Nogomet

Video: Barcelona uvjerljivo bolja od Milana, Ajax minimalan protiv Celtica

Filip Han • srijeda, 06.11.2013.
Video: Barcelona uvjerljivo bolja od Milana, Ajax minimalan protiv Celtica
Foto: EPA

U skupini H Barcelona je na Nou Campu upisala pobjedu od 3:1 nad Milanom kojemu je trebalo cijelo poluvrijeme da se probudi. Talijanska momčad mogla je izgubiti i većom razlikom da je Barcelona iskoristila sve svoje prilike. Jedna dobra momčadska akcija bila je dovoljna Ajaxu da upiše pobjedu nad Celticom rezultatom od 1:0...

Barcelona je od samog početka utakmice protiv Milana preuzela inicijativu, te je bilo pitanje vremena kada će postići pogodak. Milan se većim djelom prvog poluvremena branio, a Barcelona je propustila neke dobre prilike za vodstvo. Prije svega se to odnosi na šansu Alexisa Sancheza iz 21. minute kada je propustio zabiti iz blizine.

Domaći su ipak došli do vodstva u 30. minuti nakon jedanaesterca koji je skrivio Abate nad Neymarom. Odgovornost je preuzeo Messi, te uspješno doveo svoju ekipu do vodstva od 1:0. U 35. minuti Montolivo je propustio solidnu priliku za izjednačenje iz šesnaesterca, a kazna je stigla već u 40. kada je glavom zabio Busquets nakon ubačaja Xavija.

Podređeni Milan je prije odmora ipak uspio smanjiti zaostatak nakon što je Kaká s lijeve strane ubacio loptu u peterac Barcelone, a ona se odbila od Piquéa u mrežu domaćih. Igrači su tako u svlačionicu otišli s rezultatom od 2:1.

U drugom dijelu utakmice Milan je bio nešto raspoloženiji nego u prvom poluvremenu, ulazak Balotellija probudio je Talijane, no Barcelona nije dopustila da utakmica dođe u neizvjesnost. Dapače, prednost domaćih narasla je u 83. minuti utakmice kada su odličnu akciju odigrali Messi i Fabregas nakon koje je Argentinac pogodio i postavio rezultat od 3:1 kojim je utakmica i završena.

Ajax je na domaćem terenu protiv Celtica imao inicijativu kroz cijelo prvo poluvrijeme. Prvu ozbiljnu priliku na utakmici imao je u 19. minuti De Jong, no tada je odlično reagirao Forster. Jednu solidnu šansu do poluvremena propustio je i Schone u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada gostujući vratar obranio slab udarac po sredini gola. U drugo poluvrijeme ušlo se s 0:0 na semaforu.

Za prvi gol nije trebalo dugo čekati. Već u 51. minuti Ajaxovi igrači odigrali su sjajnu akciju u kojoj je Serero asistirao Schoneu za vodstvo Ajaxa od 1:0.

Ajax je bio bolja momčad i u drugom poluvremenu, no novih golova do kraja utakmice nije bilo. Još neke dobre pokušaje za Ajax imali su de Jong i Schone, no oni su bili neprecizni tako da je konačan rezultat ostao nepromijenjen.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ajax1:0Celtic
Barcelona3:1Milan
1Barcelona 616:5+1113
2Milan 68:5+39
3Ajax 65:8-38
4Celtic 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 10:18
    nebi reko bas da je penal, ali zaleđe je bilo sigurno kod gola
    Obrisan korisnik
  • Kajser07.11.2013. u 00:12
    Naslov je smejurija.Uverljivo je glup ovaj Filip Han klada pola fudbalske Evrope se smeje Holivudskom penalu i jos jednim golom iz ofsajda......
    Kajser
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:59
    Na niti jednoj snimci se ne vidi ništa što bi potvrdilo ispravnost odluke suca u vezi ovog kaznenog udarca, naravno ja ne tvrdim sa sigurnošću da ga možda stvarno nije ni bilo, samo kažem da na svim snimkama koje sam do sada imao prilike vidjeti, postojanje bilo kakvog kontakta se jednostavno ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:09
    ti si se nasa pametan s videom na kojem se slabo vidi...meni je dovoljno cut da su oba komentatora rekla da je penal a cak i na realovoj"marci"onaj sta pise o sudenju kaze da je pena...zato ne laprdaj,primitivce..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:05
    Nigdje penala,al hajde dobro se uklopio među ostale glumce,bas tip igraca kakav im treba http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/11/06/Neymar.gif
    Obrisan korisnik