Rukomet

Meškov Brest pobjedom nad Permskie Medvedima nastavio svoj put u Kupu EHF

Zvonka Keliš • nedjelja, 13.10.2013.
Meškov Brest pobjedom nad Permskie Medvedima nastavio svoj put u Kupu EHF

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta nastavila je s pobjedničkim nizom na europskome tlu te je u sklopu druge runde kvalifikacija Kupa EHF osigurala sigurno gostujuće slavlje nad ekipom Permskie Medveda. Vrlo dobri pred uzvrat koji je na rasporedu za tjedan dana bili su i hrvatski rukometaši od kojih je svoj debi za Bjeloruse imao i David Miličević.

Rukometaši Meškov Bresta ove su subote stigli u Rusiju kako bi u sklopu druge runde kvalifikacija Kupa EHF snage odmjerili s domaćinom, ekipom Permskie Medveda. U dvoranu V. P. Suhareva igrači Željka Babića stigli su itekako motivirani te s dodatnim samopouzdanjem posebice nakon pobjede nad CO Zagrebom u Regionalnoj ligi, dok su Rusi nakon dobrog starta u domaćem prvenstvu pomalo pokleknuli u posljednjim dvobojima.

Od prve minute susreta gosti su nametnuli svoju čvrstu obranu koja je dobro sprječavala njihova suparnika, no u napadu ponovno sve nije bilo onako kako treba, posebice što se tiče ovosezonske boljke, sedmeraca. Nakon uvodnih i gostujućih 2:1 Meškov se polako, ali sigurno počeo odvajati od domaće momčadi te je do odlaska na odmor uz debi Davida Miličevića osigurao vodstvo 15:11.

S dobrom igrom gostujuća je momčad nastavila i u drugome poluvremenu u kojemu se posebice istaknuo hrvatski vratar Ivan Pešić, dok su njegovi suigrači Robert Markotić, Dmitrij Kamišik i Juri Tatarin do 38. minute prednost Meškova povećali na 21:11. No, uslijedilo je tada lagano opuštanje gostujućih rukometaša, kao i crveni karton Davida Špilera, što je, pak, ruska momčad počela koristiti kako bi se približila svom protivniku. Međutim, Meškov je do samoga kraja očuvao stečenu prednost te je na koncu upisao vrijedno slavlje 30:26 pred uzvratni dvoboj za tjedan dana u Brestu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Milan Đukić i Dmitrij Kamišik s po pet postignutih pogodaka, dok je David Špiler dodao njih četiri. Robert Markotić te kapetan Ljubo Vukić zabili su po dva gola, a Domagoj Sršen jedan, dok se David Miličević nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Permskie Medveda bili su Igor Soroka i Aleksej Šindin s po sedam golova.

Kup EHF, 2. runda kvalifikacija:
Permskie Medvedi - Meškov Brest 26:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!