Nogomet

PSV pobjedom nastavio dobar niz

Ivana Strahija • nedjelja, 06.10.2013.
PSV pobjedom nastavio dobar niz
Foto: EPA

Nakon što je u četvrtak slavio na gostovanju kod Čornomoreca u drugom kolu Europske lige, PSV je nastavio s dobrom formom i u domaćem prvenstvu te je pobijedio RKC...

Nizozemsko prvenstvo ušlo je u deveto kolo, a PSV, idući protivnik Dinama u Europskoj ligi, potvrdio je dobru formu i svladao protivnika s dna ljestvice, RKC. Time je PSV utvrdio svoju drugu poziciju na tablici Eredivisie.

Ipak, do pobjede PSV nije došao lako, iako je poveo dosta rano, pošto se u 23. minuti u strijelce upisao Ola Toivonen, uz pomoć Tima Matavza.

Prije odlaska na odmor, u 45. minuti, je rezultat u egal vratio Robert Braber, RKC-ova desetka, kojem je asistirao Romeo Castelen.

U drugom poluvremenu dosta muke po domaćine, koji tek u 88. minuti uspijevaju riješiti pitanje pobjednika, kad je Jeffrey Bruma lijepo odigrao za Jurgena Locadiju, i to svega tri minute pošto je potonji ušao u igru.

Trener PSV-a Phillip Cocu bio je presretan raspletom situacije: "Odmah smo krenuli dobro i stvorili pregršt prilika, a u vodstvo smo stigli zasluženo. No, imali smo pogrešku pod kraj prvog dijela i gosti su uspjeli izjednačiti. Nismo se predali, iako su nam noge još od četvrtka teške, nastavili smo se boriti i na koncu smo zaslužili komplimente."

Eredivisie, 9. kolo:
PSV - RKC 2:1 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!