Košarka

Repeša: "Moramo napraviti sve da dobijemo doma"

Ivor Krapac • utorak, 22.10.2013.
Repeša: "Moramo napraviti sve da dobijemo doma"

Košarkaši Cedevite u srijedu će igrati drugu ovosezonsku utakmicu u Eurokupu, prvu na domaćem parketu. U drugom kolu skupine B u Zagrebu će gostovati belgijski Belgacom Spirou iz Charleroija, protiv kojega se momčad Jasmina Repeše nada boljem rezultatu nego prošlog tjedna, kada je Cedevita izgubila u Bilbau...

Osam dana poslije startnog poraza na gostovanju u Bilbau, Cedevitu očekuje drugi nastup u ovosezonskom izdanju Eurokupa. Cedevita će se u srijedu s početkom u 18 sati u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova sresti s Belgacom Spirouom iz Charleroija, a za sve koji neće moći doći na utakmicu, ogled s Belgijcima bit će u prijenosu na Sportskoj televiziji. Za sve zainteresirane da budu u dvorani, cijena ulaznice je 20 kuna.

Klub je izvijestio da će i sve ostale domaće i gostujuće ovosezonske Cedevitine utakmice u Eurokupu biti prenošene na SPTV-u.

"Znate da prva utakmica nije prošla kako smo htjeli. Izgubili smo od Bilbaa i nemamo izbora. Sutra moramo napraviti sve da dobijemo doma", najavio je trener Jasmin Repeša u razgovoru s novinarima dan uoči dvoboja sa Charleroijem, a prenijela je Cedevitina službena internetska stranica.

Nolan Smith, razigravač Cedevite: "Kao tim smo si dopustili da nam pobjegne pobjeda u Španjolskoj. Sljedeću utakmicu igramo kod kuće i sada imamo prednost domaćeg parketa. Moramo biti agresivni u obrani i ispred svojih navijača izboriti pobjedu."

"Čeka nas protivnik koji je u prvom kolu izgubio od Chalona. Međutim, to je izuzetno dobar i iskusan tim, atletski čak i moćniji od nas, s trojicom belgijskih reprezentativaca i nekolicinom jako dobrih Amerikanaca. Ponavljam, atletski su moćni, odlično trče, dobri su u skoku u napadu, imaju Demonda Malleta, playmakera 'scorera' koji ima veliko iskustvo u Europi i sigurno da će bez jedne zaista dobre igre biti teško dobiti", dodao je Repeša.

"Već smo jučer krenuli s pripremom, napravili smo dobar dio priprema i danas ćemo nastaviti. Naša je obveza kod kuće krenuti s pobjedom. Mislim da to možemo i znamo kako to napraviti", nastavio je Cedevitin trener, ističući da ga je Charleroijev uvjerljivi domaći poraz (83:59) od Chalona u prvom kolu inicijalno iznenadio, no potom je zaključio da je sastav koji francuski klub sada ima jači od prošlosezonskog.

"Kada pogledamo kakvi su Sassari, Chalon i Bilbao, jasno je da imamo zaista tešku grupu. Međutim, naša je obaveza da prođemo u drugi krug. Bit će teško, no ne želimo ići korak natrag", zaključio je Jasmin Repeša, koji je uvjeren da njegova momčad ima i kvalitetu i širinu za igranje na dva fronta, u Eurokupu i ABA ligi, iako će više putovanja i manje treninga kod kuće zasigurno biti barem mali problem.

Ogled s gostima iz Belgije najavio je i Marino Baždarić, Cedevitin kapetan, koji je poželio da tribine Male dvorane Doma sportova u srijedu budu što punije: "Od strane igrača kao kapetan momčadi mogu obećati da će biti poštena borba, a što ćemo više dobro igrati i pobjeđivati, toliko će biti i više publike."

"Što se tiče sutrašnje utakmice, čeka nas jedan težak protivnik. Nadovezao bih se na trenera koji je rekao da je to ekipa prepuna atleticizma i da moramo energetski odgovoriti na njihov stil igre. Mislim da to možemo i da smo to u stanju", dodao je Baždarić, koji se dotaknuo i ambicija u ovom natjecanju.

"Naša velika želja je da prođemo prvi krug, a s obzirom da smo u prvoj utakmici u Bilbau poraženi, vrijeme je da počnemo pobjeđivati ukoliko želimo ostvariti naš cilj. Očekujem tešku i zanimljivu utakmicu. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i upoznati se s njima na najbolji mogući način. Nadam se našoj prvoj pobjedi", opisao je Cedevitin kapetan.

Foto: www.kkcedevita.hr

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Elan Chalon71:82EWE Baskets Oldenburg
Banco di Sardegna Sassari94:100Dominion Bilbao Basket
Cedevita88:75Proximus Spirou
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 18:17
    prijenos imate na sptv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 08:48
    Odličan stav !! U Bilbao malo ekipa dolazi po pobjedu a Cedevita je baš tako odigrala. Nema priča da Eurokup nije prioritet i sl.
    Obrisan korisnik
  • mala truba23.10.2013. u 08:13
    TO maaaaajstore !
    mala truba
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 00:49
    Hvala bogu da ne čitam više "teško je igrati na 2 fronta, važnija nam je aba liga, ovo će nam poslužiti kao priprema i iskustvo za drugi dio sezone" i sl. gluposti. Zdravi klub sa ambicijom i ciljem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 19:58
    Im the boss stara ti ima dobre bradavice.
    Obrisan korisnik