Rukomet

Goluža objavio popis igrača za turnir u Norveškoj, pozvano 17 kandidata

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2013.
Goluža objavio popis igrača za turnir u Norveškoj, pozvano 17 kandidata
Foto: FaH

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je imena 17 igrača koje očekuje na pripremama za turnir u Norveškoj što će ujedno biti i jedna od jačih provjera uoči Europskog prvenstva u Danskoj koje započinje za dva i pol mjeseca...

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno se okuplja 28. listopada kada će krenuti s pripremama za nastup na vrlo jakom turniru u Norveškoj. Uz Hrvatsku i domaćina na turniru će nastupiti i Francuska i Danska, a cilj Hrvatske je ne samo provjeriti stanje pozvanih igrača, već i osvojiti turnir.

Uz izbornika Slavka Golužu stručni stožer u narednim mjesecima će činiti i kao trener-savjetnik Zdravko Zovko koji bi svojim iskustvom trebao pomoći Goluži posebno u pripremama utakmica dok je novi trener vratara bivši reprezentativac Valter Matošević.

"Prvo ćemo vidjeti u kakvom su stanju igrači jer ima i onih koji u svojim klubovima igraju i po 60 minuta. U Oslu nas očekuju tri jake utakmice s Francuzima, Norvežanima i Dancima, a mi moramo biti skromni jer samo tako i uz puno zalaganja, želje i rada možemo do dobrog rezultata", istaknuo je izbornik Goluža.

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac dodao je kako će ovaj turnir biti odlična priprema za Dansku gdje bi Hrvatska trebala biti jedan od glavnih favorita za zlato, "ako sve bude u redu te realno i objektivno, a ne kao u Švedskoj."

Na pripreme je pozvano 17 igrača, a jedan će otpasti i neće putovati u Oslo. Među pozvanima se nalaze:

Mirko Alilović, Lovro Šprem, Zlatko Horvat, Igor Vori, Željko Musa, Marko Kopljar, Denis Buntić, Blaženko Lacković, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Drago Vuković, Domagoj Duvnjak, Venio Losert, Ivan Čupić, Stipe Mandalinić, Josip Valčić i Manuel Štrlek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 20:19
    I opet nema Karačića, smješno zovu i forsiraju tog Valčića iako ima barem 6 boljih srednjih vanjskih, evo već ih mogu 4 nabrojati - Karačić, Kaleb, Batinović, Vujić, možemo i Sokolića dodati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:41
    Bit će ipak popis za Dansku nešto drugačij,jer sumnjam da će Losert ići,drugi će golman biti najvjerovatnije Ivić,a pretpostavljam da će Stepančić prije Buntića biti među 17 putnika!Vjerujem da Joso neće ići,jer on je za nas igrao samo na EP 2008 a na SP 2009 bio je na tribini,umjesto njega nadam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 13:54
    Svako okupljanje ista priča. Više ne treba trošiti riječi na pozivanje Josipa Valčića. I kad je bio u najboljim igračkim godinama, bio je prosječan igrač poguran od strane dotičnih osoba. Vujić se odlično razvija u francuskoj ligi, Karačić svojim idejama vuče Vardar svaku tekmu i uz njegovu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 00:33
    naravno, nitko iz spačve vinkovci,. goluža smiješan si
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 23:18
    Volio bih stvarno da na jednoj presici netko od novinara skupi cojones i pita Goluže zašto Josip Valčić ima prednost nad Igorom Karačićem? Eto meni kao rukometnom laiku stvarno to nije jasno...
    Obrisan korisnik