Hrvatski nogometni kup, Osmina finala, 30.10.2013, 17:00 h, Stadion SRC Mladost, Čakovec, gledatelja: 490
Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Jerko Crnčić (Vrbovec), Tomislav Gulan (Zagreb)
Međimurje
Međimurje
0:2 Osijek
Steven Ugarković 97'
Alen Grgić 112'
Osijek

Osijek do četvrtfinala tek u produžetku

Iz Čakovca:Ivana Strahija • srijeda, 30.10.2013.
Osijek do četvrtfinala tek u produžetku
Foto: Ivana Strahija

Susret u Čakovcu odlučen je tek u 30 minuta produžetka, pošto se u prvih 90 minuta strijelci nisu odvažili na pogađanje mreža. U četvrtfinale ide Osijek, iako je domaće Međimurje pružilo dobar otpor prvoligašu.

Međimurje
Međimurje
Osijek
1
Dean Šafarić
2
Vjekoslav Pintarić
(do 103')
3
Antonio Dodlek
4
Danijel Kuzmić
7
Mustafa Menzil
8
Daniel Vuković
(do 109')
10
Roberto Skoliber
13
Stjepan Kokot
14
Gordan Golik
19
Filip Petak
21
David Puclin
Pričuvni igrači
11
Leonard Vuk
103'
9
Karlo Baksa
109'
 
Trener
Damir Biškup
11
(do 58')
16
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
 

Stadion Mladosti u Čakvcu je nakon dugo vremena ponovno vidio prvoligaša, no Osijek se, posebice u prvom dijelu, nije pokazao iznimno boljim od domaćeg trećeligaša Međimurja.

Općenito je prvo poluvrijeme bilo siromašno pravim prilikama za gol, mogu se izdvojiti svega dvije koje su malo zagrijale petstotinjak gledatelja na tribinama Mladosti.

Prvu je prigodu imao, i propustio, u 17. minuti Gordan Golik, bivši igrač prvoligaša Varteksa. Loptu je dobio iz slobodnjaka i zapucao odlično, no neugodne je situacije Osijek spasio golman Marko Malenica.

Druga velika prilika zabilježena je u 28. minuti, kad je Josip Mišić savršeno poslužio dobro postavljenog Slavka Bralića, no potonji uspijeva promašiti s četiri metra od gola.

Na odmor se ide s 0:0, a početak drugog poluvremena daje nadu gledateljima da će Osijek pokazati pravo prvoligaško lice. Ulazak Stevena Ugarkovića donio je polet gostima, koji 15-tak minuta prijete domaćem golu i pritišću Međimurce, no i dalje ne stvaraju prave prilike za pogodak.

Kad oni ne žele biti ozbiljno opasni, domaći nogometaši preuzimaju konce igre u svoje ruke. U 68. minuti je Roberto Skoliber imao fantastičnu priliku nakon dodavanja Filipa Petka i Stjepana Kokota, ali njegov šut kroti golman Osijeka. Šest minuta kasnije Međimurci su opet opasni, Mustafa Menzil je prebacio stranu, a lopta stigla do Danijela Kuzmića koji s tri metra šalje loptu iznad prečke Osijeka.

Kako ni nakon 90 minuta i dvije minute sudačke nadoknade golova nije bilo, utakmica je otišla u produžetke. Interesantno, domaći trener Damir Biškup nije promijenio ni jednog igrača ni nakon povratka na travnjak po treći puta, a ta mu se odluka obila o glavu.

Osječki je strateg naime svoje zamjene uveo na vrijeme, a Ugarković mu je povjerenje vratio u 97. minuti, kad je iskoristio iscrpljenu domaću obranu i matirao golmana Deana Šafarića za 0:1.

Biškup nakon toga hitno mijenja igrače, a ubrzo je umalo na semaforu zasjalo 1:1, pošto je Menzil ubacio pred gol Osijeka, a u buketu pred mrežom gostujući su igrači umalo matirali vlastitog golmana.

Malenica je međutim loptu krajnjim naporom uspio skrenuti s putanje, a uslugu mu je u 112. minuti uzvratio Alen Grgić, koji je postavio rezultat na 0:2 i riješio pitanje četvrtfinalista.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Zagora0:5Dinamo
Jaska Vinogradar1:3 *Hajduk
Cibalia0:2Zadar
Novigrad0:2Inter-Zaprešić
Zagreb3:4 **Istra 1961
Podravina1:3Rijeka
Slaven Belupo5:4Lučko
Međimurje0:2 *Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2013. u 22:36
    Lakocom smo odradili te Medjimurske levate.....ha ha šala mala. Ajde nasi jucerasnji juniori su barem u stanju treceligasu parirati..ajde barem nesto!
    Obrisan korisnik
  • sportoz30.10.2013. u 21:51
    Kako novinarka reče, prvoligaš se nije pokazao puno boljim od trećeligaša. Nije to ništa čudno. Ako pogledamo tablice prve i treće lige, može sa lako dogoditi da se ove dvije ekipe iduće sezone bore za prvenstvene bodove. Ali evo, čestitke našim jazavcima i hvala što nas ovom prilikom niste do... [više na forumu]
    sportoz