Nogomet

Video: Srbija svladala Japan u Novom Sadu, Francuska ponizila Australiju

Josip Piršljin • petak, 11.10.2013.
Video: Srbija svladala Japan u Novom Sadu, Francuska ponizila Australiju
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, odigrano je i nekoliko zanimljivih prijateljskih susreta. Srbija je u Novom Sadu ugostila Japan i svladala ga 2:0, dok je Francuska na Parku prinčeva ponizila Australiju zabivši joj šest pogodaka.

Jedan od protivnika Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Srbija, svladao je Japan u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Sastav Siniše Mihajlovića tako je povezao dvije pobjede nakon što je pobijedio Wales 3:0 i odigrao 1:1 s Hrvatskom.

U prvom poluvremenu nije bilo golova niti na jednoj strani, no srpska je reprezentacija uspjela u nastavku dva puta zatresti mrežu momčadi koju vodi talijanski stručnjak Alberto Zaccheroni. Najprije je Tadić u 59. minuti zabio za vodstvo 1:0, a u sudačkoj nadoknadi pobjedu Orlova potvrdio je Jojić na asistenciju Šćepovića. Na ovoj se utakmici od igranja za reprezentaciju Srbije oprostio Dejan Stanković, rekorder po broju nastupa.

Francuska je u vrlo jakom sastavu dočekala na Parku prinčeva momčad koja je već osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Australija je došla u Pariz predstaviti se u dobrom svjetlu, ali otišla je kući sa šest komada u mreži.

Najprije je Ribery zabio iz jedanaesterca već u osmoj minuti, a do kraja prvog poluvremena u strijelce su se upisivali dva puta Giroud i jednom Cabaye. U nastavku je Francuska malo usporila, ali svejedno je dva puta tresla mrežu Langeraka. Debuchy i Benzema su zabijali za konačnih 6:0.

Maroko je pred svojom publikom u Agadiru ugostio Južnoafričku Republiku, ali nije uspio pobijediti. Gosti su dugo vodili pogotkom Rantiea iz devete minute, da bi početkom nastavka izjednačio El Adoua. Do kraja više nije bilo pogodaka i susret je završio neriješenim ishodom.

Prijateljske utakmice:
Srbija - Japan 2:0
Francuska - Australija 6:0
Maroko - JAR 1:1

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!