Rukomet

CO Zagreb protiv Tatran Prešova kreće po nastavak pobjedničkog niza

Zvonka Keliš • utorak, 15.10.2013.
CO Zagreb protiv Tatran Prešova kreće po nastavak pobjedničkog niza
Foto: Davor Sajko

Rukometaši hrvatskog i regionalnog rukometnog prvaka svega par dana nakon uistinu zanimljivog dvoboja u Rusiji te ostvarene pobjede protiv domaćina St. Petersburga okreću se novim susretima u SEHA ligi koja na teren dvorane Sutinska vrela dovodi trenutno vodeću ekipu, slovački Tatran Prešov.

Momčad Croatia osiguranja Zagreb nakon novog europskog izazova, koji je ujedno donio povratak na pobjedničke staze, ovoga utorka očekuje nastavak borbe i u Regionalnoj ligi u sklopu koje u goste u dvoranu Sutinska vrela stiže trenutno vodeća momčad SEHA lige, slovački Tatran Prešov.

Iza rukometaša CO Zagreba u proteklih je desetak dana nimalo ugodan poraz na gostovanju u Meškov Brestu, kao i brojna uigravanja te pripreme za dvoboj tik uz rijeku Nevu gdje je čekala ekipa ruskog St. Petersburga. Nakon napete borbe u prvome dijelu ogleda Zagrebaši su se u onom pravom svjetlu pokazali u nastavku kada su proradili gotovo na svim poljima te spojili dobru igru u napadu i obrani o kojoj toliko govore kako sjajno funkcionira na treninzima.

Mandalinić najavio borbu za nove vrijedne bodove

Koliko je momčadi CO Zagreba važna bila pobjeda u Rusiji, kao i prikazana igra na tome gostovanju, potvrdio je i lijevi vanjski ekipe Stipe Mandalinić koji je uoči ogleda s Tatranom najavio borbu za nove regionalne bodove: "Tatran Prešov je jako ozbiljna ekipa koju ne smijemo podcijeniti jer je, kao što smo vidjeli, pobijedila Vardar i Meškov Brest. Momčad Tatrana dolazi u Zagreb po bodove, ali nadam se kako ćemo mi skupiti glave, odigrati kako treba te da joj nećemo dopustiti da odnese bodove.''

Ponovno se raspoloženim pokazao vratar Stevanović, proradila je konačno i vanjska linija s obje strane, a tu su priliku da se iskažu dobila i krila. Iako je u dvoboju s Rusima izgubljen Šandrk na kojem se u tandemu sa starijim bratom Valčićem temeljila visoka i čvrsta obrana Zagreba te iako još uvijek zabrinjava efikasnost kružnih napadača, posebice onog prvog, trener hrvatskog i regionalnog prvaka Boris Dvoršek zasigurno je ususret dva važna susreta, s Tatranom te Veszpremom, koji je na rasporedu krajem tjedna, krenuo u popravak i preostalih pogrešaka te konačno uigravanje pred gostovanje Slovaka, ali posebice Mađara.

S tri upisane pobjede te jednim porazom u dosadašnjem dijelu Regionalne lige CO Zagreb je pokazao kako i ove sezone slovi za jednog od glavnih favorita za odlazak na sam Final Four, a trebao bi to dokazati i u utorak na svome terenu protiv ekipe Tatran Prešova.

Ususret susretu s Tatranom Zagrebov strateg otkrio je kako njegova momčad po povratku iz Rusije nije imala mnogo vremena za odmor pa tako ni za previše treninga, ali i da će unatoč tome krenuti po novu pobjedu: "Igrat ćemo kao što igramo na treninzima, dat ćemo sve od sebe. Nadam se da će ljudi doći u velikom broju podržati nas protiv Tatran Prešova."

Kazao je potom trener Dvoršek i riječ, dvije o Zagrebovu suparniku ovoga utorka: "Oni su gotovo ista momčad već dvije godine, uigrani su te imaju dosta iskusnih igrača kao što su Dainis Kristopans, koji je sve bolji na desnom vanjskom, a tu je i Radoslav Antl na lijevom krilu, kao i jako dobri golmani. Vrlo lako zabijaju golove s deset metara, igraju brzo i moderno."

"U ovome susretu mi nemamo što izgubiti tako da mu možemo pristupiti sa samopouzdanjem te ćemo se potruditi što manje griješiti u dvoboju. Iako je CO Zagreb favorit mi ćemo nastaviti sa svojom dosadašnjom taktikom te nećemo dozvoliti našem suparniku da prođe kroz našu obranu. Svi se igrači nadaju da će moći dobiti priliku u ovome susretu te da će se moći pokazati u najboljem svjetlu", kazao je igrač Tatrana Vladimir Guzy.

Slovačka momčad iza sebe, pak, u Regionalnoj ligi ima šest odigranih susreta te ostvarenih pet pobjeda, kao i jedan pretrpljen poraz. Koliko je dobra momčad Tatran Prešova pokazala je već na samome otvaranju sezone, u gostima kod Meškov Bresta, gdje je upisala sigurno slavlje na inače teško osvojivom terenu. Slavila je potom ekipa Tatrana i protiv Vojvodine, ali i u užarenoj atmosferi u Makedoniji gdje je svladan Vardar. Bolji su Slovaci bili i od uvijek neugodnog Lovćena, a jedini poraz nanio im je u drugome kolu drugi hrvatski predstavnik u SEHA ligi, našički Nexe.

Zagrebov suparnik u šestome regionalnome kolu svoju je kvalitetu pokazao i u domaćem prvenstvu u kojem se također čvrsto drži na samom vrhu tablice, a predvođen divom Kristopansom na kojeg upozorava i trener Dvoršek te uvijek raspoloženima Antlom i Urbanom, kao i vrlo dobrim Pejovičem te vrijednim vratarima Krupom i Verkičem, zasigurno neće olako prepustiti nove regionalne bodove hrvatskoj momčadi.

Potvrdio je to uoči dvoboja i trener gostujuće ekipe Peter Hatalčik koji je kazao: "Zagreb je višestruki prvak hrvatske i sudionik Lige prvaka. To je vrlo dobra momčad u kojoj igraju hrvatski reprezentativci i zbog toga ovome susretu moramo pristupiti s potpunom koncentracijom jer će svaka naša pogreška zasigurno biti kažnjena. Nadamo se, pak, da možemo iznenaditi rukometaše Zagreba te postići dobar rezultat."

Aktualni regionalni prvak ovoga utorka, dakle, na svome terenu pred svojom publikom dočekuje trenutno vodeću momčad SEHA lige, no ukoliko Zagrebaši pokažu igru iz drugog poluvremena dvoboja sa St. Petersburgom, a igrači Tatran Prešova ono što ih je krasilo u dosadašnjim ogledima uz naravno velik motiv, nov zanimljiv i uzbudljiv susret ne bi trebao izostati.

Utakmica šestoga kola Regionalne lige između CO Zagreba i Tatran Prešova u dvorani Sutinska vrela počinje u 18 sati.

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Vardar Skoplje29:27Nexe Našice
Vojvodina30:23Lovćen Cetinje
Metalurg Skoplje26:21Partizan
RK Zagreb42:34Prešov
Borac Banja Luka24:32Meškov Brest
1Prešov 18605:493+11245
2RK Zagreb 18567:497+7040
3Vardar Skoplje 18529:459+7037
4Meškov Brest 18496:461+3537
5Metalurg Skoplje 18463:441+2228
6Nexe Našice 18511:499+1224
7Vojvodina 18460:497-3721
8Borac Banja Luka 18428:528-10015
9Lovćen Cetinje 18460:553-9311
10Partizan 18430:521-916

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!