Nogomet

Rakitić otpao zbog ozljede, Kovačić, Vrsaljko i Bubnjić u kadru mlade reprezentacije

Ivor Krapac • subota, 12.10.2013.
Rakitić otpao zbog ozljede, Kovačić, Vrsaljko i Bubnjić u kadru mlade reprezentacije
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska nogometna reprezentacija će u izmijenjenom sastavu otputovati u Glasgow, na ogled sa Škotskom u posljednjem kolu skupine A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Ivan Rakitić otpao je zbog ozljede, dok će se Mateo Kovačić, Šime Vrsaljko i Igor Bubnjić pridružiti U-21 reprezentaciji...

Dan poslije poraza od Belgije u Zagrebu, kojim je Hrvatska izgubila i posljednju malu šansu za odlazak na SP u Brazilu bez dodatnih kvalifikacija, izbornik Igor Štimac obavio je nekoliko izmjena u sastavu uoči odlaska na gostovanje u Škotskoj u posljednjem kolu skupine A europskih kvalifikacija. Utakmica u Glasgowu bit će odigrana u utorak s početkom u 21 sat po našem vremenu, a Štimac u njoj neće računati na Ivana Rakitića, Matea Kovačića, Šimu Vrsaljka i Igora Bubnjića.

Rakitić će propustiti gostovanje u Škotskoj zbog ozljede, dok će se Kovačić, Vrsaljko i Bubnjić pridružiti U-21 reprezentaciji. Momčad izbornika Nike Kovača priprema se za gostovanje u Švicarskoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. u Češkoj, u ponedjeljak u Luganu.

Uoči leta u Glasgow, u ponedjeljak ujutro iz zagrebačke zračne luke, Igor Štimac je u kadar A reprezentacije pozvao dvojicu novih igrača, veznjaka Arijana Ademija i braniča Marija Maloču, članove Dinama, odnosno Hajduka. Na raspolaganju će biti i kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji je zbog žutih kartona propustio dvoboj s Belgijom.

Uoči posljednjeg kola, Hrvatsku više nitko ne može dostići na drugom mjestu skupine A, a rasplet pretposljednjeg kola skupine B praktički je osigurao odlazak Štimčevih izabranika u dodatne kvalifikacije.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 10:11
    Već vidim da će nam i Škoti očitati lekciju iz nogometa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 09:25
    Sudeći prema medijima, Rakitić je najbolji u Primeri poslije Messija i Ronalda, Kovačić u 4. min na terenu je najbolji igrač Intera, a Vrsaljko se preporodio i najbolji je ocjenjen igrač Genove. Bubnjić je najbolji od svih igrača Udinesea na klupi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 07:46
    U kakvoj su formi i kako trenutno igraju ne će nam nijedan od ovih iz naslova nedostajati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2013. u 15:59
    Badelj nije klasični zadnji vezni igrač, kao takve imamo samo Vukojevića, Ademija, Radoševića i eventualno Maleša i to je to. Među njima nema prave europske klase zbog čega je Modriću i repki puno teže igrati ali ipak jedan klasični zadnji vezni uvijek mora biti u momčadi radi ravnoteže.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2013. u 15:55
    Dobro, jesu li oni normalni, nema Rakete i oni puste Kovačića da ode na U21, pa ko je tu lud? Pa nemože U21 biti važnija od seniorske i da igraju važniju tekmu a ne ovu u ranoj fazi kvalifikacija. Još uvijek je duplo važnija ova s Škotskom, i zbog rezultata i zbog atmosfere i uigravanja za dvije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik