Nogomet

Video: Brazilci u južnoameričko-afričkom dvoboju u Kini slomili Zambiju

Ivor Krapac • utorak, 15.10.2013.
Video: Brazilci u južnoameričko-afričkom dvoboju u Kini slomili Zambiju
Foto: EPA

Reprezentativci Brazila došli su do nove pobjede u pripremama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine na domaćem terenu. Brazilci su u utorak u Pekingu pobijedili Zambiju, uz dva pogotka u drugom poluvremenu, nakon što je prvi dio bio okončan bez golova. Južna Koreja je u Seoulu nadjačala Mali, dok je Bjelorusija na domaćem terenu slavila protiv Japana...

Poslije subotnje pobjede nad Južnom Korejom u Seoulu, reprezentacija Brazila zadržala se na Dalekom istoku i u utorak u Pekingu proslavila 2:0 protiv Zambije. Brazilci su osigurali pobjedu s dva pogotka u drugom dijelu.

Prvi se na semafor upisao Oscar, koji je bio strijelac i protiv Južne Koreje. U ogledu sa Zambijcima svladao je suparničkog vratara u 59. minuti, a pritom mu je pomogao i mali poljubac sreće. Oscarov udarac s više od 16 metara udaljenosti bio je dobar i snažan, ali zambijski čuvar mreže Kennedy Mweene ostao je bez mogućnosti reakcije nakon što je kolega iz obrane skrenuo loptu u bloku.

Konačni rezultat susreta postavljen je u 66. minuti. Neymar je nabacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Dede glavom zabio za 2:0.

Zambijci su, tako, pretrpjeli poraz nedugo nakon što je donedavni izbornik Herve Renard napustio reprezentaciju i vratio se kući, u Francusku, s preuzimanjem trenerskog posla u Sochauxu. Pored toga, u utorak nije bilo trojice igrača, Nathana Sinkale, Stopille Sunzua i Rainforda Kalabe, koje traže zambijski organi reda pod sumnjom da su izbjegli odazvati se reprezentaciji i ilegalno prešli granicu između Zambije i DR Konga, gdje igraju za tamošnji klub Mazembe.

Tražeći oporavak iza poraza od Brazilaca, Južna Koreja je u Cheonanu ugostila Malijce i svladala ih s 3:1. Afrička reprezentacija zabila je prvi pogodak na utakmici, zaslugom Modiba Maige u 26. minuti, ali Korejci su do kraja prvog i u drugom dijelu izveli preokret. Strijelci su bili Koo Ja-Cheol (38' - 11 m), Son Heung-Min (46') i Kim Bo-Kyung (57').

U utorak su u akciji bili i reprezentativci Japana, koji su, poput Južne Koreje, također osigurali odlazak na SP u Brazilu prolaskom azijskih kvalifikacija. No, Japanci nisu bili uspješni u svojem pripremnom nastupu. Pali su na gostovanju u Bjelorusiji, s 1:0 u korist domaće reprezentacije u ogledu odigranom u Žodzini.

Pobjedu Bjelorusa osigurao je Jan Tigorev, strijelac u 44. minuti.

Prijateljske utakmice:
Brazil - Zambija 2:0
Južna Koreja - Mali 3:1
Bjelorusija - Japan 1:0

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 23:36
    Moj klub je za naše prilike oličenje poštenja, za razliku od tvog Highduga.O čemu veze nemam, simuliranju? Zato si ti navijač Barce stručnjak za to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 19:57
    tvoj klub je pravo olicenje postenja da bi ti komentira neymara i ostale..nemoj dolazit neozbiljan komentirat ono o cemu veze nemas..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 19:53
    golčina oscara
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2013. u 18:32
    Neymar simulira protiv jedne Zambije... Taj nema srama
    Obrisan korisnik