Nogomet

Osijek se nada put spasa započeti protiv Rijeke

Mario Katušić • subota, 26.10.2013.
Osijek se nada put spasa započeti protiv Rijeke
Foto: Davor Sajko

Buran je tjedan iza Osijeka. Nakon otkaza treneru Davoru Rupniku, za novog je postavljen Ivica Kulešević, a brzo nakon toga uslijedila je i ostavka sportskog direktora Žitnjaka. U Klubu je održana konferencija za tisak na kojoj je predsjednik Josić iznio obranu od optužbi pridošlih od strane Rupnika, ali i planuo nakon nekoliko škakljivijih novinarskih pitanja.

Osijek je u ponedjeljak dobio svog trećeg trenera u sezoni. Davor Rupnik je, zbog loših rezultata, smijenjen, a njegovo mjesto zauzeo je Ivica Kulešević, prošlosezonski prvak s juniorskom ekipom. Isti dan je Rupnik u medijima iznio podatke koji su podigli veliku prašinu, a to je sve rezultiralo sazivanjem konferencije za tisak, gdje je prvo predstavljen novi trener, a nakon toga je predsjednik Zdravko Josić iznio svoju obranu, nazvavši sebe spasiteljem kluba, a ne onim koji ga je doveo u ovo stanje. No, nakon nekoliko škakljivijih pitanja kao što je ono da li je on kao predsjednik dužan pronaći generalnog sponzora, kao i pitanja o otkazu Rupniku te prodaji igrača za mizerne svote Rijeci, Josić je planuo, reklo bi se u stilu Zdravka Mamića, te prekinuo konferenciju.

Pored svega toga, Kulešević je krenuo u pripremu ekipe za nadolazećih sedam susreta do zimske stanke, a pri preuzimanju ekipe rekao je: "Potrebno je hrabrosti za preuzeti ekipu u ovom trenutku, međutim u sportu bez izazova nema napretka. Svjesni smo teške situacije, no ulazimo sa optimizmom i nadamo se da nas već od nedjelje čeka bolja budućnost". Protivnik Osijeka je Rijeka, prema kojoj u Gradskom vrtu gaje veliki respekt. "Prvi protivnik, već u nedjelju, nam je Rijeka, možda trenutno najbolja hrvatska momčad, no mi tražimo bodove spasa protiv svakog protivnika. Svaki bod je jako važan, protiv svakog protivnika, pa tako i protiv Rijeke", riječi su novog trenera Osijeka.

O sastavu Kulešević nije htio puno reći, no iz promatranja treninga se može zaključiti da se odlučio za neke promjene u sastavu. Tako bi na lijevom krilu mogao zaigrati Ivan Aleksić, mladi reprezentativac koji kod prva dva trenera nije bio u užim planovima, a na desnoj strani bio mogao zaigrati Nikola Mandić, jedan od najbitnijih Kuleševićevih igrača iz prošlosezonske juniorske momčadi. Također, svoje mjesto u obrani bi trebao zauzeti Slavko Bralić, koji je bio jedan od najboljih igrača u pripremama, no ozljeda u prvom kolu ga je udaljila od sastava te je, otkad se oporavio, samo povremeno ulazio s klupe.

Kulešević je trener čija je juniorska momčad igrala atraktivno i efikasno, a sada se postavlja pitanje može li to prenijeti i na prvi sastav. Ekipi koja je u posljednjih sedam kola postigla tek jedan pogodak to je potrebno više nego bilo što drugo, a na novom stručnom stožeru je da pokrene realizaciju i podigne Osijek bliže sredini tablice, odnosno "sigurnim vodama".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 07:27
    Ako danas ne uhvatimo priključak onda je zadnji vlak uistinu prošao.To kako ćemo biti najozbiljniji kandidati za drugu ligu znaju svi koji imalo prate poluozbiljno nk.Osijek ali izgleda to nije shvatila Uprava kluba.
    Obrisan korisnik
  • sportoz26.10.2013. u 15:43
    cca 1 kg mekog bijelog brasna, malo soli, jaje, 1/2 l tople vode - ovo su sastojci za osnovno tijesto za pite. Tu onda još ide nadjev. Kulešević nit je dobio brašna, nit soli, nit vode, niti igrače s mudima (jaja). Sve što ima na raspolaganju je hrpa govana, a od toga ni David Coperfield, MG Taylor... [više na forumu]
    sportoz