Zimski sportovi

French: "Ovo nije bila najljepša utakmica. No, važno je da nismo posustali"

Ivor Krapac • srijeda, 09.10.2013.
French: "Ovo nije bila najljepša utakmica. No, važno je da nismo posustali"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka došli su do prve gostujuće pobjede u KHL-u, a sveukupno sedme zaredom, u nizu započetom u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Medvjedi su u srijedu u Minsku u produžetku svladali domaći Dinamo, u ogledu koji trener Mark French nije nazvao najboljim mogućim - no, pokazalo se da je bio dovoljno dobar...

Poslije šest uzastopnih pobjeda kod kuće, hokejaši Medveščaka pokazali su da mogu biti uspješni i u gostima u KHL-u. Medvjedi su u Minsku s 3:2 svladali domaći Dinamo, vraćajući se poslije zaostatka od 2:0 iz rane faze utakmice. Odluka je pala u produžetku, pogotkom Jonathana Cheehchooa za Medveščakovo slavlje.

"U prvoj trećini imali smo i mi svojih prilika, mogli smo i mi biti ti koji su zabili prvi gol, ali nismo. Oni su iskoristili šansu 'pet na pet' i na powerplayu. Nisam zadovoljan kako smo odigrali tu prvu trećinu, ali u idućih 40 minuta bili smo puno bolji", osvrnuo se Medveščakov trener Mark French poslije utakmice, a prenijela je službena klupska web-stranica.

"Ovo nije bila najljepša utakmica, bar ne s mog gledišta. No, važno je da nismo posustali i da smo se borili", dodao je French.

Boyd Kane, koji je u drugoj trećini zabio za poravnanje Medvjeda na 2:2, također je istaknuo da se momčad podignula poslije slabog ulaska u utakmicu: "U prvih 10 minuta igre možda nam je trebala mala prilagodba, za razliku od Minska koji je krenuo čvrsto. Mi nismo reagirali i dopustili smo im da igraju."

"No, brzo smo izvukli pouku iz tih 10 minuta, držali smo se svog plana igre do kraja susreta i pobijedili", dodao je Kane, ističući da sedam pobjeda zaredom nije tako veliko iznenađenje za Medvjede - iako je takvo što bilo teško predvidjeti.

"Nikada ne očekuješ sedam pobjeda zaredom. No, kada smo i gubili one utakmice na početku, uvijek smo ih gubili tijesno i znali smo da smo jako blizu pobjede", ustvrdilo je Medveščakovo lijevo krilo: "Trebalo nam je vremena da počnemo igrati naš plan igre i da igramo kao momčad u svakoj utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 18:21
    @Kex_zg Vidim da si veliki stručnjak tako da bolje da više ništa ne komentiram, a tu ima i budala koji mi minuse daju. Odite gledati Dinamo i nogometnu reprezentaciju. Ha, ha.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 09:51
    Samo što se u doigravanje ne ulazi po igri nego po bodovima...I možda trenutno jesu u formi za doigravanje, ali treba odigrati još 40-tak tekmi i uči u doigravanje a onda je nova priča.A to da nema baš puno klubova koji ih mogli dobiti to još ne znaš...kažem tek smo odigrali 15 tekmi, to je malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 22:45
    @Kex_zg Medvjedi su sigurni u doigravanju po igri. To što su samo 4 boda iznad 8. mjesta nije bitno. Nema baš puno klubova koji ih mogu pobijediti, tako da jedino ako se počnu zajebavati neće ući u doigravanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 14:45
    bravo bravo bravo dečki-svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2013. u 12:45
    Majstore odigrali smo 15 od 54 utakmice regularne sezone i 4 boda smo iznad 8. mjesta. To je sigurno doigravanje?Jedan negativni niz i možemo se naći brzo ispod ispod crte... Zato je svaki bod bitan. Ne treba upadati ni u euforiju radi pobjeda niti u depresiju radi par poraza...
    Obrisan korisnik