Nogomet

Osijek u Međimurje ide po prolaz i podizanje samopouzdanja

Mario Katušić • srijeda, 30.10.2013.
Osijek u Međimurje ide po prolaz i podizanje samopouzdanja
Foto: FaH

U potpuno drugačijim atmosferama ekipe Međimurja i Osijeka ulaze u današnji susret Kupa. Međimurje igra jako dobro u 3. HNL-sjever, a posebno su efikasni na domaćem terenu, dok je Osijek u velikoj krizi te u ovoj utakmici, osim šanse za prolaz u idući krug, vidi i priliku za podizanje forme i samopouzdanja

Nakon preuzimanja kormila jedinog slavonskog prvoligaša, Ivica Kulešević nije imao puno vremena za promjene, uslijedio je domaći poraz od Rijeke, no nova prilika za dokazivanje i stvaranja pobjedničkog mentaliteta je kup utakmica protiv Međimurja. U najavi utakmice trener se osvrnuo na važnost Kupa rekavši: „Iako nam u subotu slijedi bitna utakmica u Puli te bih volio odmoriti neke igrače, ne možemo si to dopustiti, jer je i Kup itekako važno natjecanje i želimo proći u idući krug, kako zbog samog prolaska, tako i zbog podizanja atmosfere.“

Trener ne namjerava nešto previše mijenjati u odnosu na susret sa Rijekom. „Nisam osoba koja si dozvoljava da svaku utakmicu mijenja po deset igrača, tako da ću promijeniti samo ono što je nužno silom prilike. Mikulić je ozlijeđen te će mjesto na golu zauzeti Malenica, dok Valentin Babić nema pravo nastupa u Puli, a i već neko vrijeme vuče ozljedu, pa će svoje mjesto na mjestu stopera zauzeti Andrej Šimunec, dok će Slavko Bralić biti pomaknut na desni bok“, planovi su stratega osječke momčadi.

Iako je razlika od dva natjecateljska ranga velika, ne možemo ne primijetiti jednu činjenicu, a to je ta da je Osijek na gostujućim susretima poražen svih sedam puta uz gol razliku 3:23, dok Međimurje kod kuće igra veoma efikasno te su postigli 21 pogodak u šest odigranih susreta. Kulešević je svjestan toga, kao i snage njihovog današnjeg domaćina: „Dobro sam upoznat sa ekipom Međimurje i imam informacije iz prve ruke. To je odlična momčad sastavljena od nekoliko bivših prvoligaških igrača, kao i mladih i talentiranih igrača. Motivirani su, Kup je uvijek velika prilika za niželigaške momčadi i sigurno će biti težak susret, no mi namjeravamo ostvariti pobjedu“.

U ovom sustavu kada se igra jedan susret, uvijek postoji velika mogućnost da se pobjednik odlučuje izvođenjem kaznenih udaraca nakon 120 minuta, no Osijek ne namjerava dozvoliti da do te situacije dođe. „Nismo trenirali jedanaesterce, jednostavno nismo imali vremena u ovih par dana, a i namjeravamo pobjedu ostvariti u regularnom dijelu susreta. Ukoliko do jedanaesteraca dođe, siguran sam da će tu presuditi naše iskustvo“, za kraj je rekao već treći ovogodišnji strateg bijelo-plavih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!