Zimski sportovi

Osma pobjeda u nizu Medveščaka, bajka nastavljena i u Ukrajini

Branimir Korać • petak, 11.10.2013.
Osma pobjeda u nizu Medveščaka, bajka nastavljena i u Ukrajini
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka momčad su koja je u najboljoj formi u KHL-u u ovom trenutku. Medvjedi su ubilježili i osmu uzastopnu pobjedu svladavši na gostovanju i Donbass s uvjerljivih 5:2...

Još jedan sjajan rezultat Medveščaka. Gostovanje u Donecku kod Donbassa okarakterizirano je kao jedno od težih u novoj sezoni, međutim Medvjedi su odigrali odličnu utakmicu i upisali pobjedu 5:2.

Domaćin je unatoč porazu potvrdio snagu, opsjedao je vrata Medveščaka, ali Barry Brust je dosta toga obranio, domaći igrači su i previše čistih situacija promašili što je Medveščak u konačnici kaznio.

U početku susreta nije bilo lako, Donbass je odmah pokazao da je u formi i da će biti vrlo težak protivnik, ali unatoč tome Medveščak je već nakon 14 minuta igre vodio s 2:0.

Prvo je u 11. minuti Patrick Bjorkstrand doveo Medveščak u vodstvo da bi tri minute kasnije s igračem više poentirao Bill Thomas i povisio na 2:0.

U završnici prve trećine Teemu Laine, iskusni Finac, nakon isključenja Darija Kostovića je smanjio na 2:1 što je bio konačan rezultat prve dionice.

Medveščakov powerplay dobro je funkcionirao i u drugoj dionici pa je tako Michael Ryan s igračem više u 27. minuti povisio na 3:1, do kraja trećine Medveščak je proživljavao i teške trenutke u igri pet na tri, ali Brustova mreža ostala je nedirnuta u tom razdoblju.

U posljednjih 20 minuta Donbass je zaprijetio povratkom kada je Petteri Wirtanen u 49. minuti smanjio na 3:2, ali Medveščak je imao spreman odgovor i dvije minute kasnije Andrew Murray je potvrdio odličnu formu golom za 4:2.

U samoj završnici susreta domaćin je izvadio vratara Leightona, a to je iskoristio Thomas koji zabija za 5:2 i rješenje pitanja pobjednika.

Gostujuću mini turneju Medveščak je tako završio s novom pobjedom i pokušat će nastaviti niz već u nedjelju u Ledenoj dvorani Doma sportova kada će ugostiti od 17:30 sati moskovski Spartak.

KHL:
Donbass - Medveščak 2:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG12.10.2013. u 23:41
    Ne. KHL je međunarodna liga u pravom smislu te riječi.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik12.10.2013. u 17:25
    Šta nije da samo ruski klub može bit pobjednik?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2013. u 13:47
    Jako lijepa serija...treba ju produžiti koliko god se može... Ali ajmo malo usporiti oko ove euforije s osvajanjem KHL-a. I mislim da tu French zasada radi jako dobro, drži ih na zemlji. Prvo treba uči u doigravanje a onda je to nova priča. Gdje su sad oni pametnjakovići iz drugih sportova (pri tom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Vjeran12.10.2013. u 08:57
    Da bi reč rekel...
    Vjeran
  • njanjo12.10.2013. u 08:53
    već vidim, ljeto 2018. god., priprema se film o odlasku hrvatskih hokejaša na olimpijske igre na kojima osvajaju medalju, priča koja će biti veći hit od one odlaska jamajčanske bob repke na OI ;)
    njanjo