Nogomet

Bilić u Splitu: "Hrvatska je uvijek bila najbolja kad je bilo najpotrebnije"

Iz hotela Radisson Blu:Bernard Jurišić • srijeda, 09.10.2013.
Bilić u Splitu: "Hrvatska je uvijek bila najbolja kad je bilo najpotrebnije"
Foto: FaH

Slavenu Biliću već desetak godina Split nije "domicilna adresa". Mlada, pa seniorska reprezentacija odvele su ga u Zagreb, klupske obveze u Moskvu i Istanbul, pa je svaki boravak u Splitu prigoda za "ćakulu". Bilićev Bešiktaš ovog je tjednau gradu pod Marjanom...

"Lijepo je biti kući, hvala klubovima što su uspjeli organizirati utakmicu koja će nam odlično doći. Neće to biti revijalna utakmica, od svojih igrača ćemo i Tudor i ja tražiti da to bude što bliže utamici za bodove. Došli smo u dobrom sastavu, nedostaje nam 10 reprezentativaca ali i daje imamo dobar kadar i na Poljud će u četvrtak istrčati vrlo dobra momčad Bešktašak".

U Istanbulu je Bilić zadovoljan, a zadovoljni su i njime. Nakon poraza u pripremnom razdoblju sezona je krenula vrlo dobro, usprkos brojnim "remetilačkim faktorima" poput neigranja na vlastitom stadionu ili suspenzije iz Europe:

"Zadovoljni smo, ide dobro. Bešiktaš je veliki klub koji svake godine ima visoke ciljeve i želi se boriti za prvaka. Turska liga više nije liga samo tri kluba, ima još puno klubova koji dobro stoje i dobro su vođeni, mogu kupovati dobre strance i to se vidi po rezultatima. Fenerbahče i Galatasaray su na papiru zvučniji, ali i Bešiktaš zasad stoji dobro. Zadovoljan sam igtračkim kadrom, ako nastavimo ovako možemo visoko."

"Pritisak je svugdje sličan"

Kako je raditi u Bešiktašu u odnosu na Lokomotiv ili hrvatsku reprezentaciju? Pritisak je u BIlićevoj trenerskoj karijeri svugdje bio visok.

"Pritisak je svugdje sličan, ali on nije loš, on te tjera prema visokim ciljevima. Imao sam tu sreću da radim na najvišoj razini u reprezentaciji i klubovima. Kažu da Bešitaš ima više od 15 milijuna navijača koje osjećaš gdje god dođeš, to je stvarno specifičan klub. Klupski pritisak u Turskoj ravan je reprezentativnom."

Naravno da Bilić prati situaciju u Hajduku iako odmah u startu naglašava da se situacija u Hrvatskoj ne može uspoređivati s budžetima u Rusiji i Turskoj, gdje je radio zadnjih godina.

"Pratim, jasno da pratimo cijelu našu ligu. Hajduk je meni dobar i ja sam zadovoljan, odavno nije bio ovako blizu vrhu i to je super za cijelu ligu. Hajduk je mad, poletan, odlično vođen i osobno sam jako zadovoljan. Ocjena je svakako pozitivna."

O temi "prodati ili ne" Bilić nije htio previše pričati, tek je dodao jednu stvar: "Samo se nadam da će oduka biti najbolja za Hajduk. To mora biti jedini kriterij u cijeloj priči."

"Pobjeda protiv Belgije važna je za samopouzdanje"

Neizbježno je pitanje i reprezentacije, Hrvatsku čeka utakmica s Belgijom - kako Bilić gleda situaciju kod svog nasljednika Igora Štimca:

"Znamo da je to velika utakmica, veliki protivnik, utakmica koja može dosta promijeniti. Ako pobijedimo Belgiju i oni će ući u zadnju utakmicu s dozom nervoze i pritiska. Imamo teoretsku šansu za prvo mjesto, ali i ako se ne osvoji ta pobjeda bi nam dala dodatno samopouzdanje za dodatne kvalifikacije."

S kakvim emocijama gledate na utakmice hrvatske reprezentacije otkako ste otišli iz nje:

"Navijački, kao i svaki drugi Hrvat koji reprezentaciji želi dobro. Igrači su uvijek pokazali da su pravi kad je to bilo najpotrebnije i svaki put smo prošli dodatne kvalifikacije. Sigurno to možemo napraviti i ovog puta", zaključio je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 11:00
    bilić i ćiro su mi bili najbolji izbornici
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA09.10.2013. u 22:53
    "Hrvatska je uvijek bila najbolja kad je bilo najpotrebnije" E, moj Slavene... nekad bila, sad se spominje...
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 22:46
    Slavene vrati se!
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199009.10.2013. u 21:25
    vidiš šta je pozitivac od čovika!
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik09.10.2013. u 21:14
    kukajte kukajte crvi prevrtljivi, dok je odlazio bilo vam je drago, dok je bio izbornik tjerali ste ga a sad bi nazad bilića za izbornika. plačite licemjeri, vjetrokreti i dvoličnjaci. meni nimalo žao nije što bilić nije izbornik, jedini ispravan izbornik za hrvatsku je stranac, kao i za hrvatske... [više na forumu]
    Obrisan korisnik