Zimski sportovi

Video: Briljantni Mike Smith odveo Coyotese do velike pobjede na vrućem gostovanju kod Sharksa

Branimir Korać • nedjelja, 03.11.2013.
Video: Briljantni Mike Smith odveo Coyotese do velike pobjede na vrućem gostovanju kod Sharksa
Foto: EPA

Vrlo bogat NHL program bio je u subotu i donio je čak 13 susreta. U središtu pozornosti bio je dvoboj između San Jose Sharksa i Phoenix Coyotesa koji je završio pobjedom momčadi iz Arizone nakon produžetaka...

Uz sjajan nastup Mikea Smitha na golu i njegovih 48 obrana, Phoenix Coyotesi su uspjeli nakon kaznenih udaraca svladati u gostima San Jose Sharkse s 3:2. Sharksi su u 60 minuta bili znatno bolji protivnik, ali to nisu materijalizirali i onda su se morali spašavati u produžetku gdje su značajno pali. U tih pet minuta ipak nisu primili gol, ali su izgubili nakon kaznenih udaraca.

Phoenix je u vodstvo stigao već nakon 36 sekundi igre golom Antoinea Vermettea, no Sharksi su uspjeli u drugoj dionici preko Joea Pavelskog i Dana Boylea doći do preokreta. U vodstvu su bili svega tri minute, Mikkel Boedker je vratio stvari na početak. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca ključan gol postigao je u petoj seriji Vermette.

“Mike Smith je bio fantastičan u ovom susretu. Nizao je obranu za obranom i uspjeli smo nakon kaznenih udaraca doći do velike pobjede. Sami smo se doveli u probleme tijekom susreta s nepotrebnim isključenjima i pogreškama koje su im omogućavale pritisak“, rekao je trener Coyotesa Dave Tippett.

Toronto Maple Leafsi nisu izdržali pritisak Vancouver Canucksa. Vancouver je apsolutno dominirao susretom i Maple Leafsima nije pomoglo niti 43 obrane Jamesa Reimera. Na drugoj strani Roberto Luongo je s 21 obranom stigao do drugog ovosezonskog shutouta.

Početak susreta je kasnio zbog ceremonije umirovljenja dresa Pavela Burea (254 gola, 224 asistencije u 428 utakmica za Vancouver), a nakon toga su Canucksi krenuli u pohod. Već u sedmoj minuti Daniel Sedin je zabio za vodstvo, a u ranoj fazi druge trećine Zach Kassian i Chris Higgins su povisili na 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Dan Hamhuis u 55. minuti.

“Znam da moji igrači nisu bili zadovoljni kako su odigrali u prošloj utakmici protiv Detroita. Pokušali smo promijeniti neke stvari, igrati jednostavnije i brže i u tome smo uspjeli. Bili smo usredotočeni od samog početka, bez obzira što je dvoboju prethodila dugačka ceremonija“, rekao je trener Canucksa John Tortorella.

Za Colorado u posljednje vrijeme dolaze samo dobre vijesti. Serija pobjeda nema kraja, bilježe fantastičan ulazak u sezonu s 12 pobjeda iz 13 susreta, a sada im se vraća i Jamie McGinn, neugodno krilo koje je propustilo posljednje tri utakmice. I bez njega su uspjeli svladati dobre Montreal Canadiense s 4:1.

Pobjeda je izborena u zadnjih 12 minuta susreta i nije bila baš tako lagana kako rezultat sugerira. Poveo je Colorado golom Gabriela Landeskoga sredinom susreta, međutim Brendan Gallagher je početkom posljednje trećine poravnao na 1:1. Ipak, susret je otišao na stranu domaćina vrlo brzo, a strijelci su bili Nathan McKinnon, Ryan O'Reilly te PA Parenteau.

“Bilo je zabavno igrati protiv moje bivše momčadi u ovakvoj atmosferi kada je trenutno među najboljim momčadima lige. Bilo je to lijepo iskustvo, žestoko smo se borili, ali rezultat je na kraju bio loš po nas“, rekao je Peter Budaj koji je na vratima Montreala prikupio 27 obrana.

Serija od šest uzastopnih utakmica s postignutim pogotkom je završila za Alexandera Steena, a njegov St. Louis upisao je poraz na gostovanju kod Tampe. Tampa Bay ove sezone voli igrati protiv momčadi sa Zapada, upisala je sve pobjede u tim susretima pa tradiciju nije iznevjerila niti protiv Bluesa.

Ovdje je utakmica prelomljena u posljednjoj trećini kada su Brett Connolly svojim prvim ovosezonskim golom te Valtteri Filppula odveli Tampu do 4:2. Ranije su strijelci za pobjednike bili i Alex Killorn i Steven Stamkos dok su za St. Louis zabijali Alex Pietrangelo i Jaden Schwartz.

“Nema apsolutno nikakve isprike, jednostavno su nas nadigrali“, kratko je prokomentirao vratar Bluesa Jaroslav Halak.

Užasna sezona za Buffalo Sabrese se nastavlja. Novi frustrirajući poraz stigao je na domaćem ledu protiv Anaheima koji je slavio sa 6:3. S čak pet golova u nizu Ducksi su frustrirali Buffalo i odveli ih u novi poraz. Cody Hodgson je zabio za vodstvo Buffala, a onda su gosti s dva gola Emersona Eterna te po jednim Ryana Getzlafa, Samija Vatanena i Coreya Perryja pobjegli na 5:1. Domaćin je smanjio preko Henrika Tallindera i Tylera Myersa, no Perry je svojim drugim golom stavio točku na i.

Ružnu utakmicu s puno čvrste igre i malo prilika odigrali su New Jersey Devilsi i Philadelphia Flyersi. Bio je to susret u kojem su vratari zajedno skupili tek 34 obrane uz jedan primljeni pogodak, a sa shutoutom je završio Ray Emery koji je obranio svih 14 pokušaja Devilsa. Emery se za razliku od prošlog susreta usredotočio na igru, nije se potukao i takav je bio korisniji svojoj momčadi. Rijetku pobjedu Flyersima donio je Brayden Schenn u 15. minuti.

Loui Eriksson definitivno nedostaje Bruinsima. Vidjelo se to i na gostovanju kod New York Islandersa gdje su poraženi s 3:1. Najbolju utakmicu u dresu Islandersa dosad odigrao je Thomas Vanek koji je bio strijelac i asistent, a još su pogađali i John Tavares i Andrew MacDonald. Jedini pogodak za Bruinse djelo je Dougieja Hamiltona koji je smanjio na 2:1.

Bude se New York Rangersi iza kojih je slabiji ulazak u sezonu, ali u posljednje vrijeme to se polako mijenja. Carolina je pregažena s 5:1 i to zahvaljujući dvojcu koji je postigao svoje prve pogotke ove sezone. Derek Stepan je upisao hat-trick i pokazao Rangersima kolika bi greška bila da su ga pustili tijekom ljeta, a dva gola je dodao Carl Hagelin. Jedini gol za goste postigao je Andrej Sekera.

Washington Capitalsi i u drugoj utakmici bez svoje prve zvijezde Alexa Ovečkina upisali su pobjedu. Ovaj put je svladana Florida nakon kaznenih udaraca s 3:2. Nicklas Backstrom i John Carlson su dovodili Capitalse u vodstvo u regularnom dijelu, ali Jesse Winchester i Tomas Fleischmann su prednost poništavali. Tijekom izvođenja kaznenih udaraca upisan je samo jedan promašaj i to Jonathana Huberdeaua kojem je Michal Neuvirth obranio pokušaj nakon čega je Backstrom donio pobjedu Capitalsima.

Jeff Zatkoff je stigao do svoje prve NHL pobjede nakon dva loša startna nastupa na vratima Pittsburgh Penguinsa. Na gostovanju kod Blue Jacketsa Pensi su slavili 3:0 uz 19 obrana Zatkoffa te golove Deryka Engellanda, Chrisa Kunitza i Jussija Jokinena. Bio je to drugi susret ove dvije momčadi u 24 sata i druga glatka pobjeda Pittsburgha.

Edmonton Oilersi su teško stradali na svom ledu protiv Detroit Red Wingsa s 5:0. Petr Mrazek je s 14 obrana stigao do prvog NHL shutouta, a na drugoj strani neraspoloženi Jason LaBarbera je dopustio tri lagana gola, bio je zamijenjen, ali niti Richard Bachman nije bio ništa bolji. Golijadu je otvorio povratnik na led nakon brojnih ozljeda Darren helm, a slijedili su ga Tomas Tatar, Jakub Kindl, Joakim Andersson i Todd Bertuzzi.

Los Angeles Kingsi su dominirali, više napadali, ali nisu uspjeli svladati Nashville Predatorse. Poraženi su s 4:3 zahvaljujući golu Davida Legwanda četiri minute prije kraja. Legwandu je to bio drugi gol, a po jedan su dodali i Shea Weber i Eric Nystrom dok su za Kingse pogađali Anže Kopitar, Dustin Brown i Mike Richards. Osim poraza, loša vijest za Kingse je i što su ostali bez Jarreta Stolla koji je u drugoj trećini napustio dvoranu zbog ozljede.

NHL:
San Jose Sharks – Phoenix Coyotes 2:3 kazneni udarci
Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 4:0
Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 4:1
Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 4:2
Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 3:6
New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 0:1
New York Islanders – Boston Bruins 3:1
New York Rangers – Carolina Hurricanes 5:1
Washington Capitals – Florida Panthers 3:2 kazneni udarci
Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 0:2
Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 0:5
Los Angeles Kings – Nashville Predators 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!