Rukomet

Midtjyllandu pripao derbi protiv Budućnosti, Metz do prve pobjede preko Krima

Jelena Bagarić • nedjelja, 20.10.2013.
Midtjyllandu pripao derbi protiv Budućnosti, Metz do prve pobjede preko Krima

Nedjeljni ogledi Lige prvakinja donijeli su nekolicinu zanimljivih susreta. U derbiju skupine B Midtjylland je nakon bolje igre u drugom poluvremenu došao do pobjede nad Budućnosti. U istoj skupini Ferencvaros je lako došao do pobjede nad Lublinom. Nova žrtva Györa u skupini A bio je Thüringer, dok je Larvik lako prošao gostovanje kod Bera Bere. Do prve pobjede došao je Metz nanijevši prvi poraz slovenskom Krimu u ogledu skupine C.

Thüringer HC - Györi Audi ETO 25:33 (12:20)

Branitelj naslova, mađarski Györi, na gostovanju u Bad Langensalzi zadržao je stopostotni učinak u skupini A. Najbolja rukometašica svijeta 2005. godine po IHF-u, Anita Görbicz, bila je nerješiva enigma za njemačku momčad. Zabila je 11 golova, a pratila ju je Katarina Bulatović sa sedam.

Od samog početka gošće iz Mađarske pokazale su autoritet i nisu dale mnogo šansi svojim inferiornim suparnicama. Početnih 4:0 prešlo je u 12:5, a potom i na 16:7. Na odmor se otišlo s prednošću Györija 20:12. Drugo poluvrijeme mađarski je sastav otvorio serijom 8:1, a u 47. minuti na semaforu je svijetlilo najvećih 31:14.

Do kraja utakmice rukometašice Györija su se opustile i Thüringer je uspio "uljepšati" konačan rezultat iz njihove perspektive. Završilo je, za njih, sa samo minus osam. Najefikasnije u redovima domaće momčadi bile su Sonja Frey i Ana Gros s po šest golova.

U sljedećem kolu 2. studenog ponovno se sastaju Györi i Thüringer, no domaćin će biti mađarski sastav.

FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Lublin 40:25 (20:12)

Poljski Lublin doživio je i treći poraz u isto toliko utakmica. Na gostovanju u Budimpešti kod Ferencvarosa nisu se dobro proveli - izgubili su s čak 15 golova razlike. Poljakinje su solidno krenule i vodile 4:3, no brzom serijom 6:1 Mađarice su okrenule vodu na svoj mlin.

Na poluvremenu je bilo plus osam za domaćine, a Lublin se donekle približio došavši na 21:15. Tada su rukometašice Ferencvarosa nadasve kolektivnom igrom počele povećavati svoju prednost. U strijelce se upisalo ukupno deset igračica. Najviše je zabila Monika Kovacsicz, osam, a jedan manje Zsuzsanna Tomori, najbolji strijelac lanjske Lige prvaka. Alina Wojtas bila je jedina raspoložena kod gošći - zabila je 11 golova.

Ovom pobjedom Ferencvaros se probio na drugo mjesto skupine B. U prošlom su kolu Mađarice na svom terenu bile bolje od Budućnosti, kod koje gostuju u sljedećem kolu 3. studenog.

FC Midtjylland - Budućnost 21:19 (8:11)

Osim Györija, i Midtjylland do sada ima sve tri pobjede. U skupini B prvakinje Danske s 21:19 nadjačale su podgoričku Budućnost. Gošće su odigrale odlično prvo poluvrijeme. Vodile su 5:1 i 10:5, da bi na pauzu otišle s 11:8.

Vratarka Midtjyllanda, Sabine Englert, u drugom se dijelu razbranila (ukupno 21 obrana na utakmici) i njezine su suigračice preokrenule na 14:13 u svoju korist. Budućnost se nije dala te je golom Dragane Cvijić povela 16:15, no Dankinje su dodale gas i u zadnju minutu utakmice ušle s prednošću 20:18. Razliku od dva pogotka zadržale su i u trenutku posljednjeg zvuka sirene.

Velike zasluge za pobjedu danske momčadi, osim Englert, idu i Trini Ostergaard Jensen, koja je zabila osam golova. Cristina Georgiana Neagu bila je najefikasnija u ekipi Dragana Adžića sa šest golova.

Hrvatska reprezentativka u sastavu Budućnosti, Katarina Ježić, nije se upisala u strijelce, a vratarka Marta Žderić nije ni ulazila u igru.

Metz Handball – RK Krim Mercator 21:20 (12:7)

Prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvakinja upisao je Krim koji je poražen u gostima kod Metza. S druge strane, Metzu je ovo prva pobjeda koja će ga ipak ostaviti u igri za prolazak u glavnu fazu natjecanja.

Nakon početne izjednačenosti, igračice Metza uspjele su se odvojiti na 9:4 prvenstveno zaslugama Paule Boudouin i raspoložene vratarke Barbore Ranikove koja je vješto sprječavala šuteve Krima. Loša igra Krima i raspoloženost Ranikove donijele su Metz veliku prednost na poluvremenu. U prvih 15 minuta dugog dijela Krim je izjednačio, no Metz je ponovo poveo s 19:16.

S tri uzastopna pogotka Krim se ponovo vratio u susret, no za nešto više ispriječila se Ranikova koja je vješto zaustavljala njihove udarce. U samoj završnici utakmice Metz je poveo s 21:19 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Ranikova je do kraja skupila 17 obrana, a u polju su Boudouin i Nina Kamto Njitam bile najefikasnije s četiri pogotka. Blijedi Krim predvodila je Neli Irman koja je na svoj konto upisala šest pogodaka. U strijelce se upisala i Andrea Penezić koja je postigla dva pogotka.

Balonmano Bera Bera – Larvik HK 17:27 (9:13)

I nakon utakmice s Berom Berom prošlogodišnje finalistice ostale su neporažene. Rukometašice Ole Gustava Gjekstada lako su u San Sebastianu apsolvirale Beru Beru te se na prvom mjestu izjednačile s Vardarom u skupini D.

Larvik je u susret ušao kao favorit, a to je na terenu i pokazao. Pobjeda u ovom susretu za norvešku ekipu niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Norvežanke su kroz cijeli susret kontrolirale rezultat, te su si osigurale mirnu završnicu te slavlje s velikih deset pogodaka.

Glavnu riječ u redovima Larvika ponovo je imala Nora Mörk koja je postigla šest pogodaka, a još pet dodala je linijska igračica Isabel Blanco. Raspoložena u ekipi Bere Bere bila je kapetanica Matxalen Ziarsolo s pet pogodaka te Eli Pinedo koja je postigla četiri.

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Vardar SCBT39:26Podravka Vegeta
Balonmano BB17:27Larvik HK
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!