Rukomet

Čupić napunio mrežu Stal Mieleca za novu uvjerljivu pobjedu Kielcea

Zvonka Keliš • srijeda, 16.10.2013.
Čupić napunio mrežu Stal Mieleca za novu uvjerljivu pobjedu Kielcea

Dvije najbolje poljske momčadi ove su srijede zaigrale u novim dvobojima domaćeg prvenstva. Aktualni prvak Kielce u sklopu sedmoga je kola stigao u goste Stal Mielecu koji je, pak, uvjerljivo poražen. Ekipa Wisle Plock je, pak, na domaćem terenu pred svojim navijačima također sigurno slavila nad rukometašima Azoty Pulawyja.

SPR Stal Mielec - Vive Targi Kielce 38:31 (19:14)

Novo kolo domaćeg prvenstva odveo je aktualnog poljskog prvaka u goste ekipi Stal Mieleca koja je, pak, poražena s uvjerljivih sedam pogodaka razlike. Od prve minute gosti su nametnuli svoj ritam te su tako poveli 4:1 te 7:2, a ponovno su sjajni pritom bili Hrvati, posebice desno krilo Ivan Čupić. Razigrali se se tada i reprezentativci Denis Buntić i Željko Musa i ubrzo gostujuća prednost raste na 13:8, kao i 19:14 s kojima se odlazi na predah.

Iako su uvodne minute nastavka pripale domaćinu u čijim se redovima dobrim pokazao Hrvat Antonio Pribanić, gostujuća je momčad ubrzo upisala novu seriju pogodaka za vodstvo 25:18. Tomasz Rosinski tada se, pak, pobrinuo za odlazak njegove ekipe na sjajnih 30:23. Do isteka 60. minute u listu strijelaca upisalo se i hrvatsko lijevo krilo Manuel Štrlek koji svojim pogocima pripomaže odlično raspoloženom Thoriru Olafssonu na putu k novoj uvjerljivoj pobjedi Kielcea (38:31).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Thorir Olafsson s 11 postignutih pogodaka, njih sedam dodao je Ivan Čupić, a tri Željko Musa. Dva gola zabio je Manuel Štrlek, a jednom se u listu strijelaca upisao Denis Buntić. Najbolji kod Stal Mieleca bio je Grzegorz Sobut sa sedam golova.

Wisla Plock - Azoty Pulawy 36:31 (18:12)

Poljski viceprvak ove je srijede u sklopu sedmoga kola PGNiG Superlige pred svojim navijačima snage odmjerila s ekipom Azoty Pulawyja koja je u pružila solidan otpor. Gosti su, naime, bolje otvorili susret te su poveli 3:0 koji vrlo brzo rastu na 7:3. Domaća obrana tada nije bila na visini zadatka, dok je u napadu domaćinu nedostajalo brzine, a iako je standardno dobro svoj posao radio hrvatski vratar Marin Šego trebalo je vremena kako bi njegova momčad posložila svoje redove te sustigla svog suparnika (9:10), a potom i na predah otišla sa sigurnom prednošću od šest pogodaka (18:12).

U nastavku susreta domaći su rukometaši igrali upravo onako kako najbolje znaju te do 39. minute susreta osiguravaju vodstvo 25:16. Do samoga kraja igrači Wisle čuvaju stečenu prednost te upisuju novo slavlje u domaćem prvenstvu (36:31). Odličan je u redovima Wisle Plock bio Valentin Ghionea s devet postignutih pogodaka, dok se kod Azoty Pulawyja istaknuo Piotr Maslowski s osam golova.

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!