Nogomet

S dva gola Darija Srne Šahtar uspio doći do preokreta u Mariupolju

Branimir Korać • subota, 19.10.2013.
S dva gola Darija Srne Šahtar uspio doći do preokreta u Mariupolju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 13. kolu ukrajinskog prvenstva Šahtar je gostovao u Mariupolju kod Iličiveca i upisao pobjedu 3:1. Gostujući igrači pobjedu su osigurali tek u posljednjih 25 minuta uz dva pogotka Darija Srne...

13. kolo ukrajinskog prvenstva Šahtaru je donijelo gostovanje kod Iličiveca. S obzirom na formu kakvu Šahtar prikazuje ove sezone, gosti su prilično oprezno prišli ovom susretu.

Unatoč tome, Iličivec je bio taj koji je poveo. U 38. minuti Stepanenko je iznenadio Šahtarovog vratara Pjatova i doveo svoju momčad u vodstvo.

Gosti su ubrzo potpuno preuzeli inicijativu, međutim nikako nisu mogli do poravnanja. Na poluvremenu je Lucescu umjesto Fernanda u igru poslao Darija Srnu, a ovaj mu se odužio s dva pogotka.

Prvo je u 66. minuti realizirao kazneni udarac nakon što je Ilsinha srušio Fomin da bi sedam minuta kasnije ponovno bio precizan s bijele točke kojem je ovaj put prethodio prekršaj Kulača nad Alexom Teixeirom.

Pet minuta prije kraja susreta stigla je potvrda Šahtarove pobjede. Strijelac je bio Luiz Adriano nakon dobre akcije Ferreire i Teixeire.

Eduardo da Silva nije bio u konkurenciji dok je Srna odradio drugih 45 minuta.

Ukrajinsko prvenstvo, 13. kolo:
Iličivec - Šahtar 1:3

Ljestvica:
1. Šahtar 29
2. Metalist Harkiv 29 (-2)
3. Dnipro 29 (-1)
4. Černomorec 24 (-1)
...
8. Iličivec 16
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!