Nogomet

Frančić: "Koprivnica mora postati neosvojiva tvrđava"

Ivana Strahija • subota, 19.10.2013.
Frančić: "Koprivnica mora postati neosvojiva tvrđava"
Foto: Ivana Strahija

Slaven Belupo u iznimno dobrom raspoloženju dočekuje Osječane, u nedjeljnom duelu Koprivničani najavljuju pobjedu te pozivaju sve svoje navijače na stadion...

Izuzetno dobro raspoložen bio je i trener Mladen Frančić. Na konferenciju za novinare stigao je u osebujnoj majici, koju je za njega izradio "nestašni" dvojac Matej Bagarić i Nikola Rak. Njih dvojica su zbog neprimjerenog izlaska nakon poraza Farmaceuta i zabave do dugo u noć bili kažnjeni dodatnim treningom, pri kojem su se morali - držati za ruke. Danas se tome mogu nasmijati, no trener Frančić uvjeren je da je lekcija usvojena.

Općenito je trener zadovoljan pauzom u prvenstvu, tijekom koje je stigao dosta toga odraditi sa svojim igračima. "Radili smo na mnogim korekcijama igre, od taktike do angažmana u obrani i napadu, radili smo na prekidima i na individualnim problemima koje igrači imaju."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Posebno je izdvojio dvojicu: "Edsona smo uspjeli nakon ozljede vratiti i bolje uklopiti u ekipu, fizički i taktički. Na njemu se vidi da je zadovoljan i sretan, ovdje mu je obitelj i sigurno će biti pojačanje za Slaven Belupo. Također, jako mi je drago da je Davor Vugrinec odradio sve treninge i da je spreman za nastavak natjecanja."

Na pitanje je li se netko posebno istaknuo na pripremama, Frančić je odgovorio: "Radili smo na stilu igre i mogu reći da su me svi do jednoga lijepo i ugodno iznenadili. Shvatili su da je pristup treningu i pošten odnos prema radu i suigračima izuzetno važan. No, nikoga ne bih izdvojio kao posebnog, mogu reći da su svi koji su bili na pripremama spremni konkurirati za prvi sastav."

Tijekom pauze je Frančić kompletirao svoj stručni stožer, a oni koji više nisu na njegovom popisu preraspoređeni su na druga radna mjesta unutar Kluba. Frančić će od sada raditi s pomoćnicima Marijom Dodikom i Vedranom Medenjakom, trener vratara je Mario Hontić, fizioterapeuti Dražen Papac, Darjan Tomašić i Marko Hošnjak, a ekonomi Ivan Hendeković i Danijel Peti.

"Osnovna je zadaća mog stručnog stožera analiza utakmica i igrača te individualni rad s igračima. Momčad je pokazala da joj takav pristup odgovara", kaže Frančić.

Osijek

Koliko su dobro radili Farmaceuti će pokazati u nedjelju, kad im u goste stiže Osijek, trenutno posljednja momčad tablice. "Osobno dobro poznajem trenera Rupnika, iz doba kad je bio igrač. Sjećam se da je na poziciji zadnjeg veznog bio izuzetno borben te mi je jasno da to sad pokušava prenijeti na svoju momčad."

Momčad Osijeka nije toliko mlada koliko se to naglašava, kazao je Frančić: "U sadašnjoj momčadi ima mladih, domaćih igrača, no tu su i izuzetno iskusni Ljubojević, Vitaić, Šorša, Babić. Dakle, Osječane se nikako ne smije podcijeniti na račun mladosti."

Statistika

42 puta do sad su se u Prvoj ligi susreli Slaven Belupo i Osijek, Osijek je pobijedio 13 puta, Slaven 17, a 12 puta je zabilježen neriješeni rezultat. U Koprivnici je Slaven slavio 12 puta, a pet je puta Osijek uspio odnijeti sva tri boda, četiri puta jedan.

Koprivničani su se za susret spremali, uz ostalo, proučavajući posljednje utakmice bijelo-plavih iz Osijeka: "Protiv Lokomotive je Osijek imao dosta dobrih šansi, koje nije iskoristio, dok je protiv Zadra bio vidljiv psihički blok u glavama igrača, a ne nedostatak nogometnog znanja."

Što se kadra tiče, Frančić na raspolaganju nema ozlijeđene Plazonića, Glavinu, Melnjaka, Glavicu i Novinića, dok je Filipović podlegao upali sinusa. "Na raspolaganju imamo dovoljni broj igrača i nema problema. Ono što je imperativ jest da Koprivnica mora postati neosvojiva tvrđava, a mi se od prve sekunde moramo postaviti agresivno, u napadu i u obrani."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!