Nogomet

Ivković: "Neću preuzeti 'Trofej Tomislav Ivić', neka tu nagradu daju onome za koga misle kako nije privilegiran"

Damir Žbulj • petak, 25.10.2013.
Ivković: "Neću preuzeti 'Trofej Tomislav Ivić', neka tu nagradu daju onome za koga misle kako nije privilegiran"
Foto: Kristijan Komarica

U subotu je na Poljudu na rasporedu derbi 14. kola MAXtv Prve lige. U reprizi finala prošlosezonskog Kupa Lokomotiva gostuje kod Hajduka, a osim činjenice kako će na teren prva i četvrta ekipa na ljestvici te kako Torcida slavi svoj rođendan, u prvi plan su izbili razgovori o sucima Bruni Mariću i Saši Fegešu, koji su potencirani i pokrenuti iz Splita, točnije iz usta predsjednika Hajduka Marina Brbića. Trener Lokosa Tomislav Ivković osjetio se prozvanim te nije dopustio da se o njemu i njegovoj ekipi govori kao o privilegiranima...

Ivkoviću oduzeta nagrada

"Treneru Lokomotive Tomislavu Ivkoviću oduzima se nagrada ''Trofej Tomislav Ivić'', zbog neprimjerenog ponašanja kojim je prekršio Propozicije natječaja, a u kojima stoji kako je uz rezultat i odgoj mladih nogometaša, u izboru za najboljeg hrvatskog trenera, visoko istaknut kriterij primjerenog ponašanja.

Svojim izjavama Tomislav Ivković je pokazao nedostatak poštovanja prema liku i djelu pok. Tomislava Ivića, a obezvrijedio je i sve one koji su mu dali svoj glas, videći u njemu trenera dostojnog nagrade (Marin Brbić, Stanko Poklepović, Damir Vrbanović, župan Zlatko Ževrnja...)

Oduzimanjem nagrade Tomislavu Ivkoviću, ista se za sezonu 2012./'13. neće dodijeliti, a po završetku tekuće sezone bit će objavljene nominacije za 2013./'14. Vjerujemo kako će kandidat koji bude izabran, biti dostojan nagrade ''Trofej Tomislav Ivić'', utemeljene u čast najvećeg hrvatskog trenera svih vremena.

HZSN – sekcija Split"

Strateg Lokomotive Tomislav Ivković trebao je u Splitu preuzeti nagradu 'Trofej Tomislav Ivić' za najboljeg hrvatskog trenera, koju mu je dodijelila HZSN - sekcija Split, no, kako je sam rekao: "ako iz Splita misle da ju je osvojio na nepravedan način te kako su on i njegova ekipa privilegirani, neka tu nagradu daju onome za koga misle kako nije privilegiran."

"Osjećan se poniženo. Ako svi smatraju da moji igrači i ja nismo zaslužili poziciju na ljestvici svojim igrama, ako je istina da nas suci guraju, onda niti ja nisam zaslužio nagradu. U ovakvoj situaciji volio bih da nas oštete na Poljudu, samo kako bi prestale ove priče da smo privilegirani."

Ivković je bio razočaran načinom kako se proteklih dana najavljivalo subotnji derbi: "Žao mi je što su prostor u medijima umjesto priče o kvalitete igrača, ekipa, zauzele neke druge stvari te kako se priča o svemu, samo ne o nogometu."

Osim prozivanja iz tabora Hajduka, Ivkoviću je posebno razočaravajuća bila izjava Povjerenika za suce Ivana Peraića, koji je po njemu upotrijebio nedopustivu retoriku:

"Njegovo namjerno stavljanje Brune Marića, u situaciju da ga 'uništi' ili da se sam spasi 'ako je frajer' je strašna i pogubna za hrvatski nogomet. Dovedeni smo u situaciju gdje svi sumnjaju jedni u druge. Marić je na taj način doveden u poziciju da na utakmici ne smije slučajno pogrešno dosuditi niti jedan aut. Ja ću mu olakšati posao i neću mu niti riječi prigovoriti, čak niti ako protiv nas svira tri penala."

Peraić se nema pravo igrati sa sudbinama ljudi i mislim kako bi on u skladu sa svojim prezimenom trebao dobiti 'peraju' iz hrvatskog nogometa," dodao je Ivković.

Trener Lokosa ipak nije propustio reći i koju o subotnjoj utakmici:

Ovo su katastrofalni rezultati mladih selekcija. Ne mogu njihovi treneri sjediti po kavama s onim ljudima s kojim ne bi smjeli sjediti i ne mogu se reprezentativni treninzi određivati prema njihovom slobodnom vremenu, kako bi oni mogli kroz dan obavljati neke svoje druge poslove pa im nogomet dođe kao hobi.

"Počašćen sam što su mi moji igrači omogućili da u ove dvije godine na Poljud idem uživati u nogometnoj fešti, u dvoboju dvije ekipe iz vrha hrvatskog nogometa, koje imaju desetak igrača u raznim reprezentativnim selekcijama. Ti igrači zaslužuju da se priča o njima. Mi smo spremni, ne mislimo u Split doći kao 'janje na klanje', jer Bajram je završio."

"Spremni smo na agresivnost Hajduka odgovoriti na jednaki način. U prvoj utakmici smo glatko poraženi, malo smo poletjeli tada, mi smo se postavili kao Hajduk, a oni kao Lokomotiva, no, pametnom je jednom dovoljno. Ući ćemo hladne glave i sigurno kako nećemno srljati 'grlom u jagode'," najavio je Ivković.

Utakmica Hajduka i Lokomotive na Poljudu na rasporedu je u subotu od 19 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 16:06
    Brbić&Ivković=yebo lud zbunjenog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 15:09
    Bravo, aha, ako si igra u peti misec 1991 onda nisi izdajnik, a ako si igra u deveti misec 1991 onda si izdajnik. Zašto Boban i Vulić nisu odbili poziv zbog krvavog Uskrsa nego su igrali 16.5.1991?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 15:04
    Zvonimir Boban - zadnja utakmica za Jugoslaviju 16.05.1991. protiv Farskih otoka, Zoran Vulić - zadnja utakmica za Jugoslaviju 16.05.1991. protiv Farskih otoka. Boban i Vulić odbijaju poziv za utakmicu sa Švedskom 04.09.1991. zbog situacije u Vukovaru. Tomislav Ivković - zadnja utakmica za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 14:45
    Boban, Prosinečki, Jarni i Vulić su 1991 igrali za Jugoslaviju. Jel se i njima treba sudit za veleizdaju ili samo Ivkoviću? Malo nam pojasni, jer mislim da većini nije jasno šta si želija reć.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 14:33
    Ma gledaj prijatelju. Moga san se ja i drugačije izrazit tj. komunicirat kulturnim riječnikom vašeg dragog vođe Mamića pa ne upotrijebit riječ veleizdaja nego mrzitelj svega hrvatskog ali ako tebi imponira da takva osoba hoda slobodno u tvojoj državi ili tvom gradu svaka tebi čast ali mene ka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik