Nogomet

Kranjčar: "Greške su odlučile utakmicu, ali još uvijek vjerujem u plasman u Brazil"

Sportnet • petak, 11.10.2013.
Kranjčar: "Greške su odlučile utakmicu, ali još uvijek vjerujem u plasman u Brazil"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski vezni red nije se uspio nametnuti Belgiji u maksimirskom ogledu. Štoviše, upravo iz veznog reda gostima je stigao poklon uoči prvoga pogotka, a Niko Kranjčar tek je uspio ublažiti poraz Hrvatske. Veznjak Queens Park Rangersa žali zbog individualnih pogrešaka, ali i dalje vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo.

Trenutak dekoncentracije Ivana Perišića šokirao je hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a Belgiji trasirao put prema izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Niko Kranjčar po završetku je utakmice u Maksimiru u porazu uspio pronaći i nešto razloga za optimizam.

"Mi smo ti koji radimo greške na terenu. Znali smo da su opasni u kontrama i naše greške su nas skupo stajale. Ipak, treba veseliti drugo poluvrijeme, jer nismo se do kraja raspali, nego smo djelovali kao kompaktna momčad i to nam treba biti nit vodilja i protiv Škotske. Vjerujem da ćemo ući u doigravanje i otići na Svjetsko prvenstvo", rekao je za HRT strijelac jedinog hrvatskog pogotka u večerašnjoj utakmici i otklonio mogućnost da je izbornik pogriješio sa sustavom igre.

"Mislim da razloge poraza ne treba gledati u nemogućnosti adaptacije na način igre. Razlog poraza su naše greške, a nedostajala nam je i okomitost u napadu. Nezahvalno je govoriti da je razlog poraza sustav igre. Ponavljam još jednom da vjerujem u odlazak na Svjetsko prvenstvo, iako je evidentno da smo u velikoj krizi, u kakvoj dugo nismo bili."

"U Škotskoj nam je bitno da dignemo kvalitetu igre, da vratimo Škotima za poraz iz Maksimira i da završimo ciklus koji nije bio pretjerano dobar. Znali smo od početka da smo u vjerojatno najtežoj skupini dosad i da trebamo dati sve od sebe da bismo otišli u Brazil, svima nam je to san", završio je svoje izlaganje Kranjčar.

Njegov kolega iz veznog reda Ivan Rakitić nezamjenjiv je u Sevilli, no večeras nije uspio pronaći ključ za belgijsku igru. Također ističe kako su pogreške tijekom utakmice samo stvar dekoncentracije.

"Mislim da nakon ove utakmice moramo skupiti glave, imamo još jednu utakmicu i u njoj moramo ići na pobjedu. Dobro smo krenuli u utakmicu, imali smo i neke prilike , ali Belgija je takva momčad. Čekali su našu pogrešku i iskoristili je", rekao je Rakitić odmah nakon utakmice.

"Takve pogreške su jednostavno posljedice jedne sekunde dekoncentracije i jedna momčad poput Belgije to zna iskoristiti. Moram naglasiti još jednom da smo dobro krenuli u utakmicu, bili smo čvrsti, spremni, izbornik nas je dobro pripremio, ali oni su iskoristili ono što su trebali", dodao je hrvatski veznjak.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • terrible12.10.2013. u 15:48
    lajkam tvoje hendlanje teme :)
    terrible
  • babalu5512.10.2013. u 11:41
    Ovo je značajka svih istočno europskih reprezentacija. Nema publike, ni dobrog navijanja, Ni mi, ni Srbi, ni Rusi, Česi, Bugari. Važniji su klubovi.
    babalu55
  • Pravi Purger12.10.2013. u 10:55
    Niko je gospodin i velik igrač i nije zaslužio da ga se ubacuje u 80. minuti u igru. Nije ovo prva utakmica pod Štimcem da ga se sramoti ovako. Niko je jedan od rijetkih koji u reprezentaciji daje više nego u klubu. A Lukici i ekipi ako ne paše atmosfera u Zagrebu neka slobodno igraju u Rijeci... [više na forumu]
    Pravi Purger
  • Obrisan korisnik12.10.2013. u 08:57
    Baraž!?Odakle ti taj izraz, vjerojatno iz vremena dok je Ćiro vodio BiH repku te su njihovi komentatori koristili taj nama do tada "nepoznat" izraz.Kod nas se od uvijek govorilo o doigravanju ili o dodatnim kavalifikacijama ili play-off ali baraž-lakrdija!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 23:02
    Meni je neugodno....nakon ovakve "igre" zbilja više ne znam što da očekujem....stoga neću očekivati ništa! Toliko, nemam daljnjih komentara.
    Obrisan korisnik