukrajinsko prvenstvo, 12. kolo:
Metalurg (Z) - Karpaty 1:3
Šahtar - Arsenal (K) 7:0

Ljestvica:
1. Metalist Harkiv 29 (-1)
2. Šahtar 26
3. Dnipro 26 (-1)
4. Čornomorec 23 (-1)
...
8. Karpaty 16
...
14. Arsenal 10
15. Metalurg (Z) 6
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2013. u 15:57
    Daj zovi vise ovog Bartulovica jebem ti sve Stimac, daj mu sansu na toj lijevoj strani,
    Obrisan korisnik