Nogomet

PSV prije Dinama izgubio u prvenstvu, minimalni poraz u Groningenu

Ivor Krapac • nedjelja, 20.10.2013.
PSV prije Dinama izgubio u prvenstvu, minimalni poraz u Groningenu
Foto: EPA

PSV iz Eindhovena, koji će se idućeg tjedna u Europskoj ligi u Zagrebu sresti s Dinamom, doživio je poraz u 10. kolu nizozemskog prvenstva. PSV je u nedjelju izgubio u Groningenu, s 1:0 u korist istoimenog domaćina...

Poput zagrebačkog Dinama, koji je u subotu izgubio na gostovanju kod Splita, i dolazeći europski suparnik momčadi Branka Ivankovića ostao je praznih ruku u prvenstvenoj utakmici odigranoj ovog vikenda. PSV iz Eindhovena je u 10. kolu nizozemskog prvenstva pao u Groningenu, s 1:0 u korist domaćeg prvoligaša, koji je dočekao 10. kolo u sredini prvenstvenog poretka.

Poslije ovog poraza, PSV će usmjeriti pozornost na sudar s Dinamom u trećem kolu skupine B Europske lige. Ta utakmica na rasporedu je u četvrtak s početkom u 21:05 sati, a igrat će se pred praznim tribinama Maksimira, zbog kazne koju je zagrebački klub dobio potkraj rujna.

Momčad iz Eindhovena je u Groningenu pretrpjela poraz uz odlučujući pogodak u ranoj fazi drugog poluvremena. Za sva tri boda za domaćine zabio je srpski napadač Filip Kostić (50').

PSV je, tako, propustio povratak na prvo mjesto ligaške ljestvice. Klub iz Eindhovena je u dosadašnjih 10 kola prikupio 18 bodova, jedan manje od vodećeg Twentea, dok trećeplasirani PEC Zwolle i četvrtoplasirani Ajax također imaju 18 bodova, ali sa slabijom gol-razlikom od PSV-a.

Eredivisie, 10. kolo:
Groningen - PSV 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!