Nogomet

Video: Mandžukić novim pobjedničkim pogotkom pokazao Guardioli kako mu nije mjesto na klupi

Damir Žbulj • utorak, 05.11.2013.
Video: Mandžukić novim pobjedničkim pogotkom pokazao Guardioli kako mu nije mjesto na klupi
Foto: EPA

U teško izborenoj gostujućoj pobjedi Bayerna kod češke Viktorije glavnu ulogu imao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je postigao pobjednički pogodak samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru u nastavku ovog dvoboja. City je, uz fantstičnu predstavu Agüera i hat-trick Negreda, stigao do uvjerljivog slavlja protiv Moskovljana...

Viktoria Plzen - Bayern München

Bayern je u Češku otišao po potvrdu prolaska u osminu finala i nakon tri sigurne uvodne pobjede, pogotovo nakon što je Viktoria u prošlom kolu teško stradala u Münchenu, ništa drugo se od Bavaraca nije niti očekivalo. Guardiola je ponovno iz početnog sastava odlučio izostaviti hrvatskog reprezentativca i njihova najboljeg strijelca ove sezone, Marija Mandžukića, koji je u Bundesligi zabio čak osam puta, dok je u ovom natjecanju prije ove utakmice precizan bio jednom, u prvom kolu protiv Moskovljana. No, u nastavku utakmice shvatio je Španjolac kako bez Mandže nema golova.

Od početka utakmice gosti su očekivano dominirali u posjedu lopte, ali nakon uvodnog pokušaja Müllera tek je u 13. minuti Alaba prvi puta opasnije priprijetio domaćinu. Bila je ovo utakmica u mnogočemu drugačija od one prije dva tjedna u Münchenu, kada je samo jedna ekipa igrala na terenu. Viktoria se ovog puta prikazala u boljem izdanju, a čak su u dva navrata u prvom dijelu kreirali opasne situacije. najbliže je pogotku bio Kolar, koji je desetak minuta prije odlaska na odmor propustio jako lijepu prigodu u kaznenom prostoru Bavaraca, no, loptu je poslao preko gola.

Bayern je redao s akcijama, ali je većinom ostao bez završnog dodavanja ili konkretnog udarca, najbolju priliku imao je Schweinsteiger, čiji udarac je vratar domaćih odbio u vratnicu.

U nastavku bez promjene rezultata, sve do ulaska u igru Mandžukića, koji je još jednom dokazao Guardioli kako Bayern puno bolje funkcionira s njim u napadu. Ušao je u igru u 59. minuti umjesto Müllera, a trebalo mu je samo šest minuta da se upiše u listu strijelaca. Odlično je ispratio ubačaj Lahma te neobranjivo poentirao glavom. Bila je to savršeno jednostavna akcija za očekivano i zasluženo vodstvo gostiju.

Do kraja susreta gosti više nisu pronašli put do mreže Čeha, iako je Mandžukić u 78. minuti imao odličnu prigodu za drugi pogodak, a domaći igrači zbog hrabre predstave i 'skupo prodane kože' ispraćeni su na kraju s terena ovacijama svojih navijača.

Manchester City - CSKA Moskva

I City je imao jednostavnu računicu u dvoboju protiv ruskog predstavnika u Ligi prvaka. Nakon dvije pobjede i poraz od Bayerna trebalo im je novo slavlje protiv CSKA i pobjeda Bavaraca u češkoj kako bi i oni osigurali već u četvrtom kolu prolaz u osminu finala Lige prvaka. Uspješno su odradili svoju zadaću, no, iako su na kraju rezultatski bili izuzetno uvjerljivi, gosti nisu pali bez ispaljenog metka.

Fenomenalnu partiju u domaćem sastavu pružio je Argentinac Agüero, u stopu ga je pratio Španjolac Negredo, što je na kraju bilo sasvim dovoljno protiv neugodnih gostiju iz Moskve.

ZA CSKA utakmica u Manchesteru nije mogla početi na gori način. Tošić je skrivio penal an Silvi, a Agüero je sigurno loptu smjestio u gornji kut, za rano vodstvo i šok u ruskim redovima. No, kako neće samo biti promatrači u ovom dvoboju gosti su već nagovijestili u 11. minuti, kada je Doumbia prokockao jednu odličnu priliku te loptu poslao iznad gola Pantilimona. Rumunj je ponovno, kao i prošlom premierligaškom kolu, dobio priliku ispred engleskog reprezentativnog vratara Harta, koji u posljednje vrijeme ima problema s formom.

Prilike su ipak redali domaći, a nakon pokušaja Silve, u 20. minuti Agüero je ponovno precizan. Fantastično se oslobodio svog čuvara i majstorski zabio za 2:0. Na isteku prvih pola sata mrežu je zatresao i Negredo, ali nakon što je pola posla obavio Agüero te ga fino uposlio pred vratima Akinfeeeva.

Ipak, pred sami odlazak na predah, Doumbia je potvrdio svoje kvalitete, iskoristio jednu pogrešku domaće obrane te zabio pogodak, koji vjerojatno nije previše zabrinuo navijače Cityja, jer je njihova ekipa odigrala impresivno u prvih 45 minuta.

Već početkom nastavka Negredo je iskoristio akciju Tourea i Nasrija, za svoj drugi, a četvrti pogodak njegove ekipe, međutim, City se tu nije zaustavio. Španjolac je u samoj završnici sudačke nadoknade zabio za svoj hat-trick, nakon što je 20 minuta prije kraja Doumbia zabio iz penala drugi pogodak gostiju.

U idućem kolu u Skupini D Bayern gostuje u Moskvi, dok je City ponovno domaćin, ovog puta Viktoriji. Utakmice su zbog reprezentativne pauze na rasporedu 27. studenog.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Manchester City5:2CSKA Moskva
Viktoria Plzeň0:1Bayern
1Bayern 617:5+1215
2Manchester City 618:10+815
3Viktoria Plzeň 66:17-113
4CSKA Moskva 68:17-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 18:43
    Nadam se da će Mandžo davati takve ili bar slične golove i 15. i 19.11.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 16:45
    Jeeeeeee...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 09:57
    bravo za Mandžu glavni je u igri glavom, šteta da i onaj prvi udarac nije ušo, to bi bio prelijep gol
    Obrisan korisnik
  • litleben06.11.2013. u 09:53
    Centaršut na drugu stativu i znaš da je Manđo tamo. Zar je Štimcu tako teško bilo to preslikati?
    litleben
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 09:18
    Svaka cast mandzi,stalno ga zabije,nevjerovatan je bio veso.
    Obrisan korisnik