Rukomet

Prolaz Našičana nakon teške i napete utakmice

Mario Katušić • nedjelja, 20.10.2013.
Prolaz Našičana nakon teške i napete utakmice
Foto: rknexe.hr

Tešku su utakmicu večeras odigrali rukometaši Nexea na gostovanju kod grčkog Diomidisa. Prednost od četiri pogotka koju su donijeli na uzvrat nije bila velika, a to se dokazalo i unutar susreta, kada su Grci vodili i po pet pogodaka razlike. No, na kraju je Nexe podigao svoju igru te zasluženo prolazi u slijedeće kolo.

Diomidis Argous – Nexe 31:28 (17:13) (prva utakmica 22:26)

Diomidis: Megaloikonomou 7, Samaras 7, Deligiannis 4, Marango 4, Ananiadis 2, Mallios 2, Mastorogiannis 2, Chatzikonstatinou 1, Tasković 1, Zaravinas 1, Chantelis, Kederis, Kremastiotis, Loizos

Nexe: Ivić 9, F. Lelić 6, Vegar 3, Jurjević 2, Sakić 2, Tomić 2, Eter 1, Kružić 1, Mrđenović 1, Sokolić 1, Božić-Pavletić, Bureš, P. Lelić, Pivac, Tomas, Vujić

Isljučenja: Diomidis 6min, Nexe 2 min

Susret je održan u jednoj izuzetno neuglednoj dvorani maloga kapaciteta, bez ograde između terena i tribina, i vjerojatno se možemo zapitati kako je takav objekt dobio dozvolu za odigravanje europske utakmice. Posebno je teško bilo zbog grčkih navijača koji su mogli raditi konstantan pritisak.

Upravo to je bilo ono i što je smetalo ekipi Nexea te su Grci vrlo brzo došli u vodstvo koje su proporcionalno povećavali, i do pet pogodaka razlike, no Nexe je smanjio na 17:13, rezultat kojim se otišlo na odmor. Zanimljivo je da se igralo jedna korektna utakmica gdje smo u prvom poluvremenu vidjeli samo jedno isključeno, a iduće tek u 50. minuti susreta.

U drugo poluvrijeme Našičani su ušli baš onako kako su trebali, odlučno i bez respekta. Tako je u 41. minuti rezultat na semaforu bio 19:19, a Našičani su odveli utakmicu u naizgled mirne vode kada su 45. minuti poveli 22:20. No, Grci se nisu predavali, dodaju gas te je šest minuta kasnije 25:23 za njih. Ušlo se u nervoznu i grubu završnicu, pet minuta prije kraja Grci su došli i do prednosti od tri pogotka, no više op toga nisu uspjeli. Do kraja se odigralo „gol za gol“ i Nexe zasluženo odlazi u 3. kolo EHF Kupa.

Najbolji strijelac u redovima gostiju bio je sjajni desni vanjski Šime Ivić koji je postigao devet pogodaka, dok je vrlo dobar bio i Franjo Lelić sa šest. Kod Grka su po sedam pogodaka postigli Theodoros Megaloikonomou i Nikolaos Samaras. Nexe se sada mirno može posvetiti veoma važnom gostovanju u Beogradu kod Partizana, u sklopu 7. kola SEHA lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!